Tribuna/Футбол/Блоги/der Kopfball/Ігнатенко швидко став одним із лідерів «Бордо» – серія матчів без замін і два асисти поспіль

Ігнатенко швидко став одним із лідерів «Бордо» – серія матчів без замін і два асисти поспіль

Але у французького клубу все погано.

Блог — der Kopfball
Автор — Kostiantyn Stepaniuk
29 апреля 2022, 14:30
11
Ігнатенко швидко став одним із лідерів «Бордо» – серія матчів без замін і два асисти поспіль

Підписання орендної угоди Данила Ігнатенка з «Бордо» досить здивувало у зимове трансферне вікно. Поки усі були впевнені, що «Дніпро-1» викупить контракт півзахисника у «Шахтаря», гірники віддали його в оренду у Францію.

«Футболіст попросив: «Дайте мені зіграти у французькому чемпіонаті». Ми пішли на зустріч його бажанню проявити себе у Європі, – прокоментував перехід 25-річного українця в «Бордо» Сергій Палкін – Як він себе проявить? Усе в його руках. Щоб потім він нас не звинувачував, що ми не пішли йому на зустріч, коли була така можливість».

Отримав червону у першому ж матчі, але швидко адаптувався і став лідером у нового тренера

Жахливий дебют Ігнатенка за «Бордо» неможливо забути: Данило вийшов на поле у матчі з «Реймсом» на 63-й хвилині (жирондинці до того часу уже все програли та горіли 0:4) а через дев’ять хвилин отримав пряму червону за небезпечний фол проти суперника. 

«Бордо» програв 0:5, а клуб звільнив Владиміра Петковіча, який залишив команду у жахливому становищі. У матчі з «Ленсом», який українець пропустив через дискваліфікацію, керував легендарний для клубу Ярослав Плашил, а уже на наступному тижні жирондинці призначили на посаду головного тренера Давіда Гіона.

Екс-тренер «Реймса» дав мінімальний результат – два очки у двох матчах (з «Монако» і «Клермоном»), а також повернув українця на поле після вилучення – той зіграв 26 і 4 хвилини відповідно.

І хоч з «Клермоном» Данило вийшов лише на заключні декілька хвилин, увага камер була прикута до нього під час усього матчу. Зустріч відбулася 27 лютого – через 3 дні після початку повномасштабної війни Росії на території України. Медіа, клуб, вболівальники – усі підтримали Ігнатенка, а особливо – новий капітан «Бордо» Жозуа Гілавогі. 

Гілавогі забив єдиний гол команди у ворота «Клермона» (матч закінчився внічию 1:1) та побіг святкувати його з українцем. 

Після гри француз сказав: «Ми не усвідомлюємо, як нам пощастило жити в мирній країні. Побачити страждання товариша по команді дійсно дуже важко. Саме через погляд, увагу, маленьке слово прихильності ми надаємо Данилу нашу підтримку».

Також Жозуа віддав українцю капітанську пов’язку на останні хвилини матчу. 

Гілавогі, який, як і Ігнатенко, грає за «Бордо» на правах оренди з початку лютого (належить «Вольфсбургу»), отримав капітанську пов’язку від нового тренера Давіда Гіона, не пробувши і місяця у команді. 

Матч із «Труа» українець просидів у запасі, а через тиждень провів 22 хвилини у поєдинку проти «ПСЖ». Тоді українець дуже непогано увійшов у гру і отримав одну із найвищих оцінок серед футболістів «Бордо». 

У програному матчі проти «Монпельє» (0:2) українець нарешті зіграв усі 90 хвилин і отримав найвищий бал у «Бордо», за тиждень допоміг зіграти на нуль із «Ліллем» (0:0), а згодом – перемогти «Мец» з рахунком 3:1. 

1:6 від «Ліона» Ігнатенко пропустив через дискваліфікацію, а повернувся у грі з «Сент-Етьєном», у якому зробив першу результативну дію у Лізі 1 – віддав асист на Секу Марі, який відкрив рахунок у матчі. На жаль, «Бордо», який вигравав по ходу матчу з рахунком 2:0, втратив перевагу, зіграв внічию 2:2 і втратив чудовий шанс наблизитись до «зелених», які мають на 4 очки більше. 

У матчі з «Нантом» – схожа історія: Данило віддав гольову передачу на початку матчу, згодом «Бордо» забило другий, але врешті-решт програло 3:5 на виїзі.

Схоже, Ігнатенко швидко адаптувався і став одним із важливих гравців команди. Велика заслуга у цьому, звичайно, і Давіда Гіона, який повірив в українця, але і сам Данило показує дуже непоганий футбол на позиції опорного півзахисника і заслужено грає у старті французького клубу. 

Останні 5 матчів, у яких він грав, українець відіграв без замін, став одним із виконавців стандартів «Бордо» і регулярно отримує якщо не найкращу, то одну із найкращих оцінок за матч від SofaScore. 

Теплова карта українця за французький клуб:

За інформацією журналіста Педро Супульведи, у «Бордо» є опція викупу українця за 2-3 млн євро влітку. Сам Ігнатенко казав, що хоче неодмінно залишитись у французькому клубі, але, ймовірно, багато що вирішуватиме дивізіон, у якому жирондинці гратимуть у наступному сезоні.

У «Бордо» все погано: шалена кількість пропущених, можливий виліт у Лігу 2

Перша за 44 роки домашня поразка у дербі з «Марселем», найбільш розгромна поразка у Лізі 1 з 1986 року (0:6 «Ренну»), 84 пропущених голи у 34 матчах – команда Ігнатенка проводить жахливий сезон і близька до вильоту. 

За 4 тури до кінця чемпіонату «Бордо» – передостанній у турнірній таблиці. 

Але шанси врятуватися є. Жирондинці у найближчому турі гратимуть проти «Ніцци» вдома, потім – три матчі, у яких треба брати очки: «Анже», «Лор’ян» і «Брест». Для порівняння – «Клермон» ще гратиме зі «Страсбуром» і «Ліоном», «Сент-Етьєн» – з «Ренном», «Ніццою» і «Нантом». Вилітають дві останні команди з турнірної таблиці, 18-та грає плей-офф проти третьої команди із Ліги 2. 

Кінцівка сезону для Ігнатенка і компанії буде дуже важливою.

Що взагалі відбувається з клубом?

Останні роки «Бордо» серйозно страждає у фінансовому плані. Минулого року жирондинці були за крок до банкрутства після відмови американських інвесторів вкладати гроші. 

Лише цього сезону у команди 8 орендованих футболістів, більшість трансферів – за копійки. Взимку «Бордо» був вимушений розірвати контракт з найбільш іменитим гравцем і капітаном Лораном Косьєльни, щоб зекономити на зарплатах (той, до речі, завершив кар’єру).

Іспанський бізнесмен Жерар Лопес взявся рятувати клуб, але стабільністю поки не пахне. Згідно з інформацією ЗМІ, збитки «Бордо» наприкінці сезону складатимуть 64 млн євро. 

Ігнатенко у збірній? Варіант, який не можна недооцінювати

Данило Ігнатенко – опорний півзахисник. Це уже причина, щоб розглядати його кандидатуру на можливе запрошення у національну збірну.

Ця позиція вже багато років застовпована за Тарасом Степаненком і Сергієм Сидорчуком, але свіжа кров задля конкуренції не завадить національній команді.

Розмов про виклик до збірної на матч проти Шотландії 25-річного хавбека «Бордо» ще не було, але цю опцію не можна недооцінювати – особливо, враховуючи останні перформанси Данила (правда, велику роль грає потенційна можливість оперативно оформити британську візу).

Хотіли б побачити його у збірній?

Фото: скріншот трансляції MEGOGO, Getty Images, Get French Football News

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты