Tribuna/Футбол/Блоги/Ja-ja, sehr gut!/Чому Інгольштадт є історією сезону в Бундеслізі

Чому Інгольштадт є історією сезону в Бундеслізі

Алекс Лінч проливає світло на Інгольштадт, клуб із маленькою історією, який незважаючи на свій перший в історії сезон в Бундеслізі здатний в ній вижити.

Блог — Ja-ja, sehr gut!
Автор — Абрикос
25 марта 2016, 03:05
Чому Інгольштадт є історією сезону в Бундеслізі

Місця команд у статті станом на 12.03.2016р.

Крім Баварії та дортмудської Борусії в ролі №1 та №2 відповідно, що очолююсь турнірну таблицю цього сезону, місця інших команд в таблиці до сих пір було майже неможливо передбачити. Такі команди як Майнц, Герта та Інгольштадт перебувають в верхній частині таблиці, а двоє з них змагаються за місця в єврокубках. В той же час, такі команди як Аугсбург і Хоффенхайм в нижній частині після неймовірного фінішу в топ-7 минулого сезону. Хоча Майнц і Герта отримують любов, яку вони отримують від медіа та фанатів, але якщо придивитись, Інгольштадт, напевно, найбільш вражаюча історія серед них. Так як Інгольштадт складається переважно з гравців 2-ї Бундесліги, і вони ніколи не мали раніше слави до їхнього підвищення в класі, вони безсумнівно історія сезону.

Успіх без витрат

У більшості новачків, що відразу добились успіху в Бундеслізі, вийшло це через витрачання чималої суми коштів. Хоффенхайм, який є яскравим прикладом цього, понакупляв  гравців, що їм дозволило в кінці сезону зайняти призове місце в 2-й Бундеслізі і підвищитись в класі. В той же час, вони не витрачали багато на трансфери, але їм довелось платити всім цим гравцям значну зарплату за потрапляння в Бундеслігу.

Хоча більшість команд після підвищення витрачають кошти, щоб залишитись в вишці, Інгольштадт трохи відрізняється від них. Він потратив лише 3,7 млн. євро літом (дані transfermarkt.de), що трохи більше ніж купівля Майнцом Фабіана Фрая літом за 3,6 млн. євро. Сума яку потратили Чорні цього літа також менша від суми трансферу Владіміра Даріди в Герту, який був придбаний за 3,8 млн. євро. Берлінці витратили майже вдвічі більшу суму ніж Інгольштадт цього літа, а Майнц же витратив навіть більше ніж вдвічі більше грошей ніж Інгольштадт. І хоча очікувалось, що Майнц і Герта потратять більше ніж Чорні, суми витрачені ними літом перевищують трансферні витрати Інгольштадта за два трансферні вікна. Підписання нових гравців допомогли їм здивувати всіх, в той же час Інгольштадту не вистачало коштів на нові придбання.

Паскаль Грос

Різниця в затрачених коштах робить 9-те місце Інгольштадта більш неочікуваним, ніж 3-тє місце Герти чи 5-те місце Майнца. Так як Чорні витратили так мало, вони в принципі команда 2-ї Бундесліги, яка знаходиться в першій половині таблиці Бундесліги. Те що зробив такий гравець як Паскаль Грос цього сезону здивувало всіх так само як і підйом Інгольштадта, і те що зробив Ральф Хазенхюттль не можна проігнорувати. Здібність послідовно добиватись результату, та віч-на-віч грати з такими командами як Баварія і Дортмунд, це те, що новачки ліги ніколи не робили. Розрив в зарплатних відомостях між Інгольштадтом та більшості команд Бундесліги - це саме те, що і робить їхню історію ліпшою за розповіді про Герту і Майнц цього року. Ці два клуби мають топ гравців як: Лоріс Каріус, Джон Брукс, Юнус Маллі, Саломон Калу, Юліан Баумгартлінгер та Ведад Ібішевич які є каталізаторами неймовірних сезонів Майнца та Берлінців цього року.

В той час як ці гравці виступали дуже добре, більшість слабших клубів не можуть дозволити собі таких гравців. Інгольштадт серед тих клубів, і гравці які в їх футболках виходять на поле не мають досвіду Прем’єр Ліги як Калу, і вони не являються найкращими молодими німецькими гравцями як Каріус. Для Інгольштадта бути на 9-й сходинці незважаючи на витрачання менше ніж потратила Герта на трансфер Даріди літом робить їх історію слабо кажучи неймовірною. І той дріб’язок, що вони витратили літом безсумнівно робить їх історію, історією сезону в Бундеслізі.

Нова територія

Die Schanzer (прізвисько Інгольштадта, яке означає «копачі окопів») був заснований у 2004-му році, і ніколи раніше не був в Бундеслізі, до цього сезону. Дармштадт – це ще один клуб для якого перебування в Бундеслізі в новинку, який після 30-ти років відсутності у вищій лізі успішно підвищився в класі, але і його повільно затягує в боротьбу за виживання. І в той час як вони намагаються уникнути вильоту, Інгольштадт гарно облаштувався на 9-му місті. Коли нові команди приєднується до Бундесліги вони часто борються, Гройтер є яскравим прикладом цього, так як він легко вилетів, коли вперше в історії пробився в Бундеслігу. Вони показали, що не готові до вищої ліги, і з того часу у них ні разу не вийшло пробитись туди. Ця команда не знала як вигравати в Бундеслізі, і тільки зрідка показували гарну гру, а так вона переважно виглядала як команда 2-го дивізіону.

Недавні спроби виживання клубів, що пробились у Бундеслігу, у вищій лізі показують, що Інгольштудту це також не легко дається. Незважаючи на те, що другий дивізіон виглядає фінансово забезпеченим та збирає великі натовпи, Бундесліга – це абсолютно інша тварина ніж 2-га Бундесліга, і командам потрібно іншими способами добиватись результату, ніж раніше. Розрив між дивізіонами в якості та послідовності закінчення сезону є дуже значимим, і тому клубам важко набрати достатньо балів, щоб вижити, але дивлячись на Інгольштадт здається, що це легко.

Головний тренер Інгольштадту Ральф Хазенхюттль і більшість гравців Die Schanzer не мають досвіду ігор в Бундеслізі. Саме це і робить їх історію унікальною і найкращою, так як Майнц і Герта мали достатньо успіхів в Бундеслізі. На відміну від Інгольштадту, Майнц перебуває у вищій лізі уже сім сезонів і скоро буде восьмий, та вони до цього сезону уже досягали успіху. Під керівництвом теперішнього тренеру Дортмунда Томаса Тухеля, Майнц у сезоні 2013/14 кваліфікувався до Ліги Європи, також у нього був неймовірний сезон 2010/11, коли він фінішував на 5-му місці в лізі, розпочавши сезон з 7-ми матчевої безпрограшної серії. І ясна річ, Майнц став постійним учасником Бундесліги. Про Інгольштадт таке не скажеш, хоча він відстає лише на кілька балів від Майнца в турнірній таблиці. Компанія, в якій опинився малий баварський клуб, неймовірна.

Далі у нас берлінська Герта, чиї минулі сезон були більш схожі до Інгольштадту ніж до Майнца. Берлінці двічі за три сезони вигравали 2-гу Бундеслігу в сезонах 2010/11 та 2012/13, але до збереження місця в минулому сезоні, раніше вони мали і більші успіхи. Перед пониженням у класі (у сезоні 2009/10), вони багато раз займали 10-те місце, а у сезоні 2008/09 зайняли 4-те. Якщо заглянути ще раніше, тоді ми побачимо, що вони кваліфікувались до Лігу Чемпіонів у 1999-му році.  Крім того, Герта отримувала кошти від продажу братів Боатенгів,  а Інгольштадт подібні за масштабом трансферні продажі не робив. Так як Герта і Майнц в минулому уже виступали в Бундеслізі і мали успішні сезони в ній, успіх цього сезону для них не в новинку на відміну від таких новачків як Die Schanzer.

Те, як проводить свій перший сезон в Бундеслізі Інгольштадт здається легкою справою, і це гідно захоплення будь-якого любителя німецького футболу, і їх головний тренер Ральф Хазенхюттль заслуговує великого кредиту довіри для досягання успіхів зі своїми гравцями. Якщо Die Schanzer зможуть утримати своїх найкращих гравців як Грос і Марвін Матіп, та молодих гравців як Макс Крістіансен, такі сезони зможуть перестати бути аномальними і перетворяться в рутину для баварського клубу. Врешті решт, до того часу як Нюрнберг повернеться до вищої ліги (що може бути дуже скоро), Баварії потрібен місцевий суперник як Інгольштадт. І як тільки РБ Лейпциг наступного сезону зіштовхнеться з неминучою боротьбою за виживання, напевно тоді Інгольштадт нарешті отримає визнання, якого вони заслуговують.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов