Tribuna/Футбол/Блоги/Ноу Баланса/«Динамо» Київ, шо такоє? На «Камп Ноу» динамівцям сильно бракнуло сміливості

«Динамо» Київ, шо такоє? На «Камп Ноу» динамівцям сильно бракнуло сміливості

Мірча Луческу підтвердив.

Блог — Ноу Баланса
21 октября 2021, 10:50
88
«Динамо» Київ, шо такоє? На «Камп Ноу» динамівцям сильно бракнуло сміливості

Мірча Луческу підтвердив.

Коли з’явились стартові склади, хоч багато в чому вони були прогнозовані, відчувся приплив віри в хороший результат. «Динамо» виходило на виїзну гру з «Барселоною» майже оптимальною одинадцяткою – вже здорові Буяльський і Миколенко, плюс відпочилі Забарний, Шапаренко і Сидорчук, також Бущан і Циганков на місці. Все в ажурі, тільки позиція форварда здивувала – Луческу вкотре довірився швидкості Супряги, хоча кілька днів тому демонстративно міняв його ще в першому таймі.

З боку «Барселони» цей вайб посилювався. Це вже не ті каталонці, що рік тому, які вже тоді були проблемними. Нинішню слабкість команди підкреслювали поразки в попередніх двох турах ЛЧ. До всього Куман й так в кризовий для себе період на «Камп Ноу» через кадрові втрати вимушений, наприклад, грати в атаці з номінальним захисником Дестом.

Чим не підстави очікувати від чемпіона України хорошого результату в Каталонії? Коли як не зараз брати цей результат? Кращої нагоди може й не бути.

Але гра показала, що припливу віри не стався з гравцями «Динамо». На «Камп Ноу» підопічні Луческу зіграли надто пасивно і боязко перед іменем суперника, відважившись на регулярні вилазки на його половину поля лише в останній третині матчу. Луческу понадіявся на швидкі контратаки та ключову роль в них Супряги, та за всю гру таке трапилось лише раз. І той вихід три в три динамівці успішно запороли. Більше подібної небезпеки біля воріт тер Штегена сьогодні не було.

Звісно, високий пресинг «Барселони» змушував у першу чергу думати про захист. Ляпи і сейви Бущана підкреслили це не раз впродовж поєдинку. Звісно, навіть без Мессі «Барселона» залишається «Барселоною» з гравцями світового рівня у складі. Якраз один з таких і забив гол. Але каталонців було де, коли і за що карати.

Просто в такі моменти, коли всього лише рішучість динамівців могла загострити епізод, вони обирали безпечний пас назад, зволікали під тиском і обрізались, а в напрямку атаки не могли склеїти кілька передач до купи.

У «Динамо» всього три удари по воротах «Барселони». Усі три – заблоковані. Лише один з них – з меж карного каталонців. Жодного удару у створ. Жодної подачі з кутового. Показник xG – 0.12. На половині поля суперника кияни зробили лише 89 передач, тоді як на своїй 270 – стільки, скільки вчора у «Шахтаря» на половині поля «Реала». Ось таке провокаційне порівняння.

Мірча Луческу так і сказав після матчу: «Лише в другій половині гри ми подолали страх гри проти «Барселони». У них було 18 фолів, а у нас – 7. Таким чином вони переривали всі наші спроби вийти в контратаку. Вони були агресивніші за нас».

Вкрай точний діагноз від тренера. В протистоянні, в якому «Динамо» якраз в агресії і зарядженості поступатись не мало права, а навпаки робити це своїм головним козирем, кияни похнюпились перед грізним іменем. І в цей момент програли.

Без жодного натяку на войовничість, яка колись дозволяла фанатам не безпідставно заявляти: «А ми «Динамо» Київ, шо такоє!»

Фото: «Динамо», globallookpress.com/Rafa Huerta/Keystone Press Agency

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты