Tribuna/Футбол/Блоги/Край наш козацький/Разом з командою: пригоди «Дніпра» в Естонії

Разом з командою: пригоди «Дніпра» в Естонії

Виліт до Естонії, талліннський «Дніпро», естонське дежавю, перемога на класі і прихильник Коноплянки – блог «Край наш козацький» розповідає чим запам’ятається подорож «Дніпра» до Естонії

23 августа 2013, 13:34
5

Виліт до Естонії, талліннський «Дніпро», естонське дежавю, перемога на класі і прихильник Коноплянки – блог «Край наш козацький» розповідає чим запам'ятається подорож «Дніпра» до Естонії.

Виліт

Зранку 21 серпня в Дніпропетровському міжнародному аеропорті було людно. «Дніпро» вирушав в Естонію на матч раунду плей-офф кваліфікації Ліги Європи проти . Зібралося багато вболівальників, які проводили команду у добру путь. Футболісти не відмовляли їм у фото та автографах. А Андрій Стеценко тим часом розповідав про Жуліано, Гаму і Севастополь.

Також до Естонії полетів новачок Бруну Гама, який, щоправда, поки не готовий грати.

 

В Дніпропетровську залишилися Шахов, Кулаков, травмований Стрінич і дискваліфікований Калінич. Натомість до делегації дніпрян потрапив молодий Блізніченко.

Таллінн

Трохи більше 2-ох годин – і команда вже у столиці Естонії.

Дніпряни розмістились в отелі Radisson Blu Olumpia, висока будівля якого була збудована до Олімпіади-1980. З вікон можна було побачити такий краєвид.

Естонський «Дніпро»

Виявляється у Таллінні теж є футбольний клуб «Дніпро». Він виступає у 4-му за рангом дивізіоні Естонії. Більш того, команда лідирує в своїй підгрупі, і має всі шанси на підвищення у класі. А в останньому турі талліннський «Дніпро» виграв у третього складу «Нимме Калью» 6:3. Президент клубу – уродженець Дніпропетровська Сергій Іщенко.

Футболісти українського «Дніпра» не змогли залишитися осторонь такого приємного збігу. Перед тренуванням на "Ле Кок Арені" вони вручили нові комплекти форми своїм естонським колегам.

Перед матчем

На прес-конференції Хуанде Рамос наголосив на тому, що для "Дніпра" важливі всі турніри, і на цій стадії не потрібно недооцінювати суперника. Також іспанець запевнив, що команда буде грати на максимумі.

Ігор Прінс відверто заявив, що "Дніпро" – фаворит, виділяв швидких та технічних гравців у суперника, а також згадав, що у 80-х на зборах у Сочі грав проти "Дніпра". Особливо він запам'ятав Протасова, тому що грав у центрі захисту.

Тренування "Дніпра" було цікавим та насиченим на події.

По-перше, на лаві запасних на Євгена Коноплянку чекав лист, в якому один із естонських футболістів чи вболівальників виражав захоплення грою українця, і попросив залишити якийсь сувенір. Євген дав слово, що виконає таке прохання.

По-друге, Володимир Звєров, журналіст Профутбола, який перебував у Естонії, у твіттері сповістив неприємні новини про Матеуса.

Ексклюзивне відео з тренування "Дніпра", де можна побачити і вишезгаданий момент.

По-третє, несподівана зустріч чекала на багаторічного адміністратора "Дніпра" Романа Канафоцького. Виявляється, в "Нимме Калью" зараз працює Томас Колдма, який у далекому 1965 році у складі талліннського "Динамо" забивав "Дніпру", в якому тоді грав і Роман Аркадійович. Цікаво, що матч відбувався у Естонії, а дніпряни перемогли 3:1 – не інкаше як дежавю.

А вже незадовго до початку гри стало відомо, що футболіст "Нимме Калью" Родрігес забув вдома футболку, тому замість 6-го він грав під 2-м номером.

Матч

Різниця у класі стала помітна відразу. "Дніпро" заволодів ініціативою, і почав розстрілювати ворота суперника. Особливо виділявся Коноплянка, який за перші 19 хвилин завдав 5 ударів: усі в площину воріт! Євген провів свою найкращу гру в сезоні. Суперники дозволяли йому проявити всі свої найкращі якості: швидкість, дриблінг, удар. Дивлячись напередодні Суперкубок Іспанії, зловив себе на думці, що 10-ці "Дніпра" слід поспостерігати за грою Арда Турана. Півзахисник «Атлетико» діяв різноманітно, грамотно використовував свою швидкість і вдало обирав позицію. І ніби почувши мої думки, в матчі з "Нимме" Євген діяв навіть яскравіше турка. От тільки суперники в них були трохи різні.

Гравці "Дніпра" добре комбінували, вели гру, і закономірно перемогли на класі. Єдиний неприємний момент – гра при стандартах біля своїх воріт. Естонська команда двічі ледь не забила саме після навісів.

Фани

У Талінні "Дніпро" підтримували декілька десятків вболівальників з України та представники діаспори. Приємно відмітити, що на матчі були також і друзі з Києва. А на центральному секторі висів банер "Кривий Ріг з вами".

Після матчу

Євген Коноплянка: "На тренуваннях мало б'ємо, вирішили бити в грі (сміється). Правда. Лише на одному з останніх тренувань достатньо побили. Шкода, що багато сьогодні ще не забили".

Руслан Ротань: "У першому таймі була гра на результат, і ми його домоглися, але це футбол, де все можливо. Та в підсумку ми добилися потрібного рахунку після осічки в Севастополі. Так що не знаєш де знайдеш, а де втратиш".

Хуанде Рамос: "Це плей-офф. І навіть коли виграєш з різницею два м'ячі, нічого не вирішено. Команда постаралася вирішити результат протистояння вже сьогодні, щоб у повторній зустрічі нам не довелося б витрачати зайвих зусиль у грі, яка буде якраз між великими матчами з «Шахтарем» і «Динамо»."

Ігор Прінс: "Три голи нам забили, але ми в цілому впоралися зі швидкістю "Дніпра". Ми говорили про це перед грою. "Дніпро" любить дрібний пас перед штрафним, і не можна було давати свободу cопернику. Але "Дніпро" грає на інших швидкостях, і цих секунд нам не вистачало. Але був і позитив. Створили моменти, гол забили. Через тиждень гра. Нам потрібно радіти, що граємо з такими командами, потрібно набиратися досвіду".

P.S.

Коноплянка про свою обіцянку не забув, і залишив подарунок своєму естонському прихильнику.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Їм би Коноплянку
2 февраля 2014, 20:29
7
Їх не змінити
1 февраля 2014, 20:26
1
Все посты