Tribuna/Футбол/Блоги/VAR VAR/Кого можна запросити коментувати матчі УПЛ на «Футболах»

Кого можна запросити коментувати матчі УПЛ на «Футболах»

Спойлер: тут не буде Циганика і Вацка, але є кандидатури для післяматчевої студії.

Блог — VAR VAR
Автор — metronamars
12 июля 2019, 10:28
32
Кого можна запросити коментувати матчі УПЛ на «Футболах»

Перспективи єдиного телевізійного пулу для УПЛ виглядають фактично утопією, поки один канал належить власнику донецького чемпіона, а другим володіє найодіозніший президент українського футболу, який взяв під своє покровительство, а потім поховав вже не одну команду. Щоб знайти хоч якісь дотичні, Олександр Денисов запропонував компромісне рішення: він згоден запрошувати для коментування окремих матчів тих людей, кого функціонери клубів не вважатимуть заангажованими чи упередженими по відношенню до їх клубів. На Трибуні таку пропозицію зустріли іронічними смішками, хтось назвав збоченням і навіть свінгерством. "Те, що показує Кобін" фантазує на цю тему і пропонує свої кандидатури не лише в коментаторську кабінку, а і у післяматчеву студію.

ОЛІМПІК ДОНЕЦЬК

Здавалось би, що може викликати труднощі при виборі коментатора для матчів команди, у якої багатотисячна армія шанувальників, потужна фан-база, мудрий і незаплямований конфліктами менеджемент? Хіба що той факт, що всі ці епітети - не про донецький клуб. Команда, яка дуже симпатично дебютувала в УПЛ, пробивалась до єврокубків під керівництвом одного з найкращих молодих тренерів України(і я зараз не про Славу Шевчука), псувала динамівцям річницю заснування. А ще клуб, за яким тягнеться дурна слава участі у договірних матчах, юнацькі команди якого дискваліфіковані за гру на контори, клуб, генеральний директор якого дозволяє собі ображати колег і брати у самого себе інтерв'ю. Воістину, дві сторони однієї медалі, яка застигла на ребрі.

 

 

Коментатори:

Матчі "Олімпіка" пропоную довірити двом єдиним людям, яким це буде цікаво: президенту "олімпійців" Владиславу Гельзину і генеральному директору Олексію Антонову. Тим паче, якщо вірити словам останнього, це буде схоже на коментування матчів АПЛ. Ну чи Чемпіоншипу, як мінімум.

 

 

Післяматчева студія:

Тут простіше. Розбирати гру донечан з київською пропискою пропоную Франческо Баранці і Олегу Баркову. Вони, власне, і будуть єдиними глядачами трансляції. Безпристрастними. Безкомпромісними. І такими самотніми.

МАРІУПОЛЬ

Після баталій минулого сезону з "Динамо"(на полі, і в кабінетах) "Маріуполь" видав досить нервовий наступний. Особливих гріхів чи зашкварів за "Маріуполем" помічено не було, але приазовський клуб ледве встиснувся у єврокубкову шістку, незважаючи на традиційні прокльони Олега Венглінського та інших палких "шанувальників". Традиційно підсилені гірняцькою академією, "моряки" знову спробують свої сили на міжнародній арені, а в чепіонаті, сподіваємось, зможуть попсувати нерви не лише киянам. З такими талантами у складі Маріуполь точно здатен на щось більше, ніж "+6 для Шахтаря" і клеймо фарм-клуба.

Коментатор:

Андрій Павелко зарекомендував себе, як порядний і мудрий керівник українського футболу, для якого головним пріорітетом в роботі завжди було вміння вчасно підлаштуватись під провладні настрої справедливе ставлення до кожного клубу. Він навіть готовий був їхати у прифронтовий Маріуполь на одному автобусі з гравцями "Динамо". Впевнено можна заявити, що прездент УПЛ погодився б попрацювати і домашнім коментатором "моряків". Чого не зробиш для того, щоб зайвий раз попіаритись і звозити Лізу на море продемонструвати всім, що у Маріуполі безпечно і люблять футбол.

 

 

Післяматчева студія:

Насправді, не важливо, хто саме прийде в післяматчеву студію. Важливо тільки врахувати, що студія буде у Лозанні і під час ефіру доведеться сидіти обмотаним у клубний шалик "Маріуполя". І в помаранчево-чорній куртці.

 

 

КОЛОС

Справжня сенсація українського футболу - це не перехід Папа Гуйє в Дніпро-1 і не винахід еліксиру молодості Максимом Шацьких. Село з населенням трошки більше 1 600 чоловік, яке де-факто і де-юре належить одіозному сімейству Засух, стадіон, місткість якого після реконструкції переважатиме над кількістю жителів села, Володимир Лисенко на вістрі атак. Все це про клуб, який слідує італійським модним тенденціям Ювентуса, збирався грати домашні матчі на НСК "Олімпійському" і нехтує зборами за кордоном, щоб не витрачати сили на спаринги з посередніми командами з країн-сусідів. "Колос" ще не зіграв жодного матчу в УПЛ, але вже нажив собі як прихильників, яким цікаво спостерігати за ростом майбутнього учасника групового етапу ЛЧ, так і відвертих ворогів, які не розуміють, чому, незважаючи на порушення регламенту, Колос гратиме в УПЛ.

Коментатор:

Засухи полюбляють розкіш, купаються в захопленні та лестощах жителів Ковалівки і не шкодують грошей на грандіозні святкування. В селі знімали телевізійні проекти, тому запросити якусь зірку українського шоу-бізнеса прокоментувати матч "Колоса" не стане великою проблемою. Зупинимось на кандидатурі Олега Винника: зі спортом цей серцеїд жінок за 40 дружить, гонорар цілком під'йомний, а знаючи про любов його фанаток, можна на 100% гарантувати, що на першому матчі буде аншлаг. Щоправда, є підозра, що матч дограти команди не зможуть.

 

 

Післяматчева студія:

Команду рівня ЛЧ можуть оцінювати тільки експерти рівня ЛЧ. Арсен Венгер і Жозе Моуріньо дуже жваво розібрали мадридський фінал з "Ліверпулем" і "Тоттенгемом". Думаєте, не зможуть порахувати вдалі ТТД Віталія Гавриша?

ДНІПРО-1

"Розраховуємо на серйозність, мотивацію і майстерність молодих гравців" - сказав Дмитро Михайленко після одного із спарингів "Дніпра-1", за допомогою яких клуб готується до першого сезону в елітному дивізіоні українського футболу. Михайленку-тренеру пророкують блискуче майбутнє, так як він розбирає тактику в українському футболі, не робить, мабуть, ніхто. Скептицизм, яким багато експертів відповідають на прогнози "Дніпра-1" щодо єврокубкових позицій, цілком логічний. Але якщо команда і тренерський штаб демонструватимуть ту ж хімію, яка у них була в Першій лізі - успіхи неминучі.

Коментатор:

Так як у "Дніпра-1" дуже багато молоді в складі, є одна людина, якій край важливо нажив бачити, в яких кондиціях знаходяться молоді і перспективні "дніпряни". Кому ж ще, як не любителю молоденьких хлопчиків головному шукачу молодих українських талантів коментувати матчі "Дніпра-1", як не Дмитру Поворознюку? В якості бонусу глядачі насолоджуватимуться такими "смачними" і звучними футбольними термінами, як "голяндра", "отримав в очєчко, ААА", "фінтюля", а можливо і пропозицію зіграти на жопу в прямому ефірі.

 

 

Післяматчева студія:

Сюди можна кликати всіх тих, до кого "Трендець" ще не пробивав виїзд. Моя кандидатура - Женя Селезньов, у якого точно є номер телефону Одного поціновувача кави і баскетболу. Ну і запросити Володимира Безсонова, який знає різницю між турнірами, в яких "Дніпро-1" братиме участь.

 

 

КАРПАТИ

Цікаво, в якій українській енциклопедії є слово "біль"? Навпроти цього слова там неодмінна має бути емблема "Карпат". Новий тренер, новий курс, нові сподівання. Якщо в кінці сезону "Карпати" опиняться там, де закінчили сезон минулий, то льва на емблемі можна буде замінити на міфічного уробороса. Гірше вже нікуди чи контра спем сперо, львів'яни?

Коментатор:

Він обожнює їх. Він ненавидить їх. Він б'ється об заклад в абсолютно безнадійних парі. Він сварить їх. Принижує. Трощить і рве на шмаття. Іноді хвалить. Але його коментар вас точно не залишить байдужим. Хоча б тому, що заради того, щоб запросити Сергія Болотникова в коментаторське крісло "Футболів", Денисов попросить шефа замовити словечко про тимчасове скасування закону про "дематюкозацію". Кайф, правда?

 

 

Післяматчеву студію

пропоную організувати прямо в потязі, яким ультрас "Карпат" повертатимуться додому. Не знаю, наскільки це допоможе, як захід проти хуліганства, але точно зробить обстановку у студію максимально гарячою.

ЗОРЯ

Коментатори:

Хто завгодно, тільки одружений.

 

 

Післяматчева студія:

Хтось, хто не буде зайнятий у післяматчевій студії поєдинку київського "Динамо".

ВОРСКЛА

Ще один колектив, на який особливих надій у мене немає. Розривати контракт з лідером клубу на фоні ймовірної заборони на трансфери через невиплату зарплатні колишнім гравцям - схоже, у "Ворскли" дійсно все не в порядку. Але навіть такі матчі треба буде комусь коментувати, і ось кого я пропоную:

 

 

Коментатори:

Чому б не взяти коментувати матчі полтавчан ось цих запальних хлопців? Вони підкорили наші серця своїми бадьорими зарядами в минулому сезоні. За цей час вони підучили українську мову і готові спробувати себе в коментаторському ремеслі. Єдине прохання: не ставте їх на виїзні матчі з "Динамо", "100% білі" не оцінять.

Післяматчева студія:

Якщо Миколу Петровича Павлова не запросять розбирати гру(або те, що від неї залишилось) колишньої команди - це буде злочин проти футболу. І все ж, якщо ветеран українського футболу не знайде часу, пропоную альтернативу: Олег Володимирович в Полтаві бував, там його люблять і готові буквально годувати з рук. Там його впізнають. Бодай один майор точно...

 

 

ЛЬВІВ

Команду, тренера якої неможливо здивувати нічим, навіть трьома забитими. Сучасні методи у підготовці до сезону, відсутність бігової роботи і акцент на роботі з м'ячем. А як інакше, якщо основний кістяк твоєї команди - найфутбольніша нація у світі? Сподіваюсь, Богдан Блавацький знає, що робить. В іншому випадку Копитко церемонитись не буде.

 

 

Коментатори:

Я б послухав байки Олексія Хахльова про реконструкцію стадіону "Авангард", про темні схеми і рокіровки "Львів - Верес - Львів" та ще багато іншого. Однак є шанс не допрацювати матч до кінця. Андрій Паньків і Олексій Боровиков в будь-який час можуть провести заміну коментоатора прямо під час трансляції.

Післяматчева студія:

Тут не треба вигадувати велосипед. Жилмар чудово себе зарекомендував, як експерт на "Футболах". З матчами своєї колишньої команди точно впорається.

 

ШАХТАР і ДИНАМО

ми залишили на десерт і вирішили не розділяти. Погодьтесь, хто б не коментував матчі цих двох колективів, звинувачень у заангажованості, клубних симпатіях і необ'єктивності не оминути. Але все одно спробували знайти вихід і запроонувати наступний варіант:

Коментатори:

Знаєте це відчуття, коли хочеться вимкнути телевізор, бо коментатор дістав своїми істеричними воланнями, нудними екскурсами в історію, нав'язує свою "експертну" думку? В такі моменти думає: от чому не можна такого коментатора, як сусід з під'їзду? У якого немає інсайдів і екслюзивів, який просто коментує те, що бачить. Емоційно, жваво, натхненно і головне людською мовою. Можливо, трошки "під мухою", але це не заважає, бо за його харизму можна пробачити все. Така кандидатура є і в київському клубі, і в донецькому. Одному, щоправда, доведеться спершу отримати довідку у нарколога(а можливо і затриматись на стаціонар), а іншому - мати дуже неприємну розмову з СБУ. Настільки неприємну, що перший же матч доведеться коментувати за гратами. Як і всі наступні. Однак чого не зробиш, щоб оцінити "маленькі футбольні хитлощі" донецьких бразильців?

 

Післяматчева студія:

Тут варіантів не просто багато, а тьма-тьмуща. Навколо "Шахтаря" і "Динамо" крутиться стільки безробітногооколофутбольного зброду нездар і маразматиків експертів і аналітиків, що розбігаються очі і доводиться обирати найкращих з найкращих. Пропонуємо показати їм всім "жест Гармаша" і посадити у студію Олександру Лободу і Аллу Бублій. Просто нехай мовчать півтори години після матчів і посміхаються у камеру. Повірте, рейтинги будуть тільки рости.

 

Сподіваємось, у найближчому майбутньому керманичі українського футболу сядуть за один стіл і зможуть домовитись про єдиний телевізійний пул. Де буде чудова картинка, хороші коментатори, неупереджені експерти і більше футболу, ніж поливання брудом і фекаліями. А поки що можемо лише фантазувати, як все це буде і до чого все це прийде. Персонажів в українському футболі, які вміють розривати шаблон і прокачувати скіли уяви, у нас більше, ніж хороших футболістів, на жаль.

Ходіть на стадіони і підримуйте свої клуби вживу, тоді вам не треба буде слухати ниття бездарних коментаторів і думки "експертних" -ексів. А єдина післяматчева, яка заслуговує уваги - це коментарі на Трибуні. Тому не жалійте пальців і опонентів!

 

Другие посты блога

Все посты