Tribuna/Футбол/Блоги/Футбольна форма/Прем’єр-ліга: що ти носиш?

Прем’єр-ліга: що ти носиш?

Блог «Футбольна форма» аналізує нові форми клубів української прем’єр-ліги.

Автор — Gedeonus
30 августа 2016, 14:46
7
Прем’єр-ліга: що ти носиш?

Блог «Футбольна форма» аналізує нові форми клубів української прем’єр-ліги.

«Динамо» 

Чемпіон України, певно, потихеньку відходить від багаторічних догм. Спочатку були поставлені під сумнів конспекти Лобановського, а тепер вже і банальний адідасівський шаблон киян не влаштовує. Щоправда, для нової домашньої форми киян adidas використав тренд дворічної давнини – тоді вишиванки були майже скрізь, зараз же їх популярність дещо впала. Втім, не може не радувати відмова киян від принципу «нам би щось подешевше, і бажано не найкраще». Зазначу, що без спонсора форма виглядає дуже пристойно. З ним... Що ж, можна тільки сказати, що авторитетний портал футбольної моди FootyHeadlines, який поставив нову домашню форму киян на 10 місце у рейтингу "10 найкращих форм сезону", просто не бачив, як вона виглядає зі спонсорами. Сподіваюсь, у клубу з’явиться якийсь нормальний спонсор (а не оце куце «разом проти расизму»), який буде пасувати власне формі. 

Виїзний комплект кияни зберегли з попереднього сезону.

«Шахтар»

Срібний призер попереднього чемпіонату оновив свою виїзну форму. Дуже класно про неї написав Дмитро Штрайс, посилання на статтю якого я залишу нижче, але дуже коротко все ж напишу свої враження. Форма хоч і зроблена за шаблоном, який Nike цього року дуже полюбляє, але зі своїми нюансами: тоненькі стрічки, що проходять по боках футболки, виконані не в одному кольорі, а є чорними, причому ближче до кінців стають посмуговані помаранчевим кольором. Хоч на телекартинці цього не помітиш, але такі маленькі деталі зазвичай і роблять форму класною.

«Дніпро»

У чемпіонаті дніпряни грали поки що тільки в синій формі, тобто в тій самій, що і два попередніх сезони.

Втім, у передсезонних спарингах, зокрема проти «Кут Азура», «Дніпро» грав і у білій формі. Достеменно невідомо, чи є ця біла форма новою виїзною формою дніпровців, чи це просто тренувальний комплект, але відсутність того жахливого комплекту з вертикальною смугою через емблему вперше за три останні сезони є дуже доброю новиною.

Форма зроблена за новим «найпростішим» найківським шаблоном Revolution III, причому не використовуючи жодних додаткових кольорів. Тільки білий. Шорти ж, судячи з усього, залишилися ще з попереднього сезону.

«Зоря»

Луганський клуб, хоч і презентував нову форму на шматку фанери, все ж її презентував. Це позбавило вашого автора від мороки знаходження, наприклад, фотографій, де всі цікавинки форми добре видно, тому я б так агресивно не ставився до луганського клубу через їхню таку «презентацію». Просто представлення форми луганський клуб і не позиціонував як презентацію у нинішньому розумінні цього слова, от і все.

Домашня форма «Зорі» зроблена за шаблоном Laser III – непоганий простий шаблон з приємним градієнтом. Хібащо я не розумію, чому домашні шорти луганчан також не зроблені з таким само градієнтом, як це було минулоріч, наприклад, у «Роми» або «Манчестер Сіті». Чорна виїзна форма зроблена за шаблоном Energy III, де шаховий паттерн ледве видно за одним кольором футболки, а от третю червону форму «Зоря» тримає вже третій рік.

«Ворскла»

От «Ворскла», наприклад, не проводила жодної презентації форми, і ніхто навіть не помітив, що полтавський клуб щось змінив. Біла форма так і залишилась повністю білою… от тільки шаблон змінився! Замість шаблону Tabela 14 (щось накшталт того, в чому грала збірна Німеччини на Євро-12) тепер ворскляни грають у футболках за шаблоном Regista 16, у якому цього сезону будуть грати, наприклад, англійські «Мідлсбро» та «Ноттінгем Форест», а також збірна Алжиру. Але якщо у трьох нижчезгаданих команд основні елементи форми (а саме широка діагональна смуга ближче до низу футболки) виділений іншим кольором, то у «Ворскли» все, як і раніше, біле.

Зелена форма полтавців зроблена за таким само шаблоном. Варто відзначити більш темний відтінок зеленого, у якому її виконано; широка діагональна смуга внизу футболки ще більш темна, а вузька – біла.

«Олександрія»

«Олександрія» теж цікавим чином презентувала свою форму. На офіційному сайті клубу про це не було жодної новини, тоді як один зі спортивних сайтів радо повідомив про оновлення комплектів ФКО своїх дописувачів, розмістивши у одному зі своїх матеріалів фото шаблонів форм, які буде використовувати «Олександрія» в новому сезоні.  В цілому, нічого поганого, от тільки не розумію, чому офіційний сайт клубу ця новина оминула.

Цього сезону в «Олександрії» непогані комплекти.  Виїзна форма збереглася з минулого сезону, домашня зроблена за непоганим найківським шаблоном Sash, а трохи нудна третя форма (до речі: єдині два клуби з третьою формою у чемпіонаті України – це «Зоря» та «Олександрія») за шаблоном Challenge чомусь сподобалась багатьом користувачам трибуни.

«Карпати»

Львівський клуб на цей сезон, судячи з перших матчів, залишився без нової форми. Напевно, погано себе вів.

«Сталь»

Аналогічна ситуація у «Сталі». Після сумнівних ситуацій минулого сезону з триразовою  зміною технічного спонсора (і форми, відповідно, теж), а також зміни емблеми у міжсезоння на piece-of-Paint, клуб трошки заспокоївся і залишив минулорічну форму від Joma.  

«Олімпік»

Другий донецький клуб не має нещодавніх фотографій на своєму офіціальному сайті, а у обидвох матчах сезону, проти «Зорі» й «Волині», футболісти «Олімпіка» вийшли на поле у своїй виїзній формі минулого сезону. Відповідно, робимо висновок, що форма «Олімпіка» цього сезону залишиться незмінною.

«Чорноморець»

Одесити півроку тому змінили свого виробника форми з Nike на Legea, і я у своєму матеріалі (посилання нижче) небезпідставно вважав, що у одеського клубу є прекрасні шанси отримати форму, що відображає історію та традиції головного клубу Одеси, якраз до ювілею клубу. Втім, на жаль, замість цікавого смугастого комплекту, який можна було б зробити навіть за шаблоном, «Чорноморець» отримав незрозумілу форму кольору морської безодні з круглою білою (???) нашивкою з емблемою клубу та з прізвищами гравців шрифтом Comic Sans (чому це поганий вибір, окреме питання). Поясненням цьому було хіба одне: керівництво клубу вважає, що зараз саме час "Чорноморцю" трохи змінити свою ідентичність, у том числі і кольори форми, якими одесити користувалися останні років двадцять. Якщо вболівальники звикнуть - все буде добре. Ні - змінять назад. Хоча на ділі нинішня форма "моряків" від Legea не витримує жодної критики. 

«Волинь»

Лучани обрали для своєї форми безпрограшний варіант. Вони черговий рік обирають дешевий шаблон білого кольору (останні кілька років їх готував для луцького клубу adidas, зараз – Joma), який виглядає свіжо за рахунок рожевих луцьких хрестів – символів Волині. Бракує на формі зараз хібащо адідасівських смуг, до яких ми встигли звикнути за останні роки.

«Зірка»

Єдиний новачок української прем’єр-ліги цього сезону має досить неоднозначні два комплекти форми. Перші декілька матчів чемпіонату корпивничани провели у новій червоно-жовтій формі, розділеній навпіл, але досить швидко повернулися до смугастого комплекту, який футболісти "Зірки" вдягали ще у Першій лізі. Причому команди U-19 та U-21 кропивницького клубу грають все ще у новій формі. В результаті маємо таку дивну ситуацію, коли в матчі між тими само колективами у чемпіонаті U-19 використовується нова форма, а у прем'єр-лізі - стара. 

Тільки в кінці серпня кропивничани показали і свій третій, не червоно-жовтий комплект. Навряд чи "Зірка" буде його часто використовувати, оскільки у клубу кольори і так майже ні з ким не повторюються. 

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты