Tribuna/Футбол/Блоги/Ноу Баланса/Як Україна фінансує спорт у 2021 році. Інфографіка Tribuna.com

Як Україна фінансує спорт у 2021 році. Інфографіка Tribuna.com

Грошей стало більше – готуємось до літньої та зимової Олімпіад.

Блог — Ноу Баланса
30 января 2021, 18:08
30
Як Україна фінансує спорт у 2021 році. Інфографіка Tribuna.com

Грошей стало більше – готуємось до літньої та зимової Олімпіад.

В цьому році український спорт отримав від держави 1,9 млрд грн. Сума виросла майже на чверть у порівнянні з торішніми півтора мільярда. Частково це повернені кошти, які держава відібрала у спорту минулої весни на боротьбу з ковідом.

Як наслідок, чимало видів отримали значно більше фінансування не лише через близькість літньої та зимової Олімпіад. Найбільший приріст за грошовим показником у велоспорту та веслування на байдарках та каное – їм дали на 19 млн грн більше ніж торік.

Водночас за співвідношенням найщедріше з олімпійських видів вчинили з гірськолижним спортом й виділили на нього в дев’ять з половиною разів більше – 7,8 млн сьогодні проти 0,8 млн вчора.

Серед щасливчиків з більшим фінансуванням несподівано опинився футбол. Спорт, який, здавалось би, чи не найменше потребує державних грошей, отримав у 2021 році 29 млн грн. Це майже втричі більше ніж торік.

Як завжди в лідерах за фінансуванням легка атлетика та біатлон. Перший вид отримав на 7 млн більше – 88,9 млн грн. Другий поповнили на 61 млн грн, що майже на 10 млн більше ніж минулого року.

А от найбільшим лузером в цьому році стала художня гімнастика. Після 41 млн грн фінансування у 2020 році, в якому Україна приймала чемпіонат Європи, у 2021-му на цей вид виділили майже вдвічі менше – 25 млн грн.

Загалом на олімпійські види спорту держава в цьому році виділила майже 1,2 млрд грн. З них 171 млн грн – це кошти на підготовку суто до літньої та зимової Олімпіад.

Це більше, ніж фінансування усіх неолімпійських видів спорту разом узятих. На них з держбюджету виділили 123 млн грн. Як завжди тут в лідерах силові та бойові види спорту – пауерліфтинг, самбо, муей тай та панкратіон.

Збільшення фінансування торкнулось також спорту для осіб з інвалідністю, який в цілому отримав понад 661 млн грн. Це на 227 млн грн більше ніж торік.

Спорт ветеранів на цей рік має 5,5 млн грн.

Фото: твіттер НОК України, Patrick Smith/Getty Images

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты