Tribuna/Футбол/Блоги/Ноу Баланса/«Динамо» не спітніло проти «Вересу»: Луческу на трибунах, Гармаш в атаці, новачки поза заявкою

«Динамо» не спітніло проти «Вересу»: Луческу на трибунах, Гармаш в атаці, новачки поза заявкою

Розпочали захист корони.

Блог — Ноу Баланса
1 августа 2021, 22:46
13
«Динамо» не спітніло проти «Вересу»: Луческу на трибунах, Гармаш в атаці, новачки поза заявкою

Розпочали захист корони.

Довга череда спарингів «Динамо» закінчилась. Кияни з тижневою затримкою стартували в чемпіонаті України й одразу акцентували – потужне підсилення «Шахтаря» ще не робить його фаворитом нового розіграшу. Захист корони біло-сині почали по-чемпіонськи.

Новачок УПЛ та чемпіон першої ліги «Верес» спробував зіграти в Києві сміливо і отримав розгром ще в першому таймі. А інтрига в грі, як з’ясувалось, померла ще до 10-ї хвилини першого тайму.

* Попри старт сезону, Мірча Луческу продовжив експерименти зі стартовим складом, як це було на всіх матчах на зборах. На гру з «Вересом» тренер не виставив основний – принаймні за мірками минулого сезону – склад.

По-перше, здивувала поява в старті Гармаша. По-друге, здивувала позиція Гармаша – Денис вийшов на гру на вістрі атаки, хоча на літньому ринку «Динамо» тільки гравців атаки й купувало.

Це не є щось радикальне у виконанні Мірчі, бо Денис на зборах з’являвся в такому амплуа. І все ж очікувалось, що когось із новоприбулих форвардів ми побачимо швидше на позиції нападника. Але Гармаш хід виправдав і роботу нападника зробив, коли шокував гостей другим після Попова голом у їхні ворота на шостій хвилині зустрічі.

* Натомість майже усі літні новачки «Динамо» не лише не потрапили в стартовий склад, а не пройшли в заявку на матч взагалі. Ні Шкурін, ні Антюх, ні тим паче Рамірес, який приєднався до команди останнім.

Лише Владислав Кулач, який стійко відкалатав усі три збори з киянами, за що врешті отримав контракт, потрапив на лаву. А через неї і на поле після перерви. Гола не забив, але очевидно, що тренерської довіри та готовності у нього поки найбільше серед новоприбулих. Тому в заявку потрапив лише він.

* Якщо відштовхуватись від минулосезонної основи, то сьогодні в старті також не опинилося Забарного, Кендзьори, Сидорчука та Циганкова – вони, окрім Томаша (так і залишився на лаві), з’явились на полі лиш по ходу зустрічі. Замість них із перших хвилин зіграли Сирота, Тимчик, Андрієвський та Караваєв, замінивши перших за позиціями.

Це виділяє те, що, наприклад, Олександр Тимчик на зборах вразив достатньо, щоб в сезоні претендувати на основу. А для Караваєва та Кендзьори тренерам доведеться шукати місця на полі. Сьогоднішня гра з «Вересом» цю думку лише підтвердила – на правому фланзі оборони у біло-синіх сформувалась конкуренція, яка мала відбутись ще торік, якби не важка травма Тимчика.

* Сюрпризом виявилась і відсутність найрезультативнішого у «Динамо» на зборах Богдана Лєднєва. Хавбек навіть не вийшов на заміну, тому варіантів два. Або Луческу вже достатньо побачив гравця в спарингах, тому вирішив використати зручний рахунок з «Вересом» для перевірки інших, сиріших. Або не бачив потреби в ньому у конкретній грі загалом.

* Як ми вже зазначали, Луческу в новому сезоні розвиватиме те, що добре працювало в попередньому. Тобто, схема 4-2-3-1 з акцентом на покращення гри в захисті. Це ми й побачили в грі з «Вересом».

І хоч рівненським дебютантам не вдалось як слід потестити свіжі напрацювання чемпіона, але в цифрах «Динамо» відіграло дійсно надійно – нуль пропущених, нуль ударів суперника в створ. І це без Луческу в технічній зоні, який спостерігав із трибун начебто через застуду.

Таке вражає, але для висновків усе одно замало. Надто все добре склалось в цій зустрічі для «Динамо» від самого її початку.

Фото: «Динамо»

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты