Tribuna/Футбол/Блоги/der Kopfball/Клопп недарма назвав Орігі легендою «Ліверпуля» – він завжди забивав важливі голи

Клопп недарма назвав Орігі легендою «Ліверпуля» – він завжди забивав важливі голи

Незабутні голи «Барсі», «Евертону», у фіналі ЛЧ тощо.

Блог — der Kopfball
Автор — Kostiantyn Stepaniuk
9 июня 2022, 21:06
7
Клопп недарма назвав Орігі легендою «Ліверпуля» – він завжди забивав важливі голи

«Барсі», «Евертону», у фіналі ЛЧ тощо.

«Ліверпуль» офіційно оголосив, що Дівок Орігі залишає клуб в кінці сезону, коли спливе його контракт з мерсисайдцями. 

Бельгієць приєднався до «Ліверпуля» у 2014-му, був в оренді у «Ліллі» і «Вольфсбурзі», ніколи не був основним гравцем, забив всього 41 гол за клуб, але Юрген Клопп сміливо називає його легендою.

«Він є і буде для мене легендою «Ліверпуля» і одним із найважливіших гравців, яких я коли-небудь мав. Це звучить абсолютно дивно, зважаючи на кількість ігор, що він провів, але працювати разом з ним було справжньою радістю», – сказав Юрген перед останнім матчем бельгійця за червоних. 

Але Клопп не лукавить – Орігі і справді легенда клубу, зважаючи на голи, якими він приносив надзвичайно важливі «Ліверпулю» перемоги. 

Голи «Дортмунду» в ЛЄ допомогли здійснити один із найкрутіших камбеків в історії турніру

У 1/4-й Ліги Європи в сезоні 2015/16 Юрген Клопп повернувся в Дортмунд – жереб звів абсолютного фаворита турніру «Боруссію» із потужним тріо Мхітарян-Ройс-Обамеянг та «Ліверпуль». 

Зустріч в Німеччини закінчилась внічию – за мерсисайдців забив Орігі. 

Матч-відповідь – справжнє божевілля. «Дортмунд» уже на 9-й хвилині вигравав 2:0, але врешті-решт Орігі надихнув «Ліверпуль» на неймовірний камбек, відквитавши один м’яч наприкінці першого тайму (рахунок також був 3:1 на користь німців). 

Мабуть, його найбільш незабутній гол – в дербі «Евертону» у 2018-му

12 грудня 2018-го – день, який Орігі точно не забуде. Він вийшов на поле на 84-й хвилині у матчі з «Евертоном» вперше в сезоні (!), а на 90+6-й хвилині забив надзвичайно важливий переможний гол, який допоміг «Ліверпулю» не відпустити «Сіті» по очкам в таблиці.

Переможний гол «Ньюкаслу» втримав «Ліверпуль» у чемпіонській гонці, яку клуб, врешті-решт програв

У сезоні 2018/19 мерсисайдці шалено рубилися із «Ман Сіті» за чемпіонський титул, особливо – в кінці сезону. «Ліверпуль» ледве не спіткнувся на «Ньюкаслі», але вийшовший на заміну бельгієць приніс перемогу влучним ударом на 86-й хвилині. 

Червоні виграли 9 останніх матчів сезону поспіль (!), але все одно програли гонку містянам – 97 проти 98 очок.

Голи «Барсі» – уже легенда

0:3 у першому матчі в Каталонії, матч-відповідь без Салаха і Фірміно – в Ліверпулі вже не сподівались на прохід у фінал ЛЧ в сезоні 2018/19, а надію давала лише футболка Салаха «Never give up», у якій він з’явився на полі перед стартовим свистком. 

Головною силою «Ліверпуля» виявився Дівок Орігі – бельгієць став кузнем успіху у тому матчі: вийшов в старті, оформив дубль і допоміг оформити один із найбільш незабутніх камбеків в історії Ліги чемпіонів.

Перший гол – 0:04, другий – 1:15.

Гол у фіналі ЛЧ закріпив перевагу червоних

У ендшпілі з «Тоттенгемом» вже грали і Салах (відкрив рахунок вже на початку матчу), і Фірміно, але Клопп не міг не дати ігрового часу герою півфінального протистояння з «Барсою».

Дівок Орігі з’явився на полі на 58-й хвилині, а в кінцівці матчу точним ударом в дальній кут встановив остаточний рахунок – «Ліверпуль» взяв перший титул ЛЧ за 14 років.

«Він виграв європейський кубок для «Ліверпуля!», – кричав коментатор після голу бельгійця.

Двічі повернув «Ліверпуль» у гру в шаленому кубковому матчі з «Арсеналом», який мерсисайдці виграли по пенальті (там він теж забив!)

Мабуть, найяскравіший матч Кубку ліги в Англії за останні роки – перестрілка між «Ліверпулем» і «Арсеналом» на «Енфілді», яка закінчилась з рахунком 5:5. 

Дівок Орігі вийшов в старті, спочатку зрівняв рахунок на 4:4, а потім – чудовим ударом боковими ножицями на 5:5 (на 90+4-й!). Доля протистояння вирішилась у післяматчевій серії пенальті, де Орігі теж забив. 

Перший гол – 1:07, другий – 1:23.

Чергові голи «Евертону» – початок великого розгрому у сезоні 2019/20

Одна із причин, чому фанати «Ліверпуля» так люблять Орігі – його голи у мерсисайдському дербі. 6 із своїх 22 м’ячів у АПЛ бельгієць забив у ворота «ірисок», кожен із них – по-справжньому особливий.

У грудні 2019-го Дівок двічі забив у дербі і розпочав розгром «Евертона» 5:2. Обидва голи вийшли досить ефектними.

Перший м’яч – 0:01, другий – 0:31.

У цьому сезоні теж тримав «Ліверпуль» у чемпіонській гонці – приніс важливі 3 очки в матчі проти «Вулвз»

Наприкінці листопада червоні набрали серйозний темп і перемагали суперників один за одним. Після трьох матчів поспіль, в яких команда Клоппа забивала 4 м’ячі, «Ліверпуль» відправився грали з «Вулвергемптоном» – і там було дуже непросто.

Мерсисайдці висіли на воротах суперника, але не могли забити. Усе вирішив Орігі, який вийшов на заміну. Черговий переможний м’яч на вагу золота. 

Останній гол за «Ліверпуль» – знову в дербі

Ця історія повинна була закінчитися саме так. 

***

Дівок Орігі – один з тих, кого вболівальники «Ліверпуля» любитимуть завжди, незважаючи на те, що він не був гравцем основного складу команди. 

Фото: Robbie Jay Barratt/AMA, Clive Brunskill/Getty Images

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Все посты