Tribuna/Футбол/Блоги/VAR VAR/Реліквії українського футболу

Реліквії українського футболу

Чому у пуховика Венгера є хештег на Трибуні, а у шапки Луческу - досі ні. Що хоче віддати на аукціон Артем Мілевський та через що й досі тролять Олега Блохіна.

Блог — VAR VAR
Автор — metronamars
19 июля 2019, 20:07
24
Реліквії українського футболу

Жувальну гумку з останнього матчу в кар’єрі Сера Алекса Фергюсона(5:5 проти «ВБА») продали на аукціоні за 592 тисячі долларів. В музеї Габора Кірая є окремий стенд, присвячений легендарним штанам-«треникам». Одну пару окулярів Юргена Клоппа можна купити на середню зарплату українського вчителя. У пуховика Венгера на Трибуні є власний тег. «Те, що показує Кобін» зібрали підбірку реліквій, з якими асоціююється український футбол. Погнали!

Конспекти Лобановського

Їх читав кожен тренер київського клубу, чиє серце пофарбоване в благородні біло-сині кольори. Інколи здається, що це єдина обов'язкова умова працевлаштування для екс-гравця "Динамо". Метра немає з нами вже більше 17 років, але його спадок наріжним каменем закладено в український футбол. На жаль, часто це не йде на користь київському клубу.

Шапка Луческу

Ще один легендарний тренер, ще одна знакова реліквія. В'язана шапка Мірчі Луческу полетіла на поле в матчі з "Динамо"(з ким же ще), в якості протесту проти суддівства спеціально запрошеного рефері Пауло Манеуля Гоміша Кости. У своїй автобіографії Містер писав, що це був спосіб перевести суддівську злість з гравців на себе, а самих гравців заспокоїти, завести не на суперечки з суддею, а на гру. Що ж, ціль було досягнуто: Каштру відволікся на Луческу і видалив його з тренерської лавки, а Мірча, спочатку кинувши шапку на землю, закінчив демарш фразою, яка потім стала крилатою: "Браво, федерація!"

Сейф Кварцяного

Мастодонт українського футболу наговорив багато цікавого за свою тренерську кар'єру. Але спіч, який Віталій Володимирович видав після поразки від "Металіста"(1:3) в 2011 році, рознісши кваліфікаційний рівень українських арбітрів, особливо цікавий: "Я вже написав у листі. Він лежить у сейфі. Якщо мене вб'ють, всі прочитають: кому дають, які клуби дають, скільки дають. Так що пізно мене вбивати!"

Халат Мілевського

Досі не ясно, чим Артем Мілевський запам'ятається більше: феномельною грою на полі чи витівками за його межами. Мілевський знищував машини найрізноманітнішими способами, зустрічався з найгарячішими жінками України, а про його пригоди з Алієвим ходять легенди. Однак, прийти на презентацію нового тренера - легендарного екс-динамівця, в клубному халаті - таке не переплюнути. Сам Артем пояснював, що просто не встиг перевдягтись і не хотів запізнюватись. Але додавав, що халат зберіг і цілком можливо, що колись виставить його на аукціон. Чим не реліквія?

Тренером, який не оцінив вигляд Мілевського, виявився ніхто інший, як Олег Блохін. Щоправда, він всіляко заперечував, що вигнав Мілевського з команди саме через халат. Однак, знаючи норов Блохіна, неважко здогадатись, чому Мілевському не знайшлось місця в схемах тренера.

Касети Блохіна

До речі, за Блохіним теж закріплена реліквія. Ще будучи тренером "Чорноморця" Блохін часто ставив себе у приклад гравцям, пропонуючи переглянути власну гру на відеокасетах. Але легендарними касетами стали відеоматеріали, присвячені розбору гри "Рапіда", з якими кияни перетинались на груповому етапі Ліги Європи. "Ми подивились п'ять касет відеоматеріалу. Адже мені казали, що ми не дивимось нічого, не готуємось до суперників. Дивимось!"

Так, з Блохіним-тренером "Динамо" поставило пару антирекордів, але після його прес-конференцій ніколи не було сумно. А ще ж були біляші...

Хвіст Вороніна

Андрій Воронін - ще один гравець, з яким воював Блохін. У його випадку війна була в тому числі і через модну зачіску українського німця. Свій хвостик Воронін зробив ледь не брендом, міняючи форму, стиль і довжину зачіски. Однак, перед одним з найважливіших турнірів в кар'єрі як Вороніна, так і Блохіна - ЄВРО-2012, Андрій все ж пішов на компроміс і зістриг легендарний хвіст. Сам гравець зміну іміджу пояснював просто і лаконічно, мовляв просто набридло. Але ж ми все розуміємо...

Кепки Антонова

У кого ніколи не було проблем зі стилем підопічних - то це в Романа Григорчука. В команді українського коуча грав знатний стиляга і любитель головних уборів - Олексій Антонов. Для тренера найголовнішим був результат, який гравець давав на полі. Антонов не підводив, справно забиваючи і вміло граючи на команду.

Без кепки Антонова, можливо, не відбулось би головоного успіху "Чорноморця" в новітній історії - виходу в 1/16 фіналу Ліги Європи. В одному з інтерв'ю Григорчук пообіцяв: якщо Чорноморець вийде в плей-офф єврокубків - прийде на післяматчеву конференцію в кепці. Чи стримав коуч своє слово? Відповідь на фото.

Маска Фонсеки

Але Роман Григорчук не єдиний тренер, який відзначав вихід в плей-офф єврокубків тематичним нарядом. Екс-тренер "гірників" Пауло Фонсека пішов ще далі: після переможного харківського матчу з "Манчестер Сіті"(на якому автор цього матеріалу був і зірвав голос), тренер прийшов на прес-конференцію в костюмі Зорро - свого улюбленого вигаданого персонажа. Прекрасний іміджевий хід Фонсеки...

...яким португальський спеціаліст не обмежився. Адже в його гардеробі є ще одна річ, яка стала "фішкою" тренера не тільки в поєдинках ЛЧ, а і в українському чемпіонаті: елегантне і стильне пальто за декілька сотень тисяч гривень. На рахунок стилю, звісно, можна посперечатись, але в кожного свій смак. Нехай і трохи дівочий. Ну правда. З якої дівчинки він зняв це пальто?

Стрижка Сачка

У паралельному всесвіті головним модником українського футболу вважають Василя Сачка, його зачіску копіюють тренери ДЮСШ, щоб почуватись впевнено і завойовувати авторитет серед дітлахів. В нашому всесвіті популярність Василя Вікторовича досягала піку в далекому 2009-му, коли він, ще будучи футболістом, забив переможний гол в фіналі Кубку України у ворота донецького "Шахтаря".

Щоб не бути надто категоричними, додамо варіант зачіски Сачка, якому "Те, що показує Кобін" ставить 9/10!

Окуляри Папа Гуйє

А як щодо африканського стилю? Сенегальський захисник "Волині", "Металіста", "Дніпра" і "Карпат" ставав віце-чемпіоном і бронзовим призером УПЛ та виходив у фінал Ліги Європи, а ще став відомим завдяки своїм фантастичним рієлторьским здібностям. Однак всіх цих успіхів могло і не бути, адже Папа Гуйє протягом всієї спортивної кар'єри грає незважаючи на вади зору. В молодості Папа переніс навіть хірургічне втручання. І якщо у повсякденному житті цю незручність можна компенсувати окулярами, то на футбольному полі доводиться вдягати лінзи.

Яйця Кобіна

Без коментарів.

Планшет Грозного

Поки Томас Грімм і компанія вирішують, як краще розпиляти бюджет ввести систему VAR в українському чемпіонаті, звертаємо їх увагу на те, що головний новатор українського футболу В'ячеслав Грозний ще в 2016-ому році під час матчів "Говерли" переглядав суперечливі моменти на своєму I'Padi. Однак користуватись технікою опальному тренеру заборонили, адже після перегляду повторів Грозний, зазвичай, йшов розповідати четвертому арбітру, як треба судити. Кам'яний вік, їй-богу.

Кавомашина Шуховцева

Закінчимо нашу підбірку найбільш ламповою реліквією українського футболу. Коли дивишся на Ігоря Шуховцева, то скаладається враження, що він вже народився таким суворо-мудрим, дорослим і наддосвіченим. З гострим поглядом, насмішливою посмішкою на вустах, стальними скулами і жилавими руками. Але асоціюється Ігор Вікторович, звісно, з кавою і своєю легендарною кавомашиною. "Кавоварку ми купили з Сашею Горяїновим в Еміратах спеціально, а хлопці потім приходили пити каву. Неможливо з моєї кімнати було вийти, не випивши кави. Всім казав, що зварю смачну і у відповідь чув "Добре, спробую". Це - невід'ємна частина Ігоря Шуховцева."

СЮДИ МОГЛИ ПОТРАПИТИ, але ми залишили їх для другої частини:

Декларація Павелка, після прочитання якої може виникнути бажання скинутись президентові УПЛ на ліжко в хостелі;

Ширінька Морозюків , яка відоміша трошки більше, ніж Микола, але трошки менше - ніж Ірина;

Автомат Олександра Поворознюка, який поки що просто лежить у нього в машині для самозахисту;

Вуса Рафаїлова, тому що ми просто обожнюємо Сергія Васильовича, але йому про це не казатимемо самі розумієте, чому...

Про які українські футбольні реліквії пам'ятаєте ви, а ми забули? Пишіть у коментарях, діліться своїми ідеями і пропозиціями, а ми будемо раді включити їх до нашої наступної підбірки. Нехай щастить, і бережіть яйця найдорожче!

P.S. Віталію Володимировичу, з Днем народження!

Другие посты блога

Все посты