Tribuna/Борьба/Блоги/Козел/Допінг відтепер передається статевим шляхом і це відмінний спосіб обдурити допінг-контроль WADA

Допінг відтепер передається статевим шляхом і це відмінний спосіб обдурити допінг-контроль WADA

Кумедна історія про новій тренд від спортсменів, як можна обдурити допінг-контроль. Раптом цей спосіб піде у люди.

Блог — Козел
13 февраля 2020, 21:29
11
Допінг відтепер передається статевим шляхом і це відмінний спосіб обдурити допінг-контроль WADA

Все не дає мені спокою одна дивна історія. Хочу поділитися нею с читачами Трібуни. Залишається зовсім мало часу до вирішального засідання CAS, яке на 4 найближчі роки визначить долю всім відомої збірної. Всі вже чули цю каламутну історію. Не буду повторювати. Але проблема в тому, що навіть під суворими санкціями у спортсменів продовжують виявляти допінг. Усвідомлено або по своїй дурості вони це роблять - спірний момент. Та це і не важливо. Глава Федерації спортивної боротьби Росії (ФСБР) Михайло Маміашвілі дуже чітко висловив моє ставлення до ситуації, що склалася: «на столі документ, інші розмови на користь бідних». Факт такий, що допінг-проба триразового чемпіона світу з вільної боротьби Біляла Махова, яку взяла російське антидопінгове агентство на турнірі в Римі, дала позитивний результат на наявність забороненого препарату – гормону росту.

Можна довго сперечатися про доцільність застосування цього препарату спортсменом, який фактично не претендував на місце в збірній. Форма Махова далека від ідеальної. Він переніс дві операції через проблеми зі спиною. Крім того, за словами Маміашвілі, у Федерації не було плану отримувати ліцензії на цю вагову категорію. Місце в збірній Махову також не було гарантовано. Він повинен був довести свою форму і рівень на міжнародних змаганнях. Об'єктивних причин використовувати заборонений препарат у нього не було.

Але суть навіть не в цьому. На тлі історії з Маховим несподівано для мене сплив ще один дивовижний випадок. Декількома місяцями раніше Лоренс Вінсен-Лапойнт (канадська гребчиха, 11 – разова чемпіонка світу і головний фаворит Олімпіади в Токіо) була викрита в застосуванні лігандрола-препарату, що сприяє набору м'язової маси і забезпечує зростання витривалості. Історія закінчилася тим, що спортсменка зуміла довести суду і спортивній спільноті, що допінг потрапив до неї під час статевого акту з її колишнім партнером футболістом. У підсумку її визнали "жертвою зараження третьою стороною" і виправдали.

Дивно, але історія складається так, що Махов збирається захищати себе в суді з аналогічною історією. Ні, він не буде розповідати про стосунки з колишнім партнером канадської гребчихи. За версією представників Махова, гормон росту застосовувала його дружина в комплексі з іншими препаратами. І препарат міг потрапити в організм Махову також під час постільних пригод.

Я звичайно не лікар, однак у мене все це викликає тільки сміх. Цікаво, якими рідинами потрібно обмінюватися під час цього процесу, щоб заразитися допінгом від свого партнера. І особливо цікаво, навіщо партнеру канадки, нехай і футболісту, збільшувати витривалість саме в час відносин в гребчихою? А які м'язи зібралася наростити дружина Махова? Якщо серед читаючих мої роздуми є люди з медичним фахом - буду вдячний прочитати в коментарях медичні пояснення. На мій погляд, ці історії пахнуть маренням. Мутко давно пішов зі спорту навіть з політики. Але каламутних і дивних історій в спортивній родині не поменшало. Але з іншого боку, якщо схема із застосуванням допінгу спрацювала для канадки, хто знає, чи спрацює вона для борця з Росії. Фахівці кажуть шанси є. Але компетентність таких фахівців, враховуючи останні "перемоги" в захисті чистих і відомих російських спортсменів, особисто у мене викликають сумніви.

У будь-якому випадку, ви можете уявити, що буде, якщо схема реально стане робочою. Ьез жартів. В інструкціях спортсменів необхідно буде попереджувати пунктом, що в разі, коли вони захочуть розслабитися – необхідно вести партнера на допінг-тест. Подружні парти займатимуть черги в лабораторії, щоб приємно провести час ввечері. Хто знає, які м'язи собі нарощує партнер або які препарати приймає для підвищення витривалості. Цілі дослідження проводити потрібно щодо того, захищає чи ні презерватив, наприклад, від мельдонію. Та ну ні. Досить. Та маячня ж, погодьтеся. Навіть обговорювати не бачу сенсу.

Другие посты блога

Все посты