Tribuna/Футбол/Блоги/Forever 4-4-2/Неофіційний Кубок Володарів Кубків 2000/2001 рр

Неофіційний Кубок Володарів Кубків 2000/2001 рр

Цей сезон КУЄФА став відомим завдяки, які мінімум, двох речей: успішних виступів іспанських команд (чотири з них – «Барселона», «Райо Вальєкано», «Алавес» та «Сельта» пробилися у вісімку кращих цього турніру) та божевільному фіналу «Ліверпуль» - «Алавес», який закінчився з рахунком 5:4 в додатковий час та став одним із двох знакових євро-фіналів «Ліверпулю» нульових поруч з «Стамбульським дивом» 2005 р.

Блог — Forever 4-4-2
Автор — Korwivan
1 апреля 2018, 22:19
Неофіційний Кубок Володарів Кубків 2000/2001 рр

Попередня частина тут

Цей сезон КУЄФА став відомим завдяки, які мінімум, двох речей: успішних виступів іспанських команд (чотири з них – «Барселона», «Райо Вальєкано», «Алавес» та «Сельта» пробилися у вісімку кращих цього турніру) та божевільному фіналу «Ліверпуль» - «Алавес», який закінчився з рахунком 5:4 в додатковий час та став одним із двох знакових євро-фіналів «Ліверпулю» нульових поруч з «Стамбульським дивом» 2005 р.

Проте ні «Ліверпуль», ні «Алавес» не можуть претендувати на титул неофіційного володаря КВК, оскільки кваліфікувалисяв КУЄФА, здобувши путівки через місця в національних чемпіонатах. Суперник «Ліверпулю» по півфіналу – «Барса», опинилася в турнірі вилетівши з групи в ЛЧ, а німецький «Кайзерслаутерн», який протистояв «Алавесу» -  зайнявши четверте місце в своїй національній першості.

Суперники команд по чвертьфіналу теж «не валідні» в цьому випадку. «Порту» і ПСВ пройшов шлях в ЛЧ, «Райо Вальєкано» отримало путівку як переможець заліку фейр-плей (колись була така можливість для двох європейських команд, гравці яких отримували найменшу кількість фолів від суддів), а «Сельта» стала переможцем Кубку Інтертото (ще один забутий євро-турнір).

На наступному (тобто попередньому) рівні – одній восьмій, «Рома», яка вилетіла від «Ліверпулю», від самого початку кваліфікувалася через 6 місце в Серії А, італійський «Інтер», якого пройшов «Алавес», хоч і був фіналістом Кубку Італії, спершу грав в ЛЧ, а от нещодавній суперник «Динамо» в Лізі Європи – віце-чемпіон Греції 2000 р. АЕК, саме був володарем Кубку Греції (тоді в Греції команди з другого місця не виходили в ЛЧ) і поступившись «Барселоні», яка в півфіналі вилетіла від переможця тогорічного КУЄФА «Ліверпулю» і стає неофіційним володарем Кубку Володарів Кубків 2001 р.

 

АЕК і тоді не був найсильнішою командою, але кілька знакових гравців за нього, все ж, грали. Так, в складі команди виступав майбутній капітан сенсаційної команди-переможниці Євро-2004 р. Теодорас Загоракіс та Траянос Деллас, який крім єврочемпіонства, свого часу пограв і за «Рому» та, навіть, ходили чутки про його можливий перехід в «Шахтар» в 2004 р. Серед інших гравців варто відзначити ще двох Васілісів – Цартаса і Лакіса та Деміса Ніколаїдіса, які теж брали участь в перемозі збірної Греції в 2004 р. Також досить відомим був болгарин Мілен Петков, який зіграв 37 матчів за збірну Болгарії.

АЕК 2000/2001 (орієнтовний склад)

Еліас АТМАЦІДІС - Траянос ДЕЛЛАС, Нікос КОСТЕНОГЛУ, Міхаліс КАСАПІС, Теодорас ЗАГОРАКІС - Мілан ПЕТКОВ, Зікос АКІС, Крістос МАЛАДЕНІС, Васіліс ЛАКІС, Васіліос ЦАРТАС - Деміс НІКОЛАЇДІС

NB.Правила неофіційного Кубку Кубків:1.За основу беруться ті команди, які кваліфікувалися як володарі або фіналісти національних кубків до КУЄФА або ЛЄ.2.Ті, що пройшли до Ліги Чемпіонів не включаються, навіть якщо вони приєдналися до КУЄФА або ЛЄ, після вильоту з третього місця групового етапу ЛЦ, оскільки формат КВК навряд чи б перебачав таку можливість в подальшому.3.Якщо переможець КУЄФА чи ЛЄ не відповідає критеріям п. 1-2 ми переходимо до аналізу фіналіста. Якщо ніхто з них: тоді до півфіналістів і пріоритетність в цьому випадку: виліт від успішнішого суперника на наступному етапі. Якщо і тут ні - тоді чвертьфіналісти і так далі.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов