Tribuna/Футбол/Блоги/Футбольна форма/Топ-10 найогидніших емблем світового футболу від Daily Mail

Топ-10 найогидніших емблем світового футболу від Daily Mail

Нагібатори з британського таблоїда проти Олексія Симченка в блозі «Футбольна форма».

Автор — Gedeonus
12 апреля 2016, 23:34
24
Топ-10 найогидніших емблем світового футболу від Daily Mail

Нагібатори з британського таблоїда проти Олексія Симченка в блозі «Футбольна форма».

«Вольфсбург» шокував мадридський «Реал» у першому чвертьфінальному матчі Ліги Чемпіонів, спокійно вигравши у іспанських грандів з рахунком 2-0 на «Фольксваген Арені». Клуб Бундесліги на межі потрапляння до півфіналу найбільшого європейського клубного турніру, а це значить, що їхня суперсучасна супернудна емблема приверне до себе погляди багатьох людей під час матчу-відповіді в вівторок на «Бернабеу».

З огляду на це, Sportsmail зібрав підбірку з 10 найгірших клубних емблем світового футболу.

«Наполі» (Неаполь, Італія)

Емблема неаполітанців, яку презентували 2006 року, символізує собою води Неаполітанської затоки. Два відтінки синього, округла форма. Але нині на ній немає жодного напису, окрім великої літери N, що позначає назву клубу. І хоча емблема виглядає сучасно, але на наш (журналістів Daily Mail. – прим. перекл.) смак – дуже мінімалістично. Чому б не додати рік заснування клубу? Або, можливо, якесь коротке й влучне клубне гасло?

«Мельбурн Вікторі» (Мельбурн, Австралія)

Емблема «Мельбурн Вікторі» так само, як і їхня домашня форма, виконана в темно-синьому, сріблястому та білому кольорах – це традиційні кольори для спортивних клубів австралійського штату Вікторія. На ній майоріють назва клубу та великий білий шеврон, який з-поміж фанів відомий як «велика V» - символ, що традиційно використовує команда штату Вікторія з австралійського футболу. І нехай емблема «Вікторі» за формою така ж, як і в лондонського «Арсенала», але саме тут усі спільні риси цих клубів й закінчуються. Вона занадто проста, а так звана «велика V» моментально забувається.

«Гамбург» (Гамбург, Німеччина)

Жодних слів або чисел - просто білий ромб всередині чорного ромба всередині синього прямокутника. Це все, що є на емблемі «Гамбурга», яка зовсім не вражає. Вважається, що синій фон на емблемі – це данина морському минулому міста, яке ніяким чином не пов’язане зі 125-річною історією власне клубу.

Емблема «Гамбурга» (як, мабуть, найгірша у нашому рейтинзі) точно потребує оновлення.

«Нью-Йорк Ред Буллз» (Нью-Йорк, США)

Емблема НЮРБ є скоріш рекламою, аніж власне гербом клубу. Фактично, це просто логотип «Ред Булл» з написом «Нью-Йорк», поміщеним унизу. Виробник енергетичних напоїв викупив клуб у 2006 році, замінивши назву «Метростарз» на іншу, що більш відповідала брендові. Безперечно, у самому «Ред Булл» дизайном емблеми задоволені, але нам би вона сподобалась більше, якби и не бачили цю емблему у кожному супермаркеті у відділі напоїв.

«Зеніт» (Санкт-Петербург, Росія)

У попередньої емблеми «Зеніта» був свій шарм. М’яч, що стирчить з назви клубу, написаної у стилі конструктивізму (sic! Ніякий це не конструктивізм – прим. перекл..); старенький корабель нагорі емблеми, що символізував морський флот країни, який базувався у Санкт-Петербурзі. А нинішня емблема петербуржців втратила ці деталі і округлу форму, залишивши просто назву клубу російською мовою. Та хіба ж це можна назвати емблемою?

«Богеміанс» (Прага, Чехія)

Після вдалого турне Австралією у 20ті роки минулого століття празький АФК «Вршовіце» захопив з собою до Чехословаччини двох кенгуру. Змінивши назву на «Богеміанс», клуб вирішив надихнутися сумчастими для нової емблеми. Так з’явився нинішній герб чеського клубу.

І все б нічого, але зелений кенгуру – дивний вибір для основного елементу емблеми як для центральноєвропейського клубу.

«Вольфсбург» (Вольфсбург, Німеччина)

Емблема «Вольфсбурга» - інша жертва модернізації. Вона схожа за дизайном на неаполітанську, але впадає в очі, певно, навіть менше за емблему італійців. От у попередній емблемі «вовків» був замок з гербу міста, який додавав великій зеленій W характеру. Втім, нинішній варіант просто неймовірно ніякий.

У німецького клубу є реальний шанс потрапити до півфіналу Ліги Чемпіонів. Але нехай не чекають, що їхню емблему там хтось запам’ятає.

«Валансьєн» (Валансьєн, Франція)

Птахів можна часто зустріти на футбольних емблемах – згадайте тільки півника «Тоттнема», орла «Крістал Пелес» та сову «Шеффілд Венсдей». У «Валансьєна», клуба другої французької ліги, на гербі лебідь, але ефект від його використання зовсім не такий, як у вищезгаданому тріо. Довга шия птаха стирчить над написом VAFC і перетворює емблему французького клубу на дещо огидне.

«Ньюеллз Олд Бойз» (Росаріо, Аргентина)

Дитячий клуб Ліонеля Мессі є одним з найпопулярніших в Аргентині, але їхня емблема залишає бажати кращого. Герб «Ньюеллз» має класичну форму, а червоний з чорним фон класно відображається у кольорах домашньої форми клубу. Втім, великими білими літерами на емблемі написано літери NOB. І нехай у Південній Америці ці три літери не мають великого значення, та в Англії в футболці «Ньюеллза» не варто ходити по вулицях.

«Пасуш ді Феррейра» (Пасуш ді Феррейра, Португалія)

Нинішня емблема «Пасуша» датується 1961 роком. Вона застаріла і відверто огидна. Зелений та червоний кольори не поєднуються один з одним, а п’ять кілець над щитом більше пасують Олімпійським Іграм, аніж формі португальського футбольного клубу.

Девіз клубу на стрічці внизу перекладається як «боротьби та перемог Пасушу», і він, мабуть, є єдиною світлою плямою на всій емблемі.

---

Примітка: перекладач не відповідає за думки перекладених та не обов’язково розділяє їхні думки.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты