Tribuna/Футбол/Блоги/Молодые ветра/Перспективні резерви «Шахтаря». Андрій Борячук

Перспективні резерви «Шахтаря». Андрій Борячук

Останнім часом, у складі гірників побільшало українців. Одним з них став Андрій Борячук — молодий, перспективний вихованець донецького «Шахтаря». Уже в першому матчі за основну команду він встиг відмітитись голом у ворота ФК Тернопіль, але про це дещо згодом.

Автор — juliaglyz
11 марта 2016, 23:27
3
Перспективні резерви «Шахтаря». Андрій Борячук

Останнім часом, у складі гірників побільшало українців. Одним з них став Андрій Борячук — молодий, перспективний вихованець донецького «Шахтаря». Уже в першому матчі за основну команду він встиг відмітитись голом у ворота ФК Тернопіль, але про це дещо згодом.

Народився: 23.04.96 (19 років)

Зріст: 176 см

Вага: 64 кг

Амплуа: Нападник

Трансферна вартість: 300 тисяч євро

Андрій є вихованцем академії донецької команди. Ще на початку кар'єри, у дитячих змаганнях, відрізнявся високою результативність, яка перевищувала один гол за гру. У сезоні 13/14 перейшов з «Шахтяря» U-17 на  наступний етап у своїй кар'єрі, а саме в юнацьку команду гірників – «Шахтар» U-19. Уже в третьому матчі Борячук відмітився дублем. У сезоні 2013/2014  він забив 15 голів у 22 матчах.

У наступному сезоні, молодий талант, долучився до молодіжної команди «Шахтаря». У другому турі, у матчі проти полтавської «Ворскли», він відзначився дебютним голом за молодіжку «помаранчево-чорних». У сезоні 14/15 забив 6 голів у 12 матчах.

Статистика виступів за «Шахтар» U-21 у сезоні 14/15

Матчів: 12

Хвилин на полі: 435

Голів: 6

Жовтих карток: 0

Червоних карток: 0

 Цього ж сезону нападник гірників брав участь у юнацькій лізі УЄФА. Борячук не пропустив ні єдиного матчу у турнірі, дійшовши до фіналу, де донецька команда зустрілась з «Челсі». На жаль, «Шахтар» не зміг вибороти перемогу у лондонської команди, програвши з рахунком 3:2.

На цьому турнірі футболіст відзначився 3-ма голами, які були забиті на груповому етапі: два у ворота «Атлетіка» та один у ворота «Порту».

Статистика виступів у юнацькій лізі УЄФА (сезон 14/15)

Матчів: 10

Хвилин на полі: 872

Голів: 3

Жовтих карток: 1

Червоних карток: 0

 А от сезон 15/16 став для Андрія надзвичайно плідним. Уже у першій половині сезону футболіст очолював рейтинг найкращих бомбардирів молодіжної першості.

Статистика виступів за «Шахтар» U-21 у першій половині сезону 15/16

Матчів: 10

Хвилин на полі: 1431

Голів: 18

Жовтих карток: 3

Червоних карток: 0

23 вересня 2015 року Борячук дебютував за першу команду донецького «Шахтаря» проти ФК Тернопіль. На той момент на його рахунку було 10 м'ячів у 6 матчах у турнірі дублерів. Так от, уже у першому матчі він відзначився дебютним голом. Для цього молодому таланту знадобилося лише 11 хвилин. Це третій в історії результат серед дублерів «Шахтаря». Швидше за Андрія забивали тільки Дентіньйо та Олег Шелаєв.

Ось такий коментар дав сам Андрій після матчу:

– Звісно ж, я дуже радий! Досі не віриться, що вдалося забити в першому ж матчі. Це була не напрацьована комбінація, а, швидше, імпровізація, звичайна ігрова ситуація. Вітя Коваленко віддав мені точну передачу, за що я йому вдячний. І я забив! Перша команда – це геть інший рівень. Тут потрібно швидше приймати рішення, блискавично орієнтуватися в ігрових моментах. Я це розумію і дуже старатимуся, вчитимуся! У перший раз, природно, хвилювався перед виходом на поле. Спасибі Містеру та хлопцям за те, що підбадьорили, підтримали. Усе вийшло!

На сьогоднішній день Андрій провів 3 офіційних матчі за першу команду «Шахтаря» : 2 з них у КУ, та один у Лізі Європи. У єврокубках футболіст дебютував 25 лютого 2016 року , у матчі «Шахтар» - «Шальке»,  замінивши на 89 хвилині Факундо Феррейру.

Статистика виступів за «Шахтар»

 Також футболіст відзначився на цьогорічних зборах гірників. Зігравши 5 ігор, двічі виходячи у старті, Борячук знаходився на полі 298 хвилин і забив 4 голи: оформивши дубль проти  «Майамі Сіті» на зборах у США та на зборах в Іспанії, забивши тбіліському «Локомотиву» та молдовській «Дачії».

Кар'єра у збірній

З 2011 року регулярно викликався до юнацьких збірних України. Влітку 2015-го року захищав кольори збірної України на Юнацькому чемпіонаті світу. На жаль, команда не вийшла з групи, зустрівшись там з Грецією, Австрією та Францією.

Статистика виступів за збірну України

  • За збірну U-16 (2011) :

Зіграв 1 гру, не забив жодного голу.

  • За збірну U-17 (2012/2013) :

Провів 8 матчів, забив 5 голів.

  • За збірну  U-18 (2013/2014) :

Зіграв 10 матчів, забив 3 голи.

  • За збірну U-19 (2014/2015) :

Провів 11 матчів, забив 4 голи.

Юлія Глизь

http://www.ezheloko.ru/counter/counter.php?id=NTDt6F4rBKeh

Лучшее в блогах
Больше интересных постов