Tribuna/Футбол/Блоги/Ноу Баланса/Навіть авторитетні ЗМІ та інсайдери суперечать одне одному, розповідаючи, куди перейде Мбаппе. Ця історія заплутала геть усіх

Навіть авторитетні ЗМІ та інсайдери суперечать одне одному, розповідаючи, куди перейде Мбаппе. Ця історія заплутала геть усіх

Суща мильна опера.

Блог — Ноу Баланса
21 мая 2022, 09:01
4
Навіть авторитетні ЗМІ та інсайдери суперечать одне одному, розповідаючи, куди перейде Мбаппе. Ця історія заплутала геть усіх

Суща мильна опера.

У вас теж уже обертом голова від режиму «ні дня без новин про Кіліана Мбаппе та його можливий переїзд з Парижа в Мадрид»? Пристебніться, входимо в зону турбулентності.

Що ближчою стає розв’язка, тим більше інфопростір засмічують деталі про трансфер найдорожчого футболіста планети, в якого от-от закінчиться чинний контракт. І ці деталі часто суперечать одна одній – то на користь «Реала», то на користь «ПСЖ». Дешевих порівнянь не уникнути – це суща мильна опера.

Цього тижня ситуація взагалі скотилась в якийсь абсурд. Авторитетні в Європі джерела або близькі до таких позмагались, хто краще вміє в інсайди, і… опублікували абсолютно протилежну інформацію. Не один раз.

L’Équipe: Мбаппе оголосить своє остаточне рішення в неділю після останнього туру Ліги 1

Французьке передове видання дало надію на близьке завершення історії про перехід Кіліана. Там так і пишуть – «чи зможе футбольна Франція, а з нею вся Європа, в найближчу неділю зітхнути з полегшенням?». Сьогодні L’Équipe повідомило, що в кінці тижня Мбаппе нарешті назве клуб, в якому продовжить кар’єру.

За даними медіа, в оточенні 23-річного нападника останнім часом дискутували, коли ж буде найвдаліший момент для того, щоб обірвати багатомісячні спекуляції на тему усіх і всюди. І вирішили це зробити після матчу останнього туру Ліги 1 проти «Меца», який пройде завтра на полі парижан.

Рішення продиктоване бажанням Мбаппе озвучити вибір і позбутися навислого тиску до від’їзду в табір збірної Франції, у якої 28 травня розпочинається збір перед червневими іграми в Лізі націй.

Минулої неділі пройшла церемонія нагородження найкращих в поточному розіграші чемпіонату Франції. За її підсумками Кіліана визнали «Гравцем сезону», після чого форвард заявив про своє майбутнє: «Все майже вирішено, скоро ви дізнаєтесь. Повідомлю перед від’їздом у збірну, зараз невідповідний момент».

Але що ж це за вибір? Заява гравця пролунала якраз на фоні інформації, що перемовини Кіліана з «ПСЖ» досі тривають.

Фабріціо Романо: Ніхто в оточенні Мбаппе не гарантує, що він оголосить рішення в ці вихідні

На противагу інформації L’Équipe один з топових футбольних інсайдерів, італійський журналіст Фабріціо Романо опублікував у твіттері категорично інше. Сьогодні вночі, через дві години після новини французів, інсайдер написав:

«Сьогодні у Мбаппе буде нова внутрішня дискусія зі своєю командою та родиною. Досі нема остаточного рішення – «Реал» чи «ПСЖ». Ніхто з оточення Кіліана не гарантує, що своє рішення він оголосить в неділю або… можливо, пізніше».

Інформація спантеличує не лише тому, що впритул суперечить деталям L’Équipe. Фабріціо сам два дні тому писав, що оголошення остаточного вердикту Мбаппе – «питання найближчих днів».

Зрештою, останній твіт Фабріціо на тему на цей час – цитата мами Кіліана з посиланням на єгипетське видання Kora Plus: «У нас домовленість і з «Реалом», і з «ПСЖ». Пропозиції від обох клубів майже ідентичні. Тепер рішення за Кіліаном».

Marca: Мбаппе визначився із майбутнім. «Реал» уже узгодив домовленість із Кіліаном

На відміну від L’Équipe, іспанська Marca в заяві Мбаппе на згаданій вище гала-церемонії Ліги 1 чітко вгледіла остаточне рішення футболіста. Тамтешні журналісти пишуть, що після неї стало зрозуміло – Кіліан обрав «Реал».

За їхніми даними, ще минулого тижня клуб та гравець остаточно узгодили всі деталі контракту. Все вирішено – угода на п’ять років зі зарплатою «значно більшою за ту, що дають в Парижі». Видання акцентує, що Мбаппе ні разу не вагався при виборі, попри тиск нинішніх одноклубників, керівництва «ПСЖ» і навіть президента Франції Емманюеля Макрона.

Marca пише, що фінальне узгодження відбулось, коли Кіліан відвідав Мадрид на початку минулого тижня. На це вказує те, що в ті дні генеральний директор «Реала» Хосе Анхель Санчес відклав усі інші справи заради зустрічі з Кіліаном. Видання підтверджує інформацію свідченнями футбольних агентів, які в ті дні якраз мали заплановані зустрічі із Санчесом щодо інших гравців.

А те, що Кіліан досі зволікає із публічним підтвердженням переїзду в столицю Іспанії, Marca пояснює просто – оточення Кіліана поводиться обережно, щоб спокійно відпрацювати залишок контракту із «ПСЖ». «Реал» пішов на зустріч футболісту і теж вирішив поки зберігати мовчання.

Запаковують всю цю історію іспанські газетярі як формулу «Флорентіно Перес знову всіх переграв». Тут підкреслюють, що бос мадридців не став минулого літа платити 200 млн євро за Мбаппе, а вирішив зіграти в довшу гру і підписати форварда безплатно через рік. Отже, вчинив правильно. Причина впевненості Флорентіно – стійке бажання самого Кіліана грати виключно за «Реал».

Джанлука Ді Марціо: Мбаппе все ближче до того, щоб залишитись в Парижі. Він передумав переходити в «Реал»

Ще один авторитетний італійський інсайдер Джанлука Ді Марціо остаточно заплутав футбольну аудиторію сьогодні. В гущавину описаних вище новин він вкинув свої п’ять копійок і на своєму сайті поділився інформацією:

«Здавалось, Мбаппе уже гравець «Реала», але ситуація кардинально змінилась. Дивовижно, але зараз Кіліан все ближче і ближче до того, щоб залишитись в Парижі».

Ді Марціо пояснює – попри попередню усну домовленість Мбаппе із «Реалом», рішуча наполегливість «ПСЖ» таки змусила футболіста сумніватись. І річ не лише у щедрішій зарплаті, а й у людях з його оточення, чий голос уже мав вирішальне значення, коли Кіліан переїздив до Парижу із «Монако» у 2017 році.

Інсайдер наголошує, що все має вирішитися в найближчі години. Але ми вже з вами зрозуміли, що вірити в цій історії можна тільки фактам.

Фото: Panoramic/Keystone Press Agency, FEP/Keystone Press Agency, Rit Heize/Xinhua

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты