Tribuna/Футбол/Блоги/Край наш козацький/«Рожеві пантери» для «Дніпра». Що треба знати про майбутнього суперника команди Рамоса

«Рожеві пантери» для «Дніпра». Що треба знати про майбутнього суперника команди Рамоса

Яке відношення до «Нимме Калью» мають професійні борці, чому прізвисько команди «Рожеві пантери» та хто ж захищає кольори естонського клубу – блог «Край наш козацький» представляє суперника «Дніпра»

10 августа 2013, 00:10
20

Яке відношення до «Нимме Калью» мають професійні борці, чому прізвисько команди «Рожеві пантери» та хто ж захищає кольори естонського клубу – блог «Край наш козацький» представляє суперника «Дніпра».

Історія

  • Футбольний клуб «Калью» був створений в Нимме, районі Таллінна в 1923 році. Він проіснував до Другої світової війни. Засновниками були Олександр Шнайдер і Март Ліів, професійні борці.
  • У 1997-му команда була відроджена з юних гравців футбольної школи Талліна і клубу газети Noorte Hääl.
  • У 1997-2004 роках клуб грав у 3-й лізі.
  • У 2005 році виграв 2-гу лігу (у своєму першому сезоні в ній).
  • У 2007  переміг в Есіліге, і вперше піднявся в Мейстрілігу, вищу футбольну лігу Естонії.
  • У 2008 році команда зайняла 4-е місце в чемпіонаті і через розформування бронзового призера ТФМК зіграла в Лізі Європи 2009/10.
  • Навесні 2009 року команда вийшла у фінал Кубка Естонії.
  • У 2011 році клуб завоював срібло чемпіонату, тим самим, кваліфікувавшись до Ліги Європи 2012/13, де програв у 1-му відбірковому раунді азербайджанському «Хазар-Ленкорань».
  • У 2012 році «Нимме Калью» вперше став чемпіоном Естонії.
  • За 3 тури до фінішу команда на виїзді обіграла «Курессааре» і стала недосяжною для конкурентів. Цікаво, що за такою історичною подією спостерігали... всього 15 глядачів.
  • Домашній стадіон – «Кардіорг» (5000)

Фанати

Фанати «Нимме Калью» вибрали своїм маскотом Рожеву Пантеру – героя відомих американських фільмів і серіалів.

У їхньому репертуарі є пісні майже про кожного гравця. Ось, наприклад, про екс-нападника «Торпедо» і «Луча» Володимира Воскобойникова:

Voskoboinikov, Voskoboinikov

Nüüd mängid Kaljus sa

Nüüd mängid Kaljus sa

Voskoboinikov, Voskoboinikov

Meie eest teed tegusi sa

 

Воскобойников, Воскобойников

Тепер граєш за Калью ти

Тепер граєш за Калью ти

Воскобойников, Воскобойников

Для нас роби справу ти

А ось найулюбленіша пісня, яку завжди виконують вболівальники «Нимме».

Також у «Нимме Калью» найбільше в Естонії дитяче фанатське угруповання. Діти в захваті від Рожевої Пантери.

Склад

За оцінкою transfermarkt.de вартість гравців «Нимме Калью» трохи не дотягує до 4 млн євро, якими, наприклад, оцінюється вартість одного Романа Зозулі.

У команді 9 легіонерів, найцікавішим та найкращим з яких є 30-річний японець Хідетоші Вакуї. Його визнавали найкращим півзахисником чемпіонату Естонії двох останніх років.

Також є вихованець «Лілля» Алан Кімбалула, гамбієць, який прийшов із Перу Янкуба Сесай, двоє молодих італійців Бьянкі і Кінтьєрі та 31-річний португалець Родрігес, який свого часу трохи пограв за «Боавішту». Всі вони зірок з неба не хапали, але знайшли себе якраз у естонській першості.

Найдосвідченішими у складі естонського чемпіона є нападники Тармо Неемело і Володимир Воскобойников. Перший пограв за «Хельсінборг» та «Зульте-Варегем», другий – за московське «Торпедо», «Луч-Енергію», «Нефтчі» та «Динамо» Тбілісі. Капітан команди – центральний захисник Ало Беренгруб, який захищає кольори «Нимме Калью» з 2011-го.

З 2010-го тренером команди є 46-річний Ігор Прінс, який відіграв більше 20-ти матчів за національну збірну Естонії.   

Шлях у кваліфікації

2-й раунд кваліфікації до Ліги чемпіонів

«ХІК» – «Нимме Калью» 0:0, 17.07.2013

«Нимме Калью» – «ХІК» 2:1 (Сесай, Кінтьєрі), 23.07.2013

3-й раунд кваліфікації до Ліги чемпіонів

«Нимме Калью» – «Вікторія» 0:4, 30.07.2013

«Вікторія» – «Нимме Калью» 6:2 (Кінтьєрі – 2), 7.08.2013

Перша реакція дніпрян

Руслан Ротань: «Нормальний жереб для нас. Я з цією командою не знайомий, але ця необізнаність і є єдиною небезпекою для нас. Ми вивчимо майбутнього суперника, і тренери нам усе розкажуть. Необхідно серйозно віднестися, оскільки на цій стадії слабких команд не повинно бути».

Хуанде Рамос: «Безумовно, це невідома для нас команда, у якої немає гучного імені в Європі. Тим не менш, це чемпіон своєї країни, який і зараз лідирує в своєму чемпіонаті, має значну ігрову практику, а в Лізі чемпіонів пройшов один раунд. Так що до нашого суперника команда поставиться з усією серйозністю».

Андрій Стеценко: «Вважаю наш клуб фаворитом у цьому протистоянні. Але при цьому розслаблятися ні в якому разі не можна. Все вирішиться у двох матчах, в яких напевно доведеться сильно поборотися з непоступливим суперником, щоб пройти далі. Наша мета на даний момент – вийти в груповий етап, і для її досягнення всім нам необхідно докласти максимум зусиль».

Другие посты блога

Їм би Коноплянку
2 февраля 2014, 20:29
7
Їх не змінити
1 февраля 2014, 20:26
1
Все посты