Tribuna/Футбол/Блоги/Край наш козацький/Їх не змінити

Їх не змінити

Бувалий британський тренер, стовб в нападі, бігунки на флангах і «м’ясо» в півзахисті. Це запорука успіху «Вест Хему», типової англійської олдскульної команди - блог «Край наш козацький» про матч 24-го туру АПЛ «Вест Хем» - «Суонсі»

1 февраля 2014, 20:26
1

Бувалий британський тренер, стовб в нападі, бігунки на флангах і «м’ясо» в півзахисті. Це запорука успіху «Вест Хему», типової англійської олдскульної команди. Типовою на футбольному полі, але унікальною за її межами. На початку матчу і під час святкування голів поле «Аптон Парку» заповнюється мильними бульбашками, а десятки тисяч на трибунах імені сера Тревора Брукінга і Боббі Мура затягують «I'm Forever Blowing Bubbles». А у суворих чолов’яг у пабах на відомій Green street з’являється черговий привід прокинути зайву пінту пива. Це Східний Лондон, він такий.

Матч проти «Суонсі» в черговий раз показав таку притаманну молотобійцям незламність духу, непоступливість і впертість у здобутті результату. Перетнувши екватор чемпіонату, «Вест Хем» вже звично пас задніх у турнірній таблиці. Тому хлопцям Біг Сема вкрай потрібні були очки. І вони з поставленим завданням впорались на відмінно. І не дарма у першому таймі двічі відзначився капітан і харизма команди Кевін Нолан. Більш того, два асисти на рахунку «скелі» у нападі Енді Керрола. Як то кажуть на Туманному Альбіоні, long live long balls.

Вилучення Керрола на початку другого тайму аж ніяк не знітило господарів. Вони ще з більшою завзятістю кидалися під удари і йшли у боротьбу. На тлі мінливої лондонської погоди, «Вест Хем» був монолітом, з яким валійські лебеді так і не змогли впоратися. Молотобійці перекривали вільні зони для контратак і позиційного нападу. Тому підопічні Лаудрупа змушені були здебільшого просто навантажувати м’яч в останню лінію захисту суперників. Але ж проти «Вест Хема» така тактика була безсилою. Один лише Коллінз своєю лисиною перестрибав і Боні, і Шелві, і Нгога.

А тому на останніх хвилинах над Аптон Парком вже переможно лунав відомий мотив. «Вест Хем» принаймні на деякий проміжок часу покинув зону вильоту. І, безумовно, без підтримки своїх фанів цього б не було. Без бульбашок на стадіоні. І навіть без пінт пива, без яких святкування сьогоднішньої перемоги не можливо уявити.

Вони ніколи не зрадять собі. «Вест Хем» героїчно боротиметься за виживання в Прем’єр-лізі тільки завдяки лонгболлам на Керрола і подачам Джарвіса з Даунінгом. А фани будуть співати «…pretty bubbles in the air». І вони незважаючи ні на що будуть «летіти високо, аж до самого неба».

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Їм би Коноплянку
2 февраля 2014, 20:29
7
Їх не змінити
1 февраля 2014, 20:26
1
Все посты