Tribuna/Футбол/Блоги/Футбол і нічого особистого/«Він - абсолютна легенда і найрозумніший гравець, якого я коли-небудь тренував.»

«Він - абсолютна легенда і найрозумніший гравець, якого я коли-небудь тренував.»

Правила життя Філіппа Лама.

25 июля 2019, 14:28
11
«Він - абсолютна легенда і найрозумніший гравець, якого я коли-небудь тренував.»

Правила Маленького Гіганта, які можуть допомогти кожному

З 11 років Філіпп вже був у структурі мюнхенської "Баварії" та в 33 завершив кар’єру футболіста. У січні 2019 року Лам отримав статус почесного громадянина Мюнхена: "Гордий стати першим спортсменом, визнаним почесним громадянином мого рідного міста. Я провів у Мюнхені все своє життя, тут відбулося безліч приголомшливих подій. Дякую місту за таку честь."

У кар’єрі екс-капітана національної збірної Німеччини було багато складних ситуацій через які він пройшов: дві травми, отриманні під час перебування у "Штургарті"; конфлікт з Баллаком із-за капітанської пов’язки у збірній; критика у бік керівництва "Баварії", яка обернулась у штраф розміром у 50 тисяч євро. Після виходу книги від німця, Філіпп виявив своє невдоволення роботою деяких тренерів. Не зважаючи на це, відігравши 643 поєдинки, Лам не отримав ні одної червоної картки, що показує його невидимість для суддів на футбольному полі. За час своєї кар’єри Філіпп виграв 22 трофея, в тому числі Чемпіонат світу -2014 у Бразилії.

"Він безумовно входить до кращих гравців збірної "Баварії" за останнє століття. Він на одному рівні з великими. Він завжди був пунктуальний. Лам працював до сьомого поту та ніколи ні на кого не скаржився: ні на початку кар'єри, ні коли став суперзіркою."

Директор академії "Баварії", Херманн Герланд.

"Філіпп - ідеальний професіонал, який пожертвує всім заради успіху. Він завжди був важливою фігурою для мене під час обговорення різних деталей. Більше 10 років він забезпечував стабільність, надійність і високі стандарти в збірній. Він володіє вродженим авторитетом, готовністю брати на себе відповідальність, прекрасною комунікабельністю і лідерськими якостями."

Тренер збірної Німеччини, Йоахім Льов.

"Однією з причин мого перебування в "Баварії" були особисті відносини з Філіппом Ламом. З самого початку, він багато допомагав мені. Він завжди грає на високому рівні. Ще не бачив поганого матчу в його виконанні. Він завжди буде займати особливе місце в моєму житті, він - справжня легенда. Філіпп Лам - найрозумніший футболіст, якого я коли-небудь тренував."

Колишній тренер "Баварії", Хосеп Гвардіола.

"Протягом восьми років я грав з Філіппом на правому фланзі "Баварії". У нас завжди були ідеальне взаєморозуміння і особливі взаємини, мені завжди було приємно грати разом з ним. Я ніби втратив праву ногу, після того, як дізнався, що Лам залишив свою посаду. Мені буде не вистачати такого капітана. Пишаюся, що грав з Ламом."

Екс-гравець “Баварії”, Ар’єн Роббен.

"Один з його колишніх тренерів сказав, що Філіпп почав грати в футбол ще в моїй утробі. Він навчився ходити в один рік і завжди був з м'яким м'ячем в ногах. З м'яким - бо інакше розбивав би все навколо! Іноді ми їздили на матчі "Герна", де виступали його батько і дядько, щоб він міг подивитися і сам пограти у бровки. Філіппу було п'ять років, коли тренер сказав йому збирати речі і приходити в команду!"

Мама Філіппа Лама, Даніела.

"Я раз у раз чую про другого Філіппа Лама. Але, якщо хтось навіть тричі влучить у ворота, то він ще далеко не Герд Мюллер. Такі гравці, як Філіпп, трапляються нечасто. Він неймовірний."

Херманн Герланд.

"Іноді, гра Лама просто захоплює дух. Він не зробив жодної помилки. Чи є він машиною? Ні. Вебер, Шульц, Хетігес в мої роки були машинами. Філіпп Лам є художником."

Роберто Карлос.

P.S: Повинна була бути така назва: "Він - абсолютна легенда і найрозумніший гравець, якого я коли-небудь тренував." Як Філіпп Лам з низькорослого новачка перетворився в капітана національної збірної. Але не вийшло , можливо я щось не правильно робив.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов