Tribuna/Футбол/Блоги/Футбольна форма/Емблеми-2014. Futbol'na Forma awards

Емблеми-2014. Futbol'na Forma awards

Рік закінчується, і блог «Футбольна форма» вже за традицією підводить підсумки. Сьогодні – у області емблем.

Автор — Gedeonus
30 декабря 2014, 19:03
7

Рік закінчується, і блог «Футбольна форма» вже за традицією підводить підсумки. Сьогодні – у області емблем.

 Життя не стоїть на місці, і номінації сьогодні інші. Проте якщо ви зовсім не слідкували за змінами емблем клубів протягом року, то цей дайджест саме для вас. 

Олдскул року («Портсмут»)

Шість років тому у складі Помпей грали Саллі Мунтарі та Пітер Крауч. Чотири роки тому – Кевін-Прінс Боатенг та Девід Джеймс. У сьогоднішньому «Портсмуті» грають Джед Воллес та Джо Девера. Якщо про перших чотирьох ви принаймні чули, то інші двоє грали в основному складі клубу цієї неділі проти «Лутона». Після пертурбацій, пов’язаних з фінансовими махінаціями екс-власників клубу, ситуація у «Портсмуті» нарешті стабілізувалася. Щоправда, чи до вподоби ця стабілізація вболівальникам клубу, якщо клуб після більш-менш вдалого старту знову скотився до нижньої частини турнірної таблиці? У Лізі 2, на секунду. Так чи інакше, а  емблему Помпеї змінили. Почалося все з ретро-форми цього сезону, а після сотої річниці початку Першої світової була затверджена нова емблема клубу, який був майже таким самим, що й сто років тому – тільки п’ятиконечну зірку змінила восьмиконечна. 

Хіпстота року («Брізбен Роар»)

Ці австралійці мало кому відомі у наших краях, проте радикальна зміна іміджу теж заслуговує на згадку. Минула емблема «Левів» навряд чи могла вразити когось, а от нинішня виглядає дуже хіпстерськи. Разом із відповідною формою від Umbro «Роар» зараз виглядають найвишуканіше у А-Лізі.

 «Баварія» року («Коламбус Крю»)

Після вдалого виступу збірної США на Чемпіонаті Світу у Бразилії наміри керівників МЛС щодо перетворення її на одну з найкращих ліг світу здаються вже не настільки наївними. Більш того: після червня нас зустріла ціла хвиля новин з американської ліги соккеру. Одна з них стосувалася ребрендингу клубу «Коламбус Крю»: клубу набрид образ гангстерів з периферії, який було вирішено замінити найкращим, що можна було взяти із трендової нині Бундесліги. От, наприклад, дизайнери нової емблеми «Коламбуса» черпали натхнення у емблемі мюнхенської «Баварії». Вийшло і справді непогано, але, тим не менш, втрата символів клубу (в даному випадку було знехтувано тими самими гангстерами) не проходить так легко.   

Три-емблеми-за-три-роки року («Евертон»)

Після планового ребрендингу у Ірисок життя не покращилось: дуже вже вболівальникам не сподобалась нова емблема їх рідного клубу, головні елементи якої асоціювали чи то з дрилем, чи то з волоським горіхом. Керівництво клубу пішло назустріч, і запропонувало конкурс на кращу фанатську емблему для клубу. У голосуванні виграв саме цей щит, який чудово вписався у загальну картину нової форми Тофіз від Umbro.

Забаганка року («Халл Сіті»)

Асем Аллам, що вже декілька років займає посаду президента «Халла», має мрію. Ця його мрія не така благородна, як у Мартіна Лютера Кінга – більш того, вона скоріш нагадує один з параграфів підручника для власників футбольних клубів «Тупи, як Вінсент Тан: 10 варіантів розвалити футбольний клуб». Другий рік поспіль Аллам мріє перейменувати такий англійський «Халл Сіті» на такий неанглійський «Халл Тайгерз» і воює з власними вболівальниками з цього приводу. Один з кроків до своєї чудернацької мрії Аллам зробив цього літа: тепер офіційні кольори клубу не жовтий з чорним, а помаранчевий з чорним, а на емблемі клубу більше не написано «Халл Сіті». Власне кажучи, там тепер нічого не написано, окрім як дати заснування клубу. Взагалі, ця нова емблема «Халла» ніяка і, сподіваюсь, це буде останнім кроком, який Аллам зможе зробити на шляху до безглуздої забаганки.

Косметика року (збірна Парагваю, «Орландо Сіті»)

Хоч у цих двох команд різні ситуації, все ж таки вони підпадають під одну номінацію. У той час, як у стані збірної Парагваю нарешті прокинулися та спробували хоч трошечки оновити свою емблему (у результаті вийшло не найкращим чином; нічого вкрай нового в новій емблемі немає, тільки змінили кольорову гаму та прибрали написи), для «Орландо» зміна емблеми була важливим кроком у просуванні нового бренду «Орландо Сіті» - клубу, що з 2015 року буде виступати у МЛС.

Об’єднання року («Олександрія»)

У зв’язку з браком коштів та іншими негараздами було укладено акт злуки між ПФК «Олександрія» та ФК «УкрАгроКом», у результаті якого було утворено ФК «Олександрія», другого представника Кіровоградщини після «Зірки» у ПФЛ. На жаль, з емблемою не склалося: щоб це не виглядало як поглинання меншого клубу більшим, новому клубу зробили нову емблему, яка, як на мене, гірше за емблеми обидвох попередників. Втім, це не заважає нащадку «Поліграфтехніки» йти на першому місці у Першій Лізі з солідним відривом від найближчих суперників.  

«Навіщо?!» року («Черкаський Дніпро»)

Був собі футбольний клуб «Славутич» з міста Черкаси. Мав він собі непогану форму, гарну емблему та навіть непоганий матч кубка країни проти донецького «Шахтаря». А ще у Черкасах є місцеві олдскульщики, які не переварюють жодної назви клубу, окрім «Дніпро». Керівництво черкаського клубу зробило популістський крок: після злуки з аматорським клубом «Зоря» з Білозір’я новий черкаський клуб назвали не «Славутич», а більш баскетбольно «Черкаський Дніпро» (навіть не на «Дніпро»!), а також змінили емблему з формою. І добре, якщо форма неординарна (мені не подобається, але принаймні це не дефолтний Adidas), але емблема точно гірша за попередню і навіть віддає совковизною.

Відмова року (збірна Норвегії)

У збірної Норвегії була найнудніша емблема з усіх збірних, що входять до УЄФА. На щастя, прапорець у колі цього грудня нарешті було усунуто з посади, і нарешті скандинавська збірна отримала щось справді варте уваги у якості емблеми на футболках гравців. Цей щит виглядає справді по-королівськи, як і личить норвежцям.

 

Якщо щось забули, пишіть у коментарях – згадаємо і ваш улюблений клуб :)

Я вітаю вас з новорічними святами і бажаю вам мира, добра і більше щастя у вашому житті!

З вами були Gedeonus і блог «Футбольна форма». 

Другие посты блога

Все посты