Tribuna/Футбол/Блоги/Ноу Баланса/«Не можу за два дні навчити їх забивати». Що говорив Петраков після першого матчу на чолі збірної

«Не можу за два дні навчити їх забивати». Що говорив Петраков після першого матчу на чолі збірної

Ще вірить у вихід України на ЧС.

Блог — Ноу Баланса
1 сентября 2021, 23:44
100
«Не можу за два дні навчити їх забивати». Що говорив Петраков після першого матчу на чолі збірної

Ще вірить у вихід України на ЧС.

Олександр Петраков дебютував на посаді головного тренера збірної України з приголомшливої нічиєї з Казахстаном. В грі з відривною перевагою українців за кількістю моментів наша команда змогла забити стільки ж, скільки й суперник, в якого такого числа моментів не було й близько.

На цьому наголосив Петраков, коли давав першу для себе післяматчеву прес-конференцію на чолі збірної. Олександр відчутно розривався між виваженістю і різкістю. Ось що з цього вийшло.

Про реалізацію

«Казахстан – хороша і дисциплінована команда. Тому я попереджав своїх футболістів, щоб вони не марнували гольові моменти. Мабуть, не достукався.

Професійні футболісти, а не можуть забити. Я не можу за два дні навчити їх забивати. А ті гравці, які виходили віч-на-віч, грають в дуже хороших клубах. Але ж вони хотіли забити.

Був швидкий гол, потім ще моменти і ще. Треба було ще додавати. Я про це говорив, але не був почутий. Стільки гольових моментів – і так їх марнувати... На такому рівні цього не пробачають. Я ж не можу вийти і забити замість них».

Про результативні помилки в обороні

«Така кінцівка – один гол, потім інший. Навіть не знаю, що сказати. На 93-й хвилині забиваємо м’яч, я вже радію, а потім одна подача – гол. Люди грають в Лізі чемпіонів, але допускають такі помилки. Навіть на юнацькому рівні таких помилок не допускають. Обидва пропущених схожі. Подивимось, зробимо висновки. Поговоримо з гравцем, який допустив ці помилки. Це досвідчений гравець, він і сам дуже засмучений (ймовірно, мова йде про Караваєва – прим. Tribuna.com).

Будемо це розбирати, поговоримо з хлопцями. Непогано грали перші 25-27 хвилин, а потім втомилися. Потім знову почали грати. Функціонально не тримають цю схему. Вся команда дуже засмучена, мені треба вивести її із психологічної ями. Тому ставте швидше ваші запитання – мені треба йти до команди».

Про брак часу для підготовки збірної

«Оце зараз буду виправдовуватись… Я взяв на себе роль виконувача обов’язків тренера національної збірної. Я знав, на що йду. Повинен повністю відповідати за цей результат сьогодні. Виграє команда, а програє одна людина. Програв я».

Про відсутність Малиновського і Циганкова у старті, а Степаненка та Зубкова в заявці

«Нам ще грати з Францією через два дні на третій. Потрібна ротація, тому таким було моє рішення.

Степаненко отруївся, щось з’їв. У нього вчора температура весь день була 38.2. Тому він не грав, я його не включив у запас. А Зубков приїхав дуже пізно, також останні ігри зовсім не грав за «Ференцварош». Тому я вибачився перед ним».

Про ранню заміну Яремчука

«Рома перехворів, отримав щеплення від коронавірусу у своєму клубі, піднялась температура. Тому останню гру чемпіонату він не грав, і лише тренувався. Йому було важко – ще в перерві Роман сказав мені, що не зможе довго грати».

Про функціональний стан гравців

«Зараз хлопцям треба на відновлення (розтяжка, лід), а вони навіть встати не можуть. Важко грати на штучному полі, ноги сіли у всіх. Тепер летіти п’ять з половиною години, потім Франція. Але ми будемо грати до останнього».

Про збірну Казахстану

«Суперник мене нічим не здивував. Вітаю казахську команду з хорошою нічиєю, але вважаю, що ми її повністю переграли».

Про те, чи вірить ще у вихід України на ЧС

«Ще вірю. Це футбол, треба грати до кінця. Вся команда засмучена, але ми будемо грати до кінця».

Фото: УАФ

Другие посты блога

Все посты