Tribuna/Футбол/Блоги/Футбольна форма/Під блакитним місяцем. 10 найкращих форм нового сезону Ліги чемпіонів

Під блакитним місяцем. 10 найкращих форм нового сезону Ліги чемпіонів

Блог «Футбольна форма» презентує топ-10 форм клубів, що грають у групах А-D.

Автор — Gedeonus
14 сентября 2015, 17:30
13

Блог «Футбольна форма» презентує топ-10 форм клубів, що грають у групах А-D.

10. Європейська форма «Боруссії» (Менхенгладбах)

Останнім часом у Європі (особливо в Німеччині) з’явилася мода на так звані «європейські комплекти форм». Під таким висловом розуміють третю форму клубу, яку використовують виключно для ігор у єврокубках. Цьогорічний європейський комплект менхенгладбаської «Борусії» зі своєю неймовірною емблемою клубу, виконаною чергуванням чорних і білих смужечок, претендував би на вище місце, якби не титульний спонсор Postbank, якому майже вдалося зруйнувати ідилію.

9. Виїзна форма «ЦСКА»

Тут все просто: кислотна форма – це круто, особливо якщо додати до неї трохи кольорів-для-простих-смертних. Неоново-зелений разом з традиційними синіми та червоними кольорами армійців виглядає досить добре.  

8. Домашня форма «Ювентуса»

Хтось любить спагеті, а хтось – тортільйоні. Комусь подобаються товсті смуги на формах, мені – тонкі. З усіх смугастих форм останніх п’яти років одною з найулюбленіших моїх була домашня форма «Мілана» сезону 2011/12 і я з нетерпінням чекав, коли хтось наступним повторить цей трюк з вузькими вертикальними смугами. «Юве» зміг не тільки повторити, але й перевершити «Мілан» – смужки на його формі трохи зазубрені, а кольори італійського прапора на загальному чорно-білому фоні виглядають дуже свіжими.

7. Домашня форма «Севільї»

New Balance істотно вплинув на моду футбольних форм.  Декілька років тому компанія Warrior (зараз NB) почала втілювати найсміливіші задумки дизайнерів, трохи похитнувши світ, що до того стояв на двох нудних слонах: adidas та Nike. Одною з таких сміливих витівок є форма нової команди Євгена Коноплянки. Жирна смуга на рукаві яскраво виділяється з-поміж інших деталей форми, а в сукупності все виглядає просто ідеально.

6. Виїзна форма «ПСВ»

Після закінчення минулого сезону «ПСВ» мало не погрожував, що сезон 2015/16 ейндговенський клуб розпочне з новим титульним спонсором на футболках, мовляв, одночасно розпрощалися з двома елементами форм, без яких складно собі уявити клуб: виробника форми Nike та спонсора клубу ще з самого початку його існування Phillips. Прогнозувалося, що компанія-виробник побутової техніки зникне з футболок Ейндговену, але не так сталося, як гадалося. Все по-старому: лише новий виробник форми, Umbro, зробив просто непристойно красиву виїзну форму – з горизонтальними смугами, що перериваються та рожевим верхом. Ідеально.

5. Третя форма «Манчестер Юнайтед»

Adidas повернувся до «Юнайтед» після років розлуки з бажанням максимально привернути до себе увагу – як-не-як, а спонсорський контракт у трисмугових ще й який. Домашню форму зробили для фанатів – щоб нагадувала стару, з вісімдесятих; щодо виїзної зробили так само. Третя ж форма манкуніанців є реміксом, ревампом, якщо забажаєте, комплекту, який входить до усіх топів найгірших форм за усю історію футболу. Причому ревампом, виконаним на славу: кольори клубні, червоний яскравий (як зараз модно),  а візерунок зі сніжинками (чи що це там) перенесли ще й на шорти, зробивши градієнт. Що ще треба?

4. Виїзна форма «Реала»

Мадрид вже черговий рік видумує щось специфічне для виїзної форми. Нагадаю, вже були: зелена, червона, синя, чорна, рожева, і от тепер – сіра. Причому не просто сіра, а трикотажно-сіра, і навіть більш того – з неоново-жовтими точними вкрапленнями. У той момент, коли здається, що все, ну тепер от вже точно фантазія на кольори у адидасівських дизайнерів має закінчитися, як – оп! – і вони нас радують черговим шедевром.

3. Виїзна форма «Шахтаря»

Цей несправедливо майже незнаний світом шаблон Nike використовувало не так багато команд, особливо тих, про які ви могли чути: «Атлетіко» та «Трабзонспор». У обох форми з ним були красиві, але нудні. У «Шахтаря» – жива.

2. Виїзна форма «Вольфсбурга» (зліва)

Kappa була моїм улюбленим виробником, але починаючи з року десь 2014, італійська компанія виробляє дуже мало насправді якісних, оригінальних форм, якими можна було б милуватися. Нарешті дочекався. У цьогорічної виїзної форми «Вольфсбурга» можна виділити прекрасний комір; смуги трьох кольорів, що прекрасно уживаються разом; логотип спонсора на плечі; kit-friendly логотип «Фольксваген», який тільки покращує форму. Прекрасна робота.

1. Виїзна форма «Манчестер Сіті»

Принт. Принт робить все. У цьому євросезоні немає жодної настільки ж красивої форми клубу – і, мабуть, не треба. І слова тут теж зайві – просто насолоджуйтеся блакитним місяцем.

Другие посты блога

Все посты