Tribuna/Регби/Блоги/Ноу Баланса/Найтитулованіші команди українського спорту. Карта-інфографіка Tribuna.com

Найтитулованіші команди українського спорту. Карта-інфографіка Tribuna.com

Порахували усі чемпіонства в командних видах.

Блог — Ноу Баланса
29 апреля 2021, 23:50
35
Найтитулованіші команди українського спорту. Карта-інфографіка Tribuna.com

Порахували усі чемпіонства в командних видах.

Минулими вихідними київське «Динамо» вшістнадцяте стало чемпіоном України й підкреслило статус найтитулованішої футбольної команди країни за цим показником. Tribuna.com порахувала  і в інших командних видах спорту усіх рекордсменів України за кількістю внутрішніх чемпіонств.

Підкреслюємо – саме чемпіонств, без Кубків чи міжнародних трофеїв.

• Одразу відзначимо різну кількість видів спорту на обох картинках. Жіночий чемпіонат України з пляжного футболу тільки останніми роками почав проводитись регулярно. В чотирьох розіграшах чемпіонство взяли чотири різні команди – «Пантери» з Умані, а також київські 5G, «Євроформат» та чинний чемпіон «Domino’s Pizza».

Жіночий чемпіонат з регбі проводиться в дисципліні регбі-7. Ми ж вирішили взяти за основу лише класичніший варіант регбі-15, а в ньому в Україні тільки чоловічі змагання.

• Також в жіночому спорті одразу у двох видах спорту своєрідне двовладдя. У футзалі та хокеї у двох команд рекордна кількість чемпіонств. В першому випадку це «Біличанка» та «Ніка», а в другому – «Королеви Дніпра» та «Пантери».

• На обох картах, на жаль, присутні зниклі клуби. Так у чоловіків уже не виступають запорізький ZTR та донецький «Шахтар» (футзал), а у жінок – «Мотор», а також обидва футзальних представники – «Ніка» та «Біличанка».

• В найближчі роки в деяких видах спорту представники зміняться. У футзалі херсонський «Продексім» підпирає «Шахтар», у гандболі «Мотор» прагне перевершити досягнення ZTR, у хокеї «Донбас» давно зазіхає на спадщину «Сокола», що підтвердив у цьогорічному фіналі.

 

Другие посты блога

Все посты