Tribuna/Футбол/Блоги/Футбольна форма/Свято наближається. Як ФК «Санта Клаус» отримав визнання

Свято наближається. Як ФК «Санта Клаус» отримав визнання

Блоґ «Футбольна форма» презентує вам найліпше, чим можна потішитися холодним листопадовим вечором – новорічну історію.

Автор — Gedeonus
31 декабря 2015, 12:26
4

Блоґ «Футбольна форма» презентує вам найліпше, чим можна потішитися холодним листопадовим вечором – новорічну історію. 

Сталося так, що у жовтні 2014 року ФК «Санта Клаус» виграв свою групу у четвертому фінському дивізіоні, що у Суомі зветься Колмонен, і тим самим заробив собі путівку до Какконен, себто третьої ступені фінського футболу.

І світ би жив, як і раніше, якщо б деякі знавці нижчолігового європейського соккеру із США не здійняли ґвалт у американських інтернетрях своїми захопленими твітами та коментарями щодо цієї теми. Причому настільки, що це зацікавило не тільки простих вболівальників.

Магазин футбольної атрибутики та екіпірування WorldSoccerShop – найбільший у США. Тут ви можете замовити форму не тільки «Реала» й «Барселони», а також місцевих вищолігових «Лос-Анджелес Гелаксі» та «»Нью-Йорк Ред Буллз», а ще й, приміром, донецького «Шахтаря», кіпрського «АПОЕЛ»  та іспанського «Реал Вальядоліду» (хоч форми усіх трьох зараз і не наявні у магазині). Чому керівництво сайту зацікавилося фінським клубом, що був відомий виключно через свою назву та відповідну емблему, достеменно невідомо. Втім, це не завадило WSS подарувати казку команді, що названа на честь того, хто зазвичай ці самі казки дарує сам.

ФК «Санта Клаус» було сформовано 1993 року. Акт злуки був підписаний між клубами «Рованіємі Рейпас» та «Рованіємі Лаппі», що за фінською модою називалися «РоРе» та «РоЛа». «РоРе» був більш успішним клубом, можна сказати. Щоправда, це лише формальна заява: вище фінського третього дивізіону, вищегаданого Какконен, «РоРе» не підіймалися, а провели там сумарно лише 6 сезонів за всю свою історію, у той час як «РоЛа» пробували свої шанси у третій лізі лише двічі, обидва рази вмить повертаючись до північної групи четвертої фінської ліги, граючи з усілякими «ТеПе-47» та ОПАми. Об’єднання у футбольний клуб, названий на честь християнського святого, що на Різдво / Новий Рік дарує дітям щастя й радість, свого ефекту не дало: до третьої ліги ФКСК повернувся лише у 2001 році, щоб у 2008 з неї вилетіти. До речі, назва клубу невипадкова: Рованіемі – центр Лапландської губернії у складі Фінляндії. Одним з міських атракціонів є село Санта-Клауса, а саме місто розташоване за Полярним колом.

[Так от, WorldSoccerShop, скоріш за все, зацікавив прибуток, що його може дати вливання коштів у ФКСК. Але це для нашої казки скоріш побічний ефект. ] Тому що WSS підписали спонсорський контракт із Сантами (Ельфами? Оленями? Придумайте краще прізвисько для цих хлопців), за яким вони знаходять для клубу інших спонсорів, та зобов’язується продавати у всьому світі атрибутику клубу. Що мається на увазі? За ініціативи інтернет-магазину технічним спонсором лапландців стала Puma, а титульним – EA Sports. Щодо останніх, так ходять навіть чутки, що у нову FIFA 16 (фтбольний симулятор від ЕА), що побачить світ за рік, планують у ряд «інших команд» залучити й ФК «Санта-Клаус». Чи то не казка?

І, знаєте, це той самий випадок, коли про форму й говорити майже нічого. Дивіться самі: у обидвох форм шаблон лондонського «Арсенала» на сезон 14/15, у червоно-білому варіанті та у сірому (двох відтінків).

Набагато цікавіші побічні товари, що продаються на WorldSoccerShop. Дивіться самі:

Немає значення, яким бідним був цей клуб ще декілька років тому. Не має значення, чи стане ФК «Санта Клаус» багатим та чи стане він другим фінським клубом з дивною назвою, що колись вигравали чемпіонат (першим був ФК «Джаз»).

Має значення лише різдвяна казка, яка сталася десь за два місяці до власне Різдва. А всі ми любимо казки.  

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Все посты