Tribuna/Футбол/Блоги/Gucci Gang/Три речі за які я вдячний Олександру Хацкевичу

Три речі за які я вдячний Олександру Хацкевичу

Навіть серед діжки негативу можливо знайти промінь позитиву.

Блог — Gucci Gang
Автор — Jmen4ik
14 августа 2019, 19:13
11
Три речі за які я вдячний Олександру Хацкевичу

Врешті це сталося. Після поразки Динамо у кваліфікації ЛЧ 19/20 було прогнозованим рішення про звільнення тренерського штабу киян. Два з гаком роки тренування Хацкевичем Динамо Київ можна оцінювати по різному(в більшому ступені негативно), та все ж декілька позитивних моментів відбулось.

Врятував кар'єру Андрію Ярмоленку та Віктору Циганкову

Так, так, я не з'їхав з глузду. Влітку 2017 року Хацкевич очолив "Динамо Київ". Вже у третьому кваліфікаційному раунді Ліги Чемпіонів киянам випав сумнозвісний швейцарський "Янг Бойз". Доволі впевнена перемога у першому матчі (3:1), обернулася просто неймовірним фейлом у матчі-відповіді (0:2) і логічним вильотом команди з розіграшу ЛЧ.

Якби не та поразка у Берні, то швидше за все Андрій Ярмоленко замість переходу у дортмундську "Боруссію" ще мінімум пів-року, а то й понині сидів би у "золотій клітці" імені Ігоря Михайловича Суркіса. Саме ця спарка матчів стала вирішальною у подальшій кар'єрі Андрія, та саме продаж Андрія до німецького гранду відкрив шлях до основного складу 19-річному Циганкову.

Хто знає, можливо вчорашня поразка "Динамо" пришвидшить трансфер Віктора до західноєвропейського клубу?

Відтак Хацкевич щонайменше дві добрі справи зробив.

Регулярно перемагав "Шахтар"

Напевно останній період "Динамо" при якому воно впевненно грало, та регулярно перемагало "Шахтар" був ще у минулому десятиріччі. Сьомін, Газзаєв, знову Сьомін, Блохін, Ребров - жоден з них так часто не перемагав, або не відбирав залікові бали у донетчан.

Хацкевич провів 14 (чотирнадцять!) матчів проти гірників і в дев'яти з них не програв (5 перемог та 4 нічії). І не сказати, що більшість цих результатів вийшли випадковими чи непереконливими. Парадокс, але "Динамо" імені Хацкевича було таким собі "Робін Гудом" українського футболу. Забирай у багатих та віддавай бідним.

Відкрив Україні Віталія Миколенка

Миколенко увірвався до основного складу "Динамо" досить випадково. Травма вже на 7-ій хвилині, щойно придбаного захисника збірной Хорватії Йосипа Піварича подарувала шанс дебютувати молодому українцю.

Його невтомні забіги по лівому флангу, надійна гра в захисті, та гострі підключення дозволили забути про проблему позицію лівого латераля як у "Динамо", так і в збірній України. І ось тепер вже віце-чемпіону світу Піваричу доведеться сильно постаратись щоб відвоювати місце у основному складі команди.

Посткриптум

Незважаючи на те, що я, як і 99% вболівальників "Динамо Київ" бажав відставки Олександра Хацкевича, все ж ненависті чи якихось інших негативних емоцій до екс-коуча не відчуваю. Ситуація дуже схожа зі звільненням Олега Блохіна з "Динамо". Тренер до останнього вірив, що ситуація під контролем і все можна виправити, але реалії виявились інакші.

Та все ж після стількох років більшістю людей Олег Блохін в першу чергу сприймається як легендарна постать в історії київського клубу, а вже потім згадується невдалий тренерський період. Хочеться побажати Олександру Миколайовичу Хацкевичу подальшої успішної тренерської роботи в інших клубах, та згодом залишитися у пам'яті вболівальників, як той самий Сашко Хацкевич - лідер, хвильоріз опорник з епохи того легендарного Динамо Київ сезону 98/99.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Оновлення рекордів УПЛ.
10 сентября 2022, 18:59
#WHATisKARPATY?
12 марта 2021, 21:30
2
Все посты