Tribuna/Футбол/Блоги/Козел/Поговоримо про рекорди АПЛ. Пропоную дивитись футбол, а не рахувати цифри статистики

Поговоримо про рекорди АПЛ. Пропоную дивитись футбол, а не рахувати цифри статистики

Позиція автора про порівняння непереможних Арсенала і Ліверпуля, рекорд Анрі, який побив Агуеро та інших цифрах і досягненнях, що заважають насолоджуватися найкращою грою в світі.

Блог — Козел
2 марта 2020, 13:14
4
Поговоримо про рекорди АПЛ. Пропоную дивитись футбол, а не рахувати цифри статистики

Зізнавайтесь, хто рахував матчі серії без поразок Ліверпуля? Скільки там лишилося до непереможного Арсеналу? Колись давно у матчі проти Манчестер Юнайтед закінчилась серія без поразок Арсенала, яку він встановив у період з 7 травня 2003 року по 24 жовтня 2004 року. 49 матчів без поразок. У минулий вікенд Ліверпуль у матчі проти Уотфорда закінчив свою. То була його 45 гра. Я прочитав безліч порівнянь цього Ліверпуля з тим Арсеналом, або іншим Челсі. Мені набридлі ці порівняння, тому хочу сказати наступне.

Якщо вже розпочали про Ліверпуль - згадаємо легендарну You'll Never Walk Alone. Ця пісня Beatles асоціюється у мене з Ліверпулем. Але якщо почати гуглити, можна дізнатись, що ця пісня написана не для футболу і навіть не належить легендарній ліверпульській четвірці. Але саме Ліверпуль зробив її футбольною. Саме з цієї пісні починається кожен футбольний матч на Енфілді. Вже цей факт змушує мене не ритися в інтернеті в пошуках мюзиклу Карусель, а просто слухати пісню і згадувати як переповнений Енфілд виконує її. Інформація про те, кому насправді присвячена ця пісня, не завадить мені подивитися наступну гру Ліверпуля. Статистика так і залишиться статистикою. Кількість ігор без поразок не є показником крутості однієї команди над іншою. Вони були крутими для свого часу. Кожен клуб встиг побити безліч рекордів, як внутрішніх, так і англійських. Але і це не важливо. Я буду продовжувати дивитися і насолоджуватися грою Ліверпуля. Як колись грою Челсі, Арсеналу або шотландського Селтіка, який не програв 69 матчів.

Крутість команд не визначається тільки цифрами. Згадаймо, як ми всі симпатизували Лестеру Раньєрі. За багатьма показниками перед сезоном його Лестер ніяк не можна було віднести до фаворитів. Але тут трапилася історія. Всі ми стежили за грою цієї команди. Пам'ятаємо ми, як грав собі Варді в нижчих англійських дивізіонах, а потім взяв побив рекорд ван Ністелроя. Хто тоді рахував голи та порівнював цих гравців? Ми всі насолоджувалися грою нападника Лестера рівно так само, як грою нападника Юнайтед.

А хто з нас порівнював статистику Анрі і Агуеро в той момент, коли аргентинцю вдалося побити рекорд француза. І той факт, що Серхіо Агуеро став найкращим іноземним бомбардиром за всю історію не стане причиною, особисто для мене, менше поважати досягнення кого-небудь з них. Саме француз відкрив для мене Прем'єр Лігу. І його вплив на гру того Арсеналу не менше, ніж вплив Агуеро на нинішній Сіті. Крутість не в рекордах, а в грі цих нападників. А статистику про те, хто і скільки забивав за всю історію в Англії залишимо для любителів статистики. Пройдіть тут і далі за посиланням в розділ статистики офіційного сайту Прем'єр Ліги, вкажіть параметр "All Seasons".

Не забули ще колишнього воротаря Евертона Ховарда? Для мене Ховард є одим із символів АПЛ. Пам'ятаєте його гол у вотора Болтона через все поле?

Майже 400 ігор, більша частина з яких була в футболці Евертона. Упевнений, що багато фанатів Евертона пам'ятають його гру, а не цифри статистики. Чи знаєте ви, що він входить в трійку кращих воротарів за кількістю сейвів разом з Чехом і нинішнім воротарем Уотфорда Фостером? А той факт, що Чех, Ховард і Харт входять у рейтинг кращих гравців за кількістю сухих ігор? А тепер ще один факт. Ховард, Харт і Фостер пропустили найбільше голів серед голкіперів.

Я втомився від цифр і нескінченних порівнянь. Статистика підступна і вона постійно змінюється. Коли ми намагаємося встежити за всім — ми пропускаємо найголовніше. Це аксіома. Однак, тим, хто все ж полюбляє стежити за чимось — пропоную стежити за битвою команд Англійської Прем'єр Ліги за вихід до Ліги Чемпіонів та Ліги Європи. Там буде дуже цікаво. Для цього не потрібно знати статистику. Потрібно просто відволіктись від цифр турнірної таблиці та насолоджуватись видовищем. Я написав все, що потрібно знати про це в іншій статті, яку ви можете прочитати тут. Або можете стежити за битвою аутсайдерів за прописку у еліті. Там ще гарячіше. Про це я також напишу зовсім скоро.

Можна і далі наводити приклади. Про те, як капітан Арсеналу Вієра, який вважався кращим півзахисном свого часу, входить в рекордсмени ліги за кількістю червоних карток. Досить. Та все це маячня. Ви ж не порівнюєте, наприклад, групи Queen і Beatles коли захочете послухати музику. І велич Bohemian Rhapsody не зменшує велич Yesterday. Адже це абсолютно різні пісні. Так чому ми порівнюємо гравців з досягненнями статистики? Чому крутість однієї команди над іншою визначається рекордами та окремими гравцями, а не грою на полі? Тому, особисто я до травня хочу відкласти свої гаджети з додатками і просто насолоджуватися красивим і видовищним англійським футболом. Хто зі мною?

Від автора: не забуваємо підписуватися на блог якщо вам цікаві мої матеріали. Крім того, цікаво почути думки читачів про те, що подобається, а що ні. Будь-який плюс або мінус важливий для розвитку блогу і особистого прогресу автора.

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Все посты