Tribuna/Футбол/Блоги/Футбол і нічого особистого/Суперкубок України 2019

Суперкубок України 2019

Відкриття сезону 2019/2020 в Одесі , матчем між Динамо та Шехтарем .

14 июля 2019, 17:05
3
Суперкубок України 2019

Через 14 днів , а саме  28 липня в Одесі, нас очікує українське Ель-Класико , матч за Суперкубок України - Динамо проти Шахтаря! Це буде 10-й розіграш трофея у столиці гумору , що є рекордним за всю історію українського футболу. "Біло-сині" 7 разів ставали володарями Супербкубка , "гірники" - 8  разів. Гранди нашого футболу проведуть 12 зустріч у рамках розіграшу Суперкубка України. Тож давайте дізнаємось ,як проходить підготовка до відкриття сезону в кожної з команд.

Київське "Динамо"

Столичний клуб завершив збір в Австрії , де зіграв 5 матчів :

"Динамо" - "Боташані" - 1:1

"Динамо" - "Ваккер" - 3:0

"Динамо" - "Олімпіакос" - 1:1

"Динамо" - "Цирль" - 5:0

"Динамо" - "Брентфорд" - 0:0

Олександр Хацкевич у літнє трансферне вікно підписав двох футболістів , а саме: українського півзахисника збірної України Олександра Караваєва , який може зіграти як і на правому фланзі захисту так і півзахисту , та хавбека Мохаммеда Кадірі,якого білоруський наставник награвав у центрі захисту. На мою думку , це два хороших трансфера ,які однозначно підсилять команду у новому сезоні. Але мінус австрійських зборів - це відсутність Віктора Циганкова , який не приймав участь у спарингах. Також команду покинув Артур Рудько , який перейшов у "Пафос" та Микола Морозюк , який підписав повноцінний контракт з "Різеспором". Ще два чемпіони світу віком до 20 років , а саме Владислав Супряга та Сергій Булеца , який проведуть наступний сезон у "Дніпро-1". І тут є дві сторони медалі , з одного боку , хлопці молоді і в новачку УПЛ вони будуть отримувати більше ігрового часу . Але з іншої сторони , чого б не дати шанс обом футболістам проявити себе на сборах в Австрії , а потім вже вирішувати віддавати їх в оренду чи брати їх з собою на боротьбу за медалі в новому сезоні. Лише Хацкевич знає , що твориться в його голові. Хоча в тому році "біло-сині" забрали трофей з Піденної Пальміри до столиці України , і команда Хацкевича в останні роки завжди давала бій "гірникам" . 

Донецький " Шахтар" 

Команда Пауло Фонсеки ... стоп , португалець покинув клуб і очолив італьйську "Рому". Новим наставником став екс-тренер "Віторії Гімарайнш" - Луїш Каштро , який у минулому сезоні завершив чемпіонат Португалії на п'ятому місці і вивів клуб у Лігу Європу.

Шахтар на зборах у Німеччині та Австрії провів 7 матчів:

"Шахтар" - "Лудогорець" - 3:0

"Шахтар" - "ЦСКА" - 1:0

"Шахтар" - "Юрдіген" - 1:1

"Шахтар" - "Копенгаген" - 2:1

"Шахтар" - "Пролетер" - 3:0

"Шахтар" - "Вольфсберг" - 2:0

"Шахтар" - " АПОЕЛ" - 0:1

"Гірники" влітку підписали Даріо Срну ,але не як гравця , а як помічника тренера . Хорват знає "Шахтар" від А до Я , також може підказати новому тренеру на недоліки в грі київського клуба . Покинув команду Іван Ордець , який перейшов у "Динамо " ... у московське "Динамо". Повернувся з Іспанії Густаво Бланко-Лещук та чемпіон світу Данило Сікан ,який у минулому сезоні був у "Маріуполі".  Шахтар очікує нова схема та новий стиль гри ,так сказав Каштро. Ну що 28 липня ми побачимо , що запропонує нам новий тренер чемпіона України.

Хто стане володарем Суперкубка України?

В першу чергу хочеться ,щоб обидві команди показали хорошу гру і вболівальники заповнили стадіон повністю. По-друге , хочеться побачити боротьбу , емоції та сутички на полі , як в старі добрі часи . Хтось скаже ,що це вбиває гру , але це не так, навпаки такі моменти дають командам не виключатись та відігрувати кожен епізод до самого кінця. Тепер я спробую дати свій прогноз хто стане володарем трофея. На мою думку , "Динамо" буде виглядати більш готовим до бою і стати переможцем . По-перше , "біло-синім" треба вигравати , аби зрівнятись у кількості кубків за часів Незалежної України. По-друге , з'явився новий тренер у донечан , згадаємо ,як перший матч провів за Суперкубок Фонсека він його програв , тож є вірогідність ,що і Каштро зазнає поразки. По-третє , Хацкевич після минулого сезону має показати себе з найкращої сторони , бо репутація у нього не дуже , чесно кажучи. Тож мій прогноз перемога "Динамо" в основний час з різницею в один гол.

P.S. Це моя думка , тож ваше право з нею погоджуватись або не погоджуватись.

#конкурс