Tribuna/Футбол/Блоги/Ноу Баланса/«За чотири дні до турніру виставляють фотографії, в морі купаються». Молодіжка провалила меморіал Лобановського

«За чотири дні до турніру виставляють фотографії, в морі купаються». Молодіжка провалила меморіал Лобановського

Здається, в команді Ротаня проблеми з бажанням за неї виступати.

Блог — Ноу Баланса
28 мая 2021, 22:03
26
«За чотири дні до турніру виставляють фотографії, в морі купаються». Молодіжка провалила меморіал Лобановського

Здається, в команді Ротаня проблеми з бажанням за неї виступати.

У 2021 році перемог не знає не лише доросла збірна України з футболу, але й молодіжна. Але якщо команда Андрія Шевченка звела всі чотири поєдинки до нічиєї 1:1, то підопічні Руслана Ротаня миром закінчили лише одну зустріч із п’яти. А далі журба.

Молодіжка цьогоріч посіла останнє місце уже на двох товариських турнірах. У березні це був Antalya Cup, а зараз – меморіал Лобановського, який закінчився сьогодні якраз поразкою українців у вирішальній зустрічі.

• Суперниками України U-21, яка проводила домашній турнір в статусі переможця попереднього розіграшу, були лише дві команди. Учасників мало бути як завжди чотири, проте збірна Тунісу не змогла прибути через проблеми з ковідом.

В протистояннях з однолітками з Узбекистану та Азербайджану українці двічі програли насухо. В першому матчі поступились азербайджанцям 0:1

А в другому не знайшли протидії узбекистанцям 0:2. Чого варта лише помилка захисника Назара Муравського, що призвела до першого пропущеного.

Хоча перемога могла привести Україну до другого поспіль тріумфу на турнірі, чого в історії ще не бувало.

• Причини такого результату розповіли самі збірники. Ще до турніру Руслан Ротань пояснив, що викликати в збірну усіх, кого хотілось, не вийшло. Тренер запідозрив неназваних гравців у симуляціях травм:

«Уже знайома для нас ситуація, коли чомусь багато кадрових втрат. Якщо хтось вигадує травми і не приїжджає спеціально, то робить тільки собі гірше. Тим самим вони дають іншим хлопцям шанс зарекомендувати себе.

Хотілося б сформувати кістяк, але, на жаль, у нас не виходить. Тому ми починаємо практично з чистого аркуша. Готові до цього, бо вже другий рік працюємо в таких умовах, що на кожному зборі у нас нові футболісти».

• Важко зрозуміти, кого саме мав на увазі головний тренер. Але якраз перед стартом зборів стало відомо, що через травми не прибудуть в табір команди уже викликані півзахисник латвійської «Валмієри» Іван Желізко та нападник Микола Кухаревич, який готується до переходу з «Руху» в «Труа».

Невдовзі Микола, який восени тільки дебютував за молодіжку, й одразу відзначився дублем, прокоментував ситуацію:

«З великим нетерпінням чекав збори молодіжної збірної України, бо деякий час був без футболу через отриману травму в кінці сезону. У мене пошкоджена бічна зв’язка коліна. Все робив для того, щоб встигнути відновитися до початку збору. Зрештою, мені ще потрібен певний проміжок часу, щоб повністю бути готовим до навантажень.

Важливо, щоб не сталося рецидиву. Думаю, ще максимум два тижні і я буду повністю готовий до роботи. У збірну я також завжди приїжджаю з чудовими емоціями. На цей раз вирішили, що не потрібно ризикувати. Потрібно здоровим і з новими силами готуватися до наступного сезону».

• Після програного Азербайджану першого матчу коментарі гравців відкрили ситуацію в команді з іншого боку. Наприклад, капітан Данило Сікан розповів:

«Ніхто з команди поки не готовий. Два дні тому зібралися, я після відпустки. Нічого не розуміємо до кінця в плані тактики. Але не можна сказати, що повністю провалилися. Теж показували футбол, хотіли забити. Результат ще прийде».

Вказав на проблеми й сам головний тренер:

«Розчарований більше не результатом, а змістом гри. Гравці не виконали те, про що ми їх просили, навіть на половину. Ми розуміємо, що фізично команда ще не готова, два тижні відпочивали. Навіть виділити нікого. Не було ні структури, ні агресії. Я цього сьогодні не побачив. Я дуже розчарований.

Звичайно, це відмазки. Ми повинні завжди перемагати».

• Ну а після другої та вирішальної поразки сьогодні відвертості у висловлюваннях стало ще більше. Той же Ротань намагався стриматись, але не вийшло:

«Хочеться провалитися крізь землю, тому що винен однозначно тільки я, звинувачувати когось не варто. Найголовніша помилка була, коли турнір Лобановського скасовували, я наполягав, щоб він був. Сподівався на професіоналізм від хлопців, але далі коментувати не варто. Гри як такої я не побачив ні в першому матчі, ні в другому. Не було навіть бажання.

Викликали один склад, а потім незрозуміла епідемія травм різка. За чотири дні до турніру всі виставляють фотографії, в морі купаються, відпочивають. Що тут говорити? Я винен. Все приймаю і прекрасно розумію. Про футбол зараз говорити немає сенсу».

Ймовірно, Ротань мав на увазі пост Данила Сікана, який нещодавно відпочивав в Домініканській Республіці. Щоправда, це було ще два тижні тому.

• Наостанок нападник Богдан В’юнник ще раз вказав на проблеми з фізичною готовністю команди і попросив вибачення. В тому числі у Валерія Лобановського:

«В першу чергу дуже хочеться вибачитися перед усіма вболівальниками. Перед Валерієм Васильовичем. Тому що це просто ганьба. Ми не повинні так грати. Команді треба підтягнути фізичну форму, щоб було легше бігати. А після цього підтягнути командні дії, щоб ми відчували спиною один одного. Зараз же просто спустошення».

А як ви оціните останні виступи молодіжної збірної України?

Фото: УАФ

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты