Tribuna/Хоккей/Блоги/Ковзанка/Півстоліття тому стартував перший дитячий турнір, що охопив більшість України

Півстоліття тому стартував перший дитячий турнір, що охопив більшість України

8 грудня 1964 року розпочався дитячий турнір «Золота шайба», що охопив більшість республік СРСР і майже всі області України.

Блог — Ковзанка
Автор — Untitled
11 декабря 2014, 02:37

Саме 1964-го року сторінки «Піонерської правди» рясніли закликом: «На старт, друзі! Золота шайба кличе!». У першому турнірі взяло участь 57 команд, які складалися з зовсім ще юних шанувальників хокею.

Назва турніру має переможне походження і виникла, коли збірна СРСР взяла золото на Олімпійських іграх в Інсбруку. Засновником турніру «Золота шайба» став знаменитий тренер Анатолій Володимирович Тарасов.

Фінальна частина першого турніру проходила на московському стадіоні «Сокольники». Головний приз, хокейну ключку з автографами гравців збірної СРСР, здобула місцева команда «Шайба» (ЖЕК № 1).

У подальшому турнір став щорічним і охопив більшість республік СРСР та майже всі області України. Змагання проходили в декількох дитячих і юнацьких вікових групах - на районних, міських, обласних, зональних, республіканських і всесоюзному рівнях.

Після розпаду Радянського Союзу проведення турніру було продовжено на території Росії. За інформацією Вікіпедії, 2012 року турнір було відроджено після тривалої перерви і в Україні, коли він пройшов в Донецьку на ковзанці парку відпочинку «Марабушта».

Другие посты блога

Весь хокей у 30 цитатах
18 сентября 2014, 14:42
4
Все посты