Tribuna/Футбол/Блоги/Ноу Баланса/Віденські вафлі. «Зоря» зіграла дебют євросезону краще за «Ворсклу» та «Колос», але результат той самий

Віденські вафлі. «Зоря» зіграла дебют євросезону краще за «Ворсклу» та «Колос», але результат той самий

Навіть гірший.

Блог — Ноу Баланса
20 августа 2021, 14:48
84
Віденські вафлі. «Зоря» зіграла дебют євросезону краще за «Ворсклу» та «Колос», але результат той самий

Навіть гірший.

Якщо нашим неграндам постійно й вилітати у кваліфікації єврокубків, то нехай це буде так же весело і розмашисто, як вчорашня «Зоря». Яскравий футбол, гострі атаки, десь навіть домінація на полі суперника, але абсурдні та вирішальні помилки в захисті – така картина викликає суміш емоцій від захоплення до розчарування, вона залишає тонку надію на краще, дивитись її куди приємніше, ніж монохромний футбол Костишина чи Максимова.

Луганці ще не вилетіли з Ліги Європи, є ще матч-відповідь, але натяк ми зрозуміли. Викарабкатись після 0:3 в першій грі – такого мужики ще не робили, і навряд чи зроблять цього разу. Ну не на старті сезону, коли вкотре знекровлена відходами лідерів «Зоря» відкашлюється і приживається до нових вливань.

От як у Відні, де одну з трьох гольових помилок – переламну, судячи з перебігу матчу, – зробив новачок банди Скрипника Максим Імереков. Також Сергій Булеца, найневиразніший вчора гравець атаки луганців, яка в принципі фонтанувала на полі суперника. Новий сезон – ті самі проблеми у  «Зорі». І уже закінчився п’ятий матч свіжої кампанії, а перемогти луганцям вдалося лише раз. New year, same me.

Якщо зайти з такого боку, то якось легше сприймати цю все одно прикру поразку від «Рапіда». Бо на поразку «Зоря» не награла, навіть з усіма хибами в захисті. Тим паче на розгромну. Хлопці Скрипника багато в чому були кращими за австрійців. Щоб переконатись, достатньо сухої статистики:

– за показником очікуваних голів «Зоря» обіграла «Рапід» майже вдвічі – 1.94 проти 1.12;

– при цьому по xG українська команда виграла обидва тайми – 0.63 проти 0.28 (перший тайм) та 1.31 проти 0.84 (другий);

– ударів по воротах у гостей назбиралось більше – 19 проти 14-ти;

– гострих моментів теж – 3 проти 1-го;

– загалом моментів біля воріт суперники створили порівну – по 14;

– кутових «Зоря» подала вдвічі більше – 13 проти 6-ти;

– та ж історія з ударами з меж штрафного майданчика – 13 проти 9-ти.

Але у вирішальні епізоди «Рапід» забивав, а «Зоря» – ні. Але гольових помилок в захисті суперник не допустив, тоді як луганці тільки такі й допускали. Але краща команда не завжди перемагає. Але краща команда не завжди краща у всьому.

«Зорю» в Австрії чекали вафлі. Не ті, які зазвичай плутають, називаючи то віденськими, то бельгійськими, то ще якимись. Хоча яка різниця? Суть одна й та ж, як і в нашому футболі. Український негранд, ким би він не був, потерпає у кваліфікаціях єврокубків.

Фото: «Рапід»

Другие посты блога

Все посты