Tribuna/Футбол/Блоги/Ноу Баланса/Конфлікт на трибунах матчу Швеція – Україна. Дісталось вболівальнику з російським прапором

Конфлікт на трибунах матчу Швеція – Україна. Дісталось вболівальнику з російським прапором

Результат – порвана на ньому футболка збірної Росії.

Блог — Ноу Баланса
30 июня 2021, 15:30
143
Конфлікт на трибунах матчу Швеція – Україна. Дісталось вболівальнику з російським прапором

Результат – порвана на ньому футболка збірної Росії.

Більшість охочих українців не змогли прибути в Глазго на матч зі шведам – все через суворі карантинні обмеження в Шотландії. Але без підтримки наша збірна зовсім не залишилась. Дякуємо чималій кількості наших діаспорян в Британії – було круто.

Поміж тим підтримати Україну вирішили не лише вони. Перед грою камери зафіксували присутність на трибунах вболівальника з російським триколором та у футболці російської збірної.

Також його помітив український журналіст Роман Бебех, якому вдалось прорватись в країну на гру.

Напруги уникнути не вдалось, і після гри мережею поширились фото цього ж вболівальника уже з порваною футболкою та без прапора.

А згодом з’явилось і відео з причиною. Деякі українські вболівальники не стерпіли присутність російського прапора на трибунах.

Згідно з правилами організації матчів Євро-2020, на стадіон суворо заборонено «діяти таким чином, який інші можуть інтерпретувати як небезпеку, провокацію, загрозу, дискримінацію або образу». Стежити за дотриманням правил повинні призначені УЄФА або асоціацією-господарем стадіону відповідні особи або правоохоронці.

Очевидно, організатори матчу в Глазго не розцінили російський прапор як можливу провокацію.

Фото: Getty Images

Другие посты блога

Все посты