Tribuna/Футбол/Блоги/Ноу Баланса/«Динамо» в Олександрії здобуло типову чемпіонську перемогу – характер вийшов на перший план

«Динамо» в Олександрії здобуло типову чемпіонську перемогу – характер вийшов на перший план

У «Шахтаря» таких по сезону менше.

Блог — Ноу Баланса
5 апреля 2021, 08:09
32
«Динамо» в Олександрії здобуло типову чемпіонську перемогу – характер вийшов на перший план

У «Шахтаря» таких по сезону менше.

В цьому сезоні УПЛ нас побалувала інтригою в боротьбі за чемпіонство. Можна довго сперечатись про її передумови – спад «Шахтаря» після насиченої попередньої кампанії чи прогрес «Динамо» при Луческу. Схоже, усе в комплексі.

Ще довше можна дискутувати, наскільки гра киян, які наразі є ближчими до золота, є чемпіонською з точки зору краси. Здається, Мірча спростив у ній все, що було можна, і естетики там майже не залишилось. Та й чи має це значення в нашому загалом неестетичному чемпіонаті?

Але на користь біло-синіх говорять рівніший хід по дистанції на фоні кадрових проблем (спочатку в захисті, потім через втрату ключових гравців атаки) та сухі цифри – менша кількість пропущених та поразок, а також менше число нічийних результатів. Значення останнього наочно показав сьогоднішній поєдинок.

В цьому розіграші УПЛ «Динамо» шість разів яскравим чином демонструвало характер – змінювало програшний рахунок на перемогу або виривало за таких умов нічию. У «Шахтаря» таких результатів менше – чотири. В чемпіонаті, де не завжди вдається брати грамотною грою, воля та характер можуть мати вирішальне значення. Чемпіонське.

Чемпіона характеризують по-різному. Той же Луческу колись обзивав «Динамо» картонним, бо воно в золотому сезоні ні разу не обіграло головного конкурента. До речі, в цьому розіграші ситуація ще може повторитись – на лихо для Мірчі. Але найромантичнішою ознакою найсильнішої команди видається її здатність брати своє там, де все складається проти цього.

Сьогоднішня гра з «Олександрією» – саме така. Вольова перемога киян на останніх хвилинах, з двома незарахованими м’ячами, нервовим посмикуванням в очікуванні VAR-вердиктів та зарядженим суперником навпроти, якого було покарано за бажання зіграти в автобус тоді, коли їм вдавалась зовсім інша гра.

Такі голи, як поклав Жерсон, приносять чемпіонство. Не в буквальному сенсі, а в, якщо хочете, накопичувальному та емоційному. Хоч у «Динамо» ще є достатньо матчів, щоб усе зіпсувати, на сьогодні кияни доводять, що варті бути чемпіоном. Відповідний характер команда уже показала.

Фото: «Динамо»

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты