Tribuna/Футбол/Блоги/Ноу Баланса/Ребров у збірній України. Що уже відомо

Ребров у збірній України. Що уже відомо

Поки не офіційно, але все до цього йде.

Блог — Ноу Баланса
7 августа 2021, 20:11
22
Ребров у збірній України. Що уже відомо

Поки не офіційно, але все до цього йде.

Найімовірніше наступним головним тренером збірної України стане Сергій Ребров. Це поки неофіційна інформація, але наближені до УАФ медіа та журналісти повідомляють саме про це. Вони передають слова Мирона Маркевича – донедавна одного з кандидатів на цю посаду та очільника комітету збірних УАФ:

«Мені ніхто не запропонував очолити збірну. Просто поставили перед фактом, що тренером буде Ребров. Хочу побажати Сергію, якого призначать 9 серпня, успіхів. Він може завжди розраховувати на мою підтримку.

Мені ж запропонували й далі очолювати комітет. Я подав у відставку».

Ситуація з новим головним тренером збірної достатньо довго була заплутаною, тому розглянемо картину в комплексі від початку.

* Вже тиждень як збірна України без тренера. 1 серпня Андрій Шевченко несподівано оголосив про закінчення контракту з УАФ. На наступний день це підтвердила і сама федерація – угода між сторонами передбачала продовження співпраці на півтора року за спільною згодою, але нею не скористались.

Судячи зі заяви УАФ, ініціатива припинення контракту надійшла від тренерського штабу, який захотів змін в роботі:

«У червні 2020 року виконком УАФ запропонував Андрію Шевченку та його тренерському штабу подовжити контракт до кінця 2022 року. Тоді на прохання тренерського штабу збірної України контракт був підписаний на один рік із можливим подовженням за обопільною згодою ще на півтора року.

Андрій Шевченко та його тренерський штаб мотивували таке своє рішення бажанням після чемпіонату Європи перейти на клубну роботу, про що Андрій Шевченко неодноразово говорив у своїх інтерв’ю».

* І все ж рішення Шевченка застало УАФ зненацька. Це підтвердила реакція ЗМІ, в яких почався парад імен можливих наступників Шевченка. Серед них від початку фігурували Олексій Михайличенко, Мирон Маркевич та Сергій Ребров. А деякі джерела повідомляли про іноземного фахівця, в тому числі Мірчу Луческу.

* Спочатку головним кандидатом на посаду називали саме Маркевича, який уже п’ять років очолював в УАФ комітет національних збірних і ніколи не приховував – чекає шансу очолити збірну України.

Пізніше з’ясувалось, що таким Мирон Богданович був тільки тому,  що у давнього фаворита на цю посаду Сергія Реброва є чинний контракт з арабським «Аль-Айном», який він тільки підписав 6 червня і ще не провів на чолі команди жодного змагального матчу.

* Саме ситуація Реброва з контрактом в «Аль-Айні» дестабілізувала ситуацію. Поки офіційні персони мовчали, одні інсайдери повідомляли, що Сергій Станіславович почав з арабським клубом важкі перемовини про дострокове розірвання угоди. Інші доводили – з цим проблем не повинно бути, бо контракт з «Аль-Айном» передбачає розірвання, якщо Реброва покличе збірна.

* Окремий пункт – інсайди відомого українського журналіста Ігоря Бурбаса, які підтверджували квапливість та мінливість ситуації.

Він наголошував, що саме хтось із пари Ребров/Маркевич стане наступником Шевченка. Фаворитом, звісно, є Сергій Станіславович, але все залежить від його перемовин з «Аль-Айном».

Спочатку він прогнозував, що становище Реброва в Еміратах стане зрозумілішим 5 серпня. Не стало (принаймні, сам Бурбас про це не повідомив).

Потім інформував, що Павелко проведе 6 серпня зустріч з Маркевичем, на якій обговорять контракт за схемою «1+1». Але згодом сам же з’ясував, що ніхто на цій зустрічі Мирону Богдановичу контракту не пропонував.

* В підсумку маємо лише непідтверджену інформацію по Реброву. Згідно з нею, Сергій уже владнав всі нюанси по розірванню угоди з «Аль-Айном» – 9 серпня його представлять новим головним тренером України на виконкомі УАФ.

З федерацією тренер підпише угоду за схемою «2+1». Тобто, працюватиме до кінця кваліфікації ЧС-2022 та можливо весь цикл Євро-2024.

Самі ж Ребров та УАФ поки ніяк не прокоментували ситуацію.

Фото: imago sportfotodienst

Другие посты блога

Все посты