Tribuna/Футбол/Блоги/Футбол. Прошлое и настоящее/Кубок УЄФА 2009. «Шахтар» vs «Динамо Київ - півфінальна битва українських гігантів. Згадуємо, як це було

Кубок УЄФА 2009. «Шахтар» vs «Динамо Київ - півфінальна битва українських гігантів. Згадуємо, як це було

В день знакового чвертьфіналу Кубка України непримиримих суперників відео придаток рубрики «Це було 10 років тому. Непереможна Україна»

Кубок УЄФА 2009. «Шахтар» vs «Динамо Київ - півфінальна битва українських гігантів. Згадуємо, як це було

Сьогодні в чвертьфіналі Кубка України змагаються два самих принципових суперника на теренах незалежної України - "Шахтар" Донецьк та "Динамо" Київ. Я ж пропоную переглянути самезнакове протистояння двох лідерів нашого вітчизняного футболу, яке відбулося десять років тому в півфіналі останнього Кубка УЄФА.

Отже, перший матч в столиці завершився бойовою ничією - 1:1. Шанси перед повторним поєдинком на РСК "Олімпійський" в Донецьку були майже рівні. Спеціалісти дещо віддавали перевагу господарям, але все вирішувалося на футбольному полі. А далі... Дивіться відео

«Шахтар» (Донецьк. Україна) - «Динамо» (Київ. Україна) - 2:1 (1:0)

07.05.09. 19:30. Донецьк. РСК "Олімпійський". 24 300 глядачів. + 13 ° C.

Арбітр: Олегаріу Бенкеренса (Португалія).

"Шахтар": Пятов Андрій, Хюбшман Томаш, Фернандіньо, Жадсон, Ілсіньо (Левандовський Маріуш, 90 + 2), Луїс Адріано (Гладкий Олександр, 70), Гай Олексій (Вілліан, 70), Рац Разван, Чигринський Дмитро, Іщенко Микола, Срна Даріо.

Запасні: Худжамов Рустам, Дуляй Ігор, Селезньов Євген, Чижов Олександр.

Тренер: Мірча Луческу

"Динамо": Богуш Станіслав, Бетао, Вукоєвич Огнен, Сабліч Горан, Алієв Олександр, Бангура Ісмаель, Єрьоменко Роман (Корреа Карлос, 76), Мілевський Артем, Ель Каддурі Бадр, Нінкович Мілош, Юссуф Айіла.

Запасні: Шовковський Олександр, Гіоане Тіберіу, Кравченко Сергій, Несмачний Андрій, Зозуля Роман, Ярмоленко Андрій.

Тренер: Юрій Сьомін

Голи: 1:0 - Жадсон (17), 1:1 - Бангура Ісмаель (47), 2:1 - Ілсіньо (89).

Попереджені: Хюбшман Томаш (68), Гладкий Олександр (90 + 3) - Ель Каддурі Бадр (23), Алієв Олександр (38), Бангура Ісмаель (38), Вукоєвич Огнен (45 + 1)

Ніколи не забути того кайфу, коли Бангура в другому таймі зрівняв рахунок, і крах всіх надій на фінал після блискучого проходу Ілсіньо, який завершився точним ударом. Часу для того, щоб відігратися, у киян просто не було.

Через шість днів після півфіналу Кубка УЄФА в Донецьк завітав півфінал Кубка України. І знову між «Шахтарем» і «Динамо». Кияни, звичайно ж, жадали взяти реванш за прикру поразку і довести всім, але в першу чергу самим собі, що саме вони на даний момент найсильніший клуб України. Але знову поразка - 0:1. 23 000 глядачів, що зібралися в теплий вечір 13 травня 2009 року на РСК «Олімпійський», знову стали свідками впертої захоплюючої боротьби між принциповими суперниками. Переможний гол забив Маріуш Левандовський на 83 хвилині. Ця перемога ще більше зміцнила впевненість уболівальників «Шахтаря» в непереможності їх клубу на даному відрізку часу. Адже і насправді, Гірники навесні трощили всіх своїх суперників по всіх фронтах!

Сьогодні непримиренні суперники знову зійдуться в кубковому протистоянні. Цього разу в чвертьфіналі Кубка України. За всіма розкладами - у "Шахтаря" шанси на перемогу кращі. Он, і колишній динамівський тренер Йожеф Сабо каже, що киянам для того, щоб виграти, потрібно перевершити себе. Так будемо ж вболівати за своїх, сподіваючись, що вони цей подвиг створять, і суперника нокаутують.

Основний текст читайте та дивіться фото https://www.facebook.com/koaal1968/posts/312790929411444?__tn__=K-R

Очевидець Санич - оптиміст

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты