Tribuna/Футбол/Блоги/Футбольна форма/Будмайданчик. Нова форма дортмундської «Боруссії»

Будмайданчик. Нова форма дортмундської «Боруссії»

Хлопці Юргена Клоппа презентували нову форму, в якій вони будуть грати в сезоні 2014/15

Автор — Gedeonus
14 июля 2014, 17:51
8

Одною з проблем футбольних форм сьогодення можна назвати оригінальність. Чому? В принципі, тут все нескладно: хто більше сплачує, той і керує балом. Під «керуванням балом» розуміємо унікальний дизайн форми, зроблений саме для цього клубу. Всі інші змушені задовольнятися шаблонами, що їх провідні компанії, що займаються виробленням форми, виробляють щороку. Проблема лише в тому, що різних шаблонів щорічно в одній компанії доступно не більше десяти, а щосезону десь половина з них замінюється на інші п’ять, от і все. Декому це не подобається, і вони ламають систему. Як, наприклад, нещодавно зробили у «Саутгемптоні»: у адідас повідомили Святих, що у компанії немає часу розробляти унікальний дизайн форми для клубу, а у Сотоні у відповідь взяли й розірвали контракт, що мав діяти ще кілька років. В результаті, не знайшовши нового технічного спонсора за короткий термін, Святі зробили собі форму власного виробництва (як у минулому сезоні зробила , наприклад). Але це вже зовсім інша історія.

Німецького виробника Puma доволі часто гноблять через те, що, мовляв, у них перелік шаблонів ще менший, ніж у китів з adidas та Nike. З цим важко не погодитися: наприклад, рік-два тому у формі шаблону, що отримав гучне прізвисько «бобер», ходили зокрема сімферопольська «Таврія», казанський «Рубін», валлійський «Кардіфф Сіті», різноманітні «Честерфілди» та «Кроулі Тауни» з англійських Ліги 1 та 2 та ще, певно, клубів зо п’ятдесят з усієї Європи.

Проте дортмундську «Борусію» ця негода обійшла. Завдяки останнім успіхам клубу у Німеччині та в Європі він отримав певні привілеї у вигляді унікальних шаблонів футбольної форми. До яких варто віднести і шаблон на новий сезон.

Форма відверто вирізняється серед інших форм європейських грандів. Певне новаторство від Puma, яке, вважаю, ми ще запам’ятаємо. Adidas та Nike наважувалися на подібний розділ форми на дві частини лише у тренувальних комплектах, а от Puma вперше зробила щось подібне на настільки високому рівні.

Комплект нагадує жовто-чорні смуги будівельного майданчика, якими огортають місце будівництва. Що ж, певний сенс у цьому є: через те, що головні зірки Дортмунда йдуть з команди щороку (Шахін, Кагава, Левандовскі, Гьотце), то герр Юрген щороку перебудовує команду, намагаючись вдало замінити минулих виконавців. Добра селекція, правильні тренерські рішення та, звичайно, вдача роблять своє, і ми з задоволенням спостерігаємо за грою Дортмунда вже не перший рік.

Хтозна, можливо, колись це безкінечне будівництво і завершиться, і ми побачимо у Рурі клуб, що виграє Лігу Чемпіонів, як вже одного разу робив.

 

З вами були Gedeonus і блог «Футбольна форма»

Успіхів і доброго настрою!

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты