Tribuna/Ставки/Блоги/King's Bets/Чого чекати від фіналу Кубку України серед жіночих команд?

Чого чекати від фіналу Кубку України серед жіночих команд?

Передматчевий аналіз матчу та прогноз на фінал без котирувань букмекерів. І таке буває:)

Блог — King's Bets
2 июня 2018, 09:09
10
Чого чекати від фіналу Кубку України серед жіночих команд?

Сьогодні відбудеться фінал Кубку України серед жіночих команд.

Матч: Легенда (Чернігів) - Житлобуд-1 (Харків)

Початок матчу: 02.06.2018 18:00

Місце проведення: м.Тернопіль, стадіон "Міський" 

Постер до поєдинку має такий вигляд:

Посилання на відеотрансляцію також у наявності.

Ну тепер перейду безпосередньо до матчу. Відразу напишу, що "Житлобуд-1" - явний фаворит двобою. На превеликий жаль для мене. Статистика підтверджує цей факт. Наприклад, у цьому сезоні саме харківська команда у чемпіонаті двічі обіграла "Легенду" (4:0 вдома і 1:0 на виїзді). У Чернігові я спостерігав за матчем. "Житлобуд-1" тиснув весь перший тайм і забив під його завісу зусиллями форварда збірної України Апанащенко. У другому таймі всі намагання чернігівок представниці Харкова нівелювали і мали шанс подвоїти рахунок, але їм це не вдалося. До того ж варто написати, що "Житдлбуд-1" - чемпіон України нинішнього сезону (52 очки, 17 перемог і 1 нічия у 18 поєдинках). Вражає перевага, чи не так? Срібні нагороди виборов харківський "Житлобуд-2" (49 пунктів). Бронза дісталася саме чернігівській "Легенді" (35 очок), яка лише на 1 заліковий пункт обігнала "Ятрань-Берестівець". Тобто сіверянкам у цьому сезоні було не до снаги тягатися із конкурентками за більш високі місця, до того ж була можливість взагалі залишитися без нагород. А чемпіонство в очних двобоях розіграли харківські гранди.

Яким же був шлях команд до фіналу Кубка України?

Жеребкування відправило обидві команди відразу у чвертьфінальні баталії. Там "Легенда" на виїзді не без проблем здолала опір костопільського "Родини-Ліцею", перемігши із рахунком 0:2. А "Житлобуд-1" вщерть розніс клуб із Вінницької області "Колос" - 18:0. Півфінальні поєдинки були напрочуд захопливі, тому що ранг команд, які зустрічалися там був дуже близький. Харківський "Житлобуд-1" здолав своїх землячок із "Житлобуду-2" із рахунком 2:1 (переможний м'яч був забитий лише на 87 хвилині). А про неймовірно захоплюючий трилер під назвою "Битва за фінал" між "Легендою" і "Ятранню" я вже писав раніше. Там, нагадаю, було все: 1:1 після основного часу, в додатковій першій 15хвилинці гості забили, далі було подвійне вилучення на 110 хвилині, а за три хвилини до завершення матчу "Легенда" врятувалася і в серії пенальті дотисла "Ятрань-Берестівець" із рахунком 4:2.

Історія фіналів Кубку України

Варто зауважити, що звітний фінал буде 25м в історії незалежної України. Для чернігівської «Легенди» це буде вже 18 фінал Кубка. Лише із 1992 до 1997 і в 2012 роках «Легенда» не брала участь у фінальних матчах. Для харьківського «Житлобуду-1» фінал буде 11 за ліком. Харків'янки за 10 ігр виграли 9 фіналів, а чернігівська команда – всього лише 4. Вперше у фіналі Кубку України «Легенда» и «Житлобуд-1» зіграли в 2006 році. Із тих пір ці команди зустрічалися у фіналах щорічно(!), за виключенням 2012 року, коли у  фіналі грали «Нафтохімік» із Калуша і «Дончанка» із Донецька. В 9 фіналах із 10 перемогу святкували футболістки «Житлобуду-1», в одному із матчів звитяга дісталася чернігівській «Легенді» лише в овертаймі (2009 р. 0:1). До Вашої уваги повний перелік очних протистоянь цьогорічних фіналістів.

2006. «Легенда» - «Житлобуд-1» 0:2 2007. «Житлобуд-1» - «Легенда» 5:4 2008. «Житлобуд-1» - «Легенда» 2:1 2009. «Житлобуд-1» - «Легенда» 0:1 (д.час) 2010. «Житлобуд-1» - «Легенда» 3:2 2011. «Легенда» - «Житлобуд-1» 1:1 (осн. час, 3:4 пен) 2013. «Житлобуд-1» - «Легенда» 3:0 2014. «Житлобуд-1» - «Легенда» 4:2 2015. «Житлобуд-1» - «Легенда» 4:0 2016. «Житлобуд-1» - «Легенда» 4:1 

Як бачимо, жодного разу не повторювався рахунок в очних поєдинках. 

Цікавий факт: всього 99 голів було забито у фіналах Кубка України. Хто стане авторм ювілейного взяття воріт? Можливо, це буде форвард "Легенди" Марія Михайлюк, яка має досвід подібних досягнень (наприклад, 300 та 500 ювілейні м'ячі Всеукраїнських зимових змагань саме на її рахунку). Або ж будуть святкувати таке досягнення футболістки харківської команди, наприклад кращі бомбардири чемпіонату Овдійчук, Вороніна або досвідчена Апанащенко? Покаже час, а саме сьогоднішній матч.

Прогноз на матч

Щодо прогнозу на матч, то, як я писав на самому початку, "Житлобуд-1" - явний фаворит і за статистикою і за станом команд на даний момент. "Легенда" має проблеми зі складом. На фінальний поєдинок, напевно, вийде експериментальний захист у складі Деркач-Коча-Панцулая-Перевізник. Серед них лише Деркач є захисницею за амплуа (ЛЗ), у центрі зіграють опорні хавбеки (причина - повний лазарет номінальних ЦЗ), а на правому фланзі - права півзахисниця (причина - відсутність ПЗ Полухіної, яка отримала червону картку у півфіналі). До речі, я був присутній на тренуваннях "Легенди" у вівторок та середу і маю запевнити, що футболістки явно не у формі, можливо, через щільний графік весняної частини сезону та втому. Насторожила відсутність головного тренера на цих тренуваннях (причина мені невідома), дії футболісток в основному координував тренер воротарів. Як там справи у "Житлобуда-1" я не знаю, але здогадуюся, що краще, ніж у чернігівок. Отже, мій прогноз невтішний для "Легенди" і для мене як для вболівальника чернігівського футболу. Переможе "Житлобуд-1" і зробить це впевнено із різницею десь у 3-4 м'ячі. Запропонував би брати фору 2 (-2,5), як ризик (-3,5), але я не знайшов котирувань букмекерів на цей матч. Якщо знайдете, то напишіть у коментах:)

Другие посты блога

Все посты