Tribuna/Футбол/Блоги/Ноу Баланса/У Жерсона знову трабли – тренер «Труа» не задоволений поведінкою гравця. Можливе дострокове повернення в «Динамо»

У Жерсона знову трабли – тренер «Труа» не задоволений поведінкою гравця. Можливе дострокове повернення в «Динамо»

Типовий Родрігеш.

Блог — Ноу Баланса
22 декабря 2021, 17:55
25
У Жерсона знову трабли – тренер «Труа» не задоволений поведінкою гравця. Можливе дострокове повернення в «Динамо»

Типовий Родрігеш.

Цей сезон динамівець Жерсон Родрігеш на правах річної оренди проводить у Лізі 1. У Франції люксембуржець португальського походження виступає за «Труа», який влітку піднявся в еліту після чемпіонства в Лізі 2, але сьогодні бореться за виживання там.

Але останні чотири матчі команда бореться без Жерсона – вінгер раптово перестав потрапляти до заявки на ігри без озвучених причин. Офіційний сайт «Труа» мовчить, преса пояснює відсутність Родрігеша рішенням тренерського штабу. Але що призвело до цього?

Тренера «Труа» втомила поведінка Жерсона. Він хоче позбутись гравця вже взимку

На сьогодні в активі Родрігеша дев’ять матчів за «Труа», в шести з яких вінгер виходив у старті. За цей період Жерсон відзначився лише одним голом (зате переможним у дебютній грі) та п’ятьма попередженнями.

Динамівець не вперше в цьому сезоні зникає з заявки команди, але вперше на більш ніж один матч. Що й викликає підозри.

За інформацією люксембурзького видання Le Quotidien, головний тренер «Труа» Лоран Батлес перестав залучати Родрігеша до ігор через його поведінку. Коуча не задовільняє спосіб життя 26-річного футболіста.

Наприклад, йдеться про те, що Родрігеш, який начебто невдовзі після переїзду до Франції купив собі Феррарі, привертає зайву увагу поїздками на своєму «блискучому автомобілі». Мовляв, для 60-тисячного містечка Труа така поведінка є надто зухвалою. Тим паче в обставинах, коли команда бореться за виживання.

Чи є інші підстави позбавляти Жерсона місця в заявці, видання не пояснює. Але підкреслює, що в «Труа» вінгер уже навряд чи гратиме, принаймні при Батлесу. Клуб планує вже взимку достроково повернути гравця «Динамо».

Схоже, вінгеру самому не зовсім подобається в маленькому Труа після великого Києва. В інстаграмі люксембуржця жодного фото з ігор за французьку команду, зате одразу кілька з нещодавніх поєдинків збірної. А останній наразі пост опубліковано тиждень тому – фото з пляжу з хештегом #dubai.

Скандали супроводжують Жерсона впродовж кар’єри. Він визнає, що міг би добитись більшого, якби не проблемний характер

Родрігеш і скандали – майже синоніми. Здається, саме експресивною поведінкою гравець найбільше виділився в «Динамо». Найяскравіший епізод – як він кричить в бік Олексія Михайличенка під час кубкового матчу з «Шахтарем» восени 2019-го.

Не дивно, що в найближче трансферне вікно його відправили в оренду турецький «Анкарагюджю». Хоча й там Жерсон відзначився – побився з одноклубником, через що його також виключили зі складу.

З приходом Мірчі Луческу в «Динамо» Родрігеш отримав новий шанс – здавалось, румунський спеціаліст приборкав норов Жерсона, той навіть провів весь сезон у Києві. Але в підсумку все одно став жертвою свого запального характеру, який Мірча не став терпіти.

«Родрігеш – дуже сильний футболіст. Але він вважав і говорив про це вголос, що має бути гравцем основного складу. І в жодному разі його не можна міняти, ні в якому разі він не повинен не грати певних ігор. Ще й поводився неадекватно. Тому ми віддали його в оренду із правом викупу», – резюмував Ігор Суркіс після переходу Жерсона в «Труа».

Період кар’єри люксембуржця в молдовському «Шерифі» також не є виключенням в цьому плані. Розповідає Андрій Блізніченко, який перетнувся з Жерсоном в Тирасполі на короткий період:

«Мені розповідали, що він тут у нічному клубі брав по долару та розкидав по танцполу. Люди збирали. Казали, що він любив і відпочити, і потренуватись, і пограти. Але відпочивати любив дуже часто. Не щодня, але й не один раз на тиждень. Любив добре відпочити кілька разів на тиждень».

Сам Родрігеш, який мріє коли-небудь зіграти в АПЛ, визнає – проблемний характер завадив розвитку його кар’єри:

«У моїй кар’єрі було багато злетів та падінь. Якби у мене був простіший характер, зміг би й надалі розвивати кар’єру. Насправді я більш дисциплінований гравець, ніж багато хто думає. Але мій характер не завжди допомагає мені. Повинен навчитися стримувати себе та перетворювати емоції на позитивну енергію. Вже частково досяг цього».

Фото: «Труа»

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты