Tribuna/Футбол/Блоги/Ноу Баланса/«Динамо» не могло не дотиснути «Олімпік»: Бєсєдін у своїй тарілці, Циганков зі старту в порядку

«Динамо» не могло не дотиснути «Олімпік»: Бєсєдін у своїй тарілці, Циганков зі старту в порядку

Три ремарки після гри киян.

Блог — Ноу Баланса
13 февраля 2021, 23:40
13
«Динамо» не могло не дотиснути «Олімпік»: Бєсєдін у своїй тарілці, Циганков зі старту в порядку

Три ремарки після гри киян.

Найбільш ранній в часи Незалежності початок змагального року для «Динамо» на виході не означив нічого. Близькість плей-офф ЛЄ не дає часу на плавний розігрів, тому команда Луческу вже в першій після зимової паузи грі УПЛ показала готовність.

Вольова, але впевнена перемога киян над «Олімпіком», яку можна схарактеризувати трьома сюжетами.

Погода та суперник посприяли яскравому поверненню Бєсєдіна

Рік простою, здається, зовсім не змінив ігрових манер Артема. Це той самий опорний форвард, який частіше вступає в єдиноборства, ніж моргає. Така націленість допомогла сьогодні Бєсєдіну зробити результат й оформити повернення мрії, але не лише вона. Стиль форварда вдалим пазлом наклався на погодні умови та зумовлені ними дії суперника.

Зимовий футбол має свої переваги, але не для всіх. Морозяна погода та відповідний газон сковували обидві команди. Здавалось, за таких обставин «Олімпіку» буде простіше оборонятись, озброївшись низьким блоком та жорсткістю. А вийшло, що гості навпаки посприяли цим форварду суперника.

В рахунку команда Климовського вела всього десять хвилин. А потім чергове єдиноборство Бєсєдіна перед карним майданчиком гостей, суддя свистить штрафний, удар Циганкова воротар відбиває прямо на Артема. З цього й почався камбек «Динамо», який Бєсєдін міг оформити ще до перерви, але офсайд.

Хоча останнє слово все одно залишилось за Артемом, який вдруге офсайду вже уникнув і знову добив після штрафного Циганкова. Нарешті форварди «Динамо» почали забивати. А на фоні відсутності трансферів у киян дубль Бєсєдіна взагалі свято. Можна дозволити собі почуватись трохи сміливіше.

В четвер у Києві обіцяють ще сильніші морози – форвард «Динамо» готовий, а от «Брюгге» навряд.

Циганков з ходу взяв участь в усіх голах – ось що означає пройти збори

За минулі роки ми вже звикли, що лідер «Динамо» через різні травми пропускає літні та зимові збори, а потім набирає кондиції через змагання. Цього разу все навпаки – Віктор продуктивно провів зиму і не зайшов у сезон, а залетів.

Груба аж до двох вилучень гра суперника, важкий газон – підстав для невиразної гри Віктора вистачало. Але рівень Циганкова настільки вирізняється в УПЛ, що дозволяє не помічати такі труднощі. Хавбек взяв участь в усіх трьох голах «Динамо» – двічі асистував Бєсєдіну посередництвом штанги та недосвідченого воротаря і віддав переможний пас на Буяльського, що вийшло найефектніше.

Перед матчем з «Брюгге» форма Циганкова має бути серед найнатхненніших та найобнадійливіших фактів для прихильників «Динамо». Коли єдиний у твоїй команді гравець, який робить відчутну різницю, в результативній формі – мріятись повинно сміливіше.

Травма Забарного не підштовхнула Луческу випустити Сироту. Натомість Кендзьора привіз гол

Відсутність Іллі в старті уже не може не дивувати. Виявилось – м’язеве пошкодження. Перед Мірчою постав вибір: поставити замість Забарного такого ж молодого Сироту чи застосувати взаємозамінність Миколенка або Кендзьори. Луческу обрав другий варіант, що є поганим сигналом для Олександра та й решти молодих резервістів – навіть проти «Олімпіка» тренер не став ризикувати й обрав досвід. А коли ж іще тоді?

В центрі разом з Поповим зіграв Кендзьора. Ніби нічого такого, але саме Томаш найбільше винен у пропущеному «Динамо». Далась взнаки сутність флангового захисника – в момент атаки «Олімпіка» поляк захопився відбором й, залишивши позицію, забіг аж до центральної лінії. Прогалиною скористався суперник.

В цьому епізоді досвід Кендзьори нівелювався, а по перерві «Олімпік» більше так не нагнітав. Тим більше шкода, що бажаних ігрових хвилин не отримав перспективний Сирота. Логіка підпускання молоді до основи тут не спрацювала.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты