Tribuna/Теннис/Блоги/Ready? Play!/Боротьба за перше місце. 6 інтриг прийдешнього US Open

Боротьба за перше місце. 6 інтриг прийдешнього US Open

Кілька годин тому відбулося жеребкування останнього в сезоні турніру Великого шолома - Відкритого чемпіонату США. Давайте поговоримо по головні інтриги, які цей турнір приготував для нас.

Блог — Ready? Play!
Автор — ivasykus
22 августа 2013, 23:46
2

Кілька годин тому відбулося жеребкування останнього в сезоні турніру Великого шолома - Відкритого чемпіонату США. Давайте поговоримо по головні інтриги, які цей турнір приготував для нас.

Вперше на захист

Енді Маррей вперше в кар'єрі виступатиме на ТВШ як чинний чемпіон. І тому навряд чи навантаження на нього буде меншим, ніж було торік. Тоді він не без фарту зумів здолати Джоковича у фіналі, але сумніви у заслуженості того успіху не розвіяні і досі. Тому для нього буде справою честі захистити титул. І, бажано, перемігши нарешті більше, ніж одного представника "Великої четвірки".

Але до цього ще треба дійти - у чвертьфіналі на нього чекає традиційно незручний Томаш Бердих, якому не в дивовижу створити гучну сенсацію в Нью-Йорку. Це буде перший крупний виклик Маррея на турнірі. А скільки їх буде всього?

Півфінал для Польщі

Так-так, чвертьфінал Вімблдону Кубот-Янович - це не зовсім те, що ми очікували побачити у тій чверті. І, звісно, Яновича у півфіналі також не готові були побачити. Але у поляка є пречудовий шанс повторити свій успіх двомісячної давнини, не відходячи від каси, - уже на ЮСО.

Він опинився у чверті Давида Феррера, який зараз переживає не найкращі часи і, напевне, покотиться вниз у рейтингу одразу по завершенні турніру - півфінал йому не захистити. Маю підозру, що іспанець програє вже у третьому колі Гулбісу. Щоб дійти до півфвіналу, Яновичу доведеться перемагати Типсаревича (проблема?), Гаске/Раонича (непросто, але все ж) і Гулбіса/Феррера. Не смертельно. Схоже, Польща знову добереться до півфіналу ТВШ. Чи стане сил на фінал?

Шалена середа

Те, що сталося на Вімблдоні, - це було круто. Безвідносно до особистих симпатій. Все ж, спорт ми не в останню чергу любимо за сенсації. То чи є хоч найменший шанс, що у Нью-Йорку станеться щось подібне?

Джокович - Беранкіс, Надаль - Гаррісон, Маррей - Ллодра, Феррер - хтось із кваліфікації, Бердих - Лоренці, дель Потро - Гарсія-Лопес, Федерер - Земля.

Нове ім'я

Три із чотирьох ТВШ уже давно мають звичних переможців. І тільки ЮСО стоїть осторонь - в останні 5 років тут перемагали 5 різних гравців. Але, здається, у цьому сезоні традиція обірветься.

Букмекерські контори кажуть, що із гравців, які ще не перемагали у Нью-Йорку, шанси на перемогу, які хоча б трохи відрізнялися від нуля, мають Бердих, Янович та Феррер. Чи вдасться комусь із них вписати своє ім'я в історію?

Класичне

Результати жеребкування мене здивували: я думав, Федерер, як зажди, піде до Новака, а Маррей - до Надаля. А от фани Федерера були до цього готові. Здається, весь світ зараз проти них: чвертьфінал проти Надаля - що може бути гірше?

Але. Ні один, ні другий іще до чвертьфіналу не дійшли (див. пункт "Шалена середа"). Це перше. Друге - класичне є класичне, і тенісний світ від цього матчу однозначно виграє. Як би він не склався. І третє - навіть попри те, що Роджер зараз не в найкращій формі, перший сет проти Рафи у Цинциннаті він провів просто здорово. Чому б він не зміг так само зіграти і на ЮСО?

Матч обіцяє бути довгим і цікавим. Але я віддам невеличку перевагу іспанцю.

Намбаван

Хто б міг подумати ще півроку тому, що питання першого місця в рейтингу буде на кону вже перед ЮСО. Але зараз так і є. Новак опинився у точно такій же ситуації, у якій був перед стартом торішнього Вімблдону: щоб залишитися на першому місці, йому достатньо вийти у фінал. Якщо ж він поступиться раніше фіналу, то Рафаелю Надалю відкриється прямий шлях до повернення звання найкращого теніситса у світі: іспанцю для цього необхідно буде виграти титул.

Вигравши обидва літні Мастерси, Рафа вийшов на друге місце в рейтингу і перетворив весь прийдешній ЮСО на заочний двобій із Новаком. Хто вийде переможцем із цього двобою - головна інтрига турніру.