Tribuna/Футбол/Блоги/Футбольна форма/Close-up. Нова виїзна форма «Карпат»

Close-up. Нова виїзна форма «Карпат»

На початку місяця мені довелося побувати у Львові - і не міг не купити щось тематичне. Огляд нової виїзної форми «зелено-білих» - у блозі «Футбольна форма».

Автор — Gedeonus
14 сентября 2014, 02:03
1

На початку місяця мені довелося побувати у Львові -  і я не міг не купити щось тематичне. Огляд нової виїзної форми «зелено-білих» - у блозі «Футбольна форма».

– обидва комплекти були від іспанського виробника Joma і містили шаблони, подібних яким я ще не бачив. Тримаючи в голові цей факт, я на початку серпня відвідав місто Лева і, звичайно, не зміг втриматися від придбання однієї з даних цікавинок (хоч їздив туди я, звичайно, не за формою). Як результат, хочу вам сьогодні показати детальний фотосет форми з перших рук на кшталт того, що ми вже робили з донецьким «Металургом».

Отже,  

Ціна: 380 гривень

Виробник: Joma (Хома)

Приорітет: гостьова/виїзна/резервна/третя (?, після появи більш радикальної)

Гостьова форма «Карпат» привертає увагу у першу чергу шаблоном. Багатьом він нагадує шаблон виїзної форми «Манчестер Юнайтед» минулого сезону, але я наголошу, що Joma та Nike – дві різні конкуруючі фірми, та, відповідно, ніякого «обміну досвідом» між ними бути не може. Клітинок на футболці доступно три види: повністю зелена; зелена з темно-зеленими квадратиками по діагоналі та вздовж паралельних до неї ліній; і темно-зелена з тоненькими зеленими лініями. В кожному квадратику 2*2, що складається з чотирьох вищеописаних елементів, присутні два квадратики другого типу (зелені з темно-зеленими квадратиками на діагоналях), а отже, вони є основним візерунком форми. Приємний на вигляд шаблон є як оригінальним на близькій відстані, так і здалеку, залишаючи відчуття шахового розфарбування.

Наступна річ, що вабить наші очі – комірець.

У багатьох футбольних форм комірець – одна з основних деталей, на яку обов’язково треба звернути увагу. Сьогоднішній наш екземпляр не є винятком. Подібний ви могли побачити у комплекті болгарського «Лєвскі» цього сезону. Щоправда, у формі львівської команди на цьому елементі задіяна менша кількість кольорів (всього лише білий та зелений), але виглядає це достойно. Що варто зазначити, так це невеличку білу стрічку з емблемою та назвою клубу англійською ззаду комірця, а також на внутрішній стороні футболки знизу.

Також саме там можна зустріти нагадування, що саме Joma – офіційний технічний спонсор «Карпат». Ну, таке важко забути.

Окрім того, маленькі логотипи компанії зі стилізованою літерою J ми знаходимо також на рукавах форми. Це далеко не нове рішення для виробників футбольного екіпірування: у італійських брендів Lotto та Givova в області плечей на формах клубів розташовані квадратики з фірмовими знаками цих виробників, Kappa теж розміщує на плечах один з своїх фірмових знаків (дві жінки, що сидять спиною одна до одної), а три стрічки Adidas вже навіть народили субкультуру.

Інший спонсор клубу – титульний. Львівський холодокомбінат, тобто торгова марка «Лімо», дебютує як титульний спонсор «Левів». Правду кажучи, я вперше дізнався про продукцію цієї марки саме з реклами на футболках «Карпат». Тобто, маркетинговий відділ робить свою чорну справу :) Сам логотип спонсора на футболці вироблений з цікавого матеріалу під назвою велюр – зазвичай використовуються більш легкі матеріали для нанесення реклами на футболку. Зате він приємний на дотик. Втім, не знаю, чи допомагає це львівським футболістам під час виснажливого матчу.

На тильній стороні форми відмічати було б нічого, якби дизайнери останнім часом не бралися б до удосконалення дизайну футболок. Одразу під комірцем помічаємо знову ж таки напис англійською FC Karpaty Lviv, що можливо, натякає на зацікавленість клубу в англомовній фан-аудиторії? Хоча навряд чи. Скоріш за все, це просто жест інтернаціоналізму, мовляв, не для однієї України футболки робимо.

Але куди більш цікава штука, як на мене, знаходиться у нижній частині футболки. Та й красивіша, чого там. Напис Since 1963 та лев між цими двома словами є справжньою прикрасою цього комплекту: без зайвого пафосу елемент ідеально вписується до загальної концепції форми.

А на останок хочу відмітити, що, як на мене, ця футболка однозначно входить до топ-5 кращих футбольних форм УПЛ цього сезону. Отже, якщо ви бажаєте купити футбольно-тематичний предмет одягу, що, тим не менш, не буде поступатися красою своїм бавовняним родичам, то я раджу саме цю.

Висловлюю подяку компанії Joma за цікавий дизайн форми, а також ФК «Карпати» за досить адекватну ціну за неї

З вами були Gedeonus і блоґ «Футбольна форма»

До нових зустрічей! 

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты