Tribuna/Футбол/Блоги/Край наш козацький/7 цікавинок другого туру УПЛ. Що потрібно запам'ятати?

7 цікавинок другого туру УПЛ. Що потрібно запам'ятати?

Нові тренери, старі судді, довіра до молоді та інше. Яким нам запам’ятається другий тур УПЛ?

23 июля 2013, 04:11
3

Нові тренери, старі судді, довіра до молоді та інше. Яким нам запам'ятається другий тур УПЛ?

1. «Дніпро» задав хороший ритм сезону

Складно уявити кращий початок сезону, ніж у дніпрян. Хороша командна швидкість та взаємодія гравців допомагають вдало долати оборону суперників. Команда багато забиває, при цьому не пропускаючи. На даний момент, у «Дніпрі» знаходять найкращий баланс між усіма лініями. Але правильно говорить забивший свій сотий гол у кар’єрі Євген Селезньов: «Попереду ще ігри з основними конкурентами і поки що рано говорити про якусь суперформу «Дніпра».

2. Мбокані – Говерла 2:1

Те, що «Динамо» ніяк не може показати достойну гру, вже не викликає подиву. Знайома ситуація – знову купа новачків, яким потрібен час на адаптацію. Тому останніми роками киян майже завжди рятувала індивідуальна майстерність гравців. Цього сезону таким «індивідуалістом» стає конголезський нападник Мбокані. Два його голи за дві хвилини наприкінці першого тайму мали б поховати інтригу. Але «Говерла» показала характер, і все ж свій гол престижу забила. Два матчі з грандами закарпатці провели на досить непоганому рівні, а тому просто так прощатись з Прем’єр-лігою вони не налаштовані.  

3. Колліна вітає усіх з початком нового сезону

Зустрічайте, новий сезон «людей у чорному» в УПЛ. Другий тур подарував нам декілька, м’яко кажучи, неоднозначних рішень арбітрів. Пенальті в Ужгороді? Скоріше його не було, ніж навпаки. Але ж те, як порушив правила Крістальдо, не виникає жодних сумнівів. Ні, він вдало прийняв подачу, але ж є одна ремарка – це не волейбол. Головний суддя невдало обрав позицію, а той, що за воротами, з чудового ракурсу не помітив (чи не хотів помічати?) відверте порушення правил. «Металіст» здобув перемогу, а помилка вплинула на результат. А де ж результат від дій додаткових арбітрів, якщо вони не помічають таке?

4. «Карпати» не безхарактерні

На відміну від попереднього сезону, здалося, що у гравців прокинувся справжній карпатівський дух. Непоступливість у боротьбі, зарядженість на ворота суперника, і врешті-решт бажання щось змінювати. Цього переліку ще зовсім недостатньо для вдалих результатів і тим паче якісної гри, але в минулому чемпіонаті навіть цього не можна було дочекатися від гравців «Карпат». Севідову вдалося знайти правильний підхід до справи? Принаймні, склалося таке враження.

5. Довіряти молоді можна і потрібно

Перші два тури запам’яталися великою кількістю молодих гравців. 18-річний воротар «Карпат» Роман Підківка несподівано увірвався до стартового складу, і поки що віддячує Севідову за таку довіру. Добре зарекомендували себе флангові захисники луганчанин Гордієнко та лучанин Нємчанінов. Вони – найяскравіші дебютанти Прем’єр-ліги. Балашов, Хомченовський і Ордець показали, що в перспективі вони – нові лідери своїх команд. Хороша тенденція на початку чемпіонату.

6. «Таврія» у пошуках гри

Сімферопольці важко ввійшли у сезон. На те є об’єктивні причини, як то заборона проводити трансфери та прихід нового тренера. Але ж саме в матчах із основними конкурентами потрібно боротися за місце в турнірній таблиці. Ми побачили декілька спалахів активності від підопічних Христопулоса, коли вони діяли агресивно в атаці, активно пресингуючи захисників. Але таких відрізків у 5-7 хвилин замало, щоб розраховувати на очки.

У той же час, можна говорити, що це і є передумови для тієї гри «Таврії», якою її хоче бачити головний тренер. Майже все зараз складається проти кримчан, та якраз навколо цього команді потрібно згуртуватися.

7. Сачко – свій серед своїх

Ще зовсім нещодавно гравець, а сьогодні – тренер. Василь Сачко встиг пограти з багатьма гравцями нинішнього складу «Ворскли», тому і знайти підхід до них – не проблема. Вдалий старт і головне те, з яким бажанням виходять на поле футболісти, підтверджує це. Самовіддача, боротьба та намагання швидко переходити із оборони в атаку допомогли полтавчанам здобути спокійну перемогу у Львові та врятувати на останніх хвилинах матч в Одесі. Тренеру не має в чому дорікнути гравцям, а значить вони працюють як одне ціле.

     

Використані фото football.ua, fcgoverla.uz.ua, vorskla.com.ua      

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Їм би Коноплянку
2 февраля 2014, 20:29
7
Їх не змінити
1 февраля 2014, 20:26
1
Все посты