Tribuna/Футбол/Блоги/Ноу Баланса/Перший матч «Динамо» в році: повернення Бєсєдіна та Сідклея, результативні помилки Забарного та Шабанова

Перший матч «Динамо» в році: повернення Бєсєдіна та Сідклея, результативні помилки Забарного та Шабанова

Без кардинальних тактичних змін.

Блог — Ноу Баланса
18 января 2021, 21:23
11
Перший матч «Динамо» в році: повернення Бєсєдіна та Сідклея, результативні помилки Забарного та Шабанова

Без кардинальних тактичних змін.

• Перший матч 2021 року «Динамо» програло. В ОАЕ, де кияни проходять зимові збори, команда Луческу поступилась 0:2 варшавській «Леґії» – чемпіону Польщі та поточному лідеру Екстракляси.

Кияни зіграли тайми в майже різних складах. До перерви за біло-синіх зіграли:

Бойко – Миколенко, Шабанов, Забарний, Кендзьора – Сидорчук, Гармаш – Вербіч, Буяльський, Циганков – Бєсєдін

Після відпочинку Мірча Луческу замінив усіх, окрім Іллі Забарного:

Бущан – Сідклей, Сирота, Забарний, Караваєв – Андрієвський, Шепелєв – Де Пена, Дуелунд, Родріґеш – Супряга

• Зустріч пройшла за рівної гри та з кількома гострими моментами в обох команд. Проте реалізувати їх вдалось лише полякам. В середині першого тайму нападнику «Леґії» Томашу Пекхарту вистачило п’яти хвилин, аби оформити дубль.

У «Динамо» гострі моменти були в обох таймах – виходи віч-на-віч у Вербіча та Супряги, незарахований через офсайд гол Циганкова, який зреагував на відскок м’яча від штанги, та удар Де Пени над перекладиною з кількох метрів.

• Обидва пропущених впевнено можна назвати помилками пари центральних оборонців. В першому голі Артем Шабанов не встежив та програв боротьбу Пекхарту, граючи по ньому персонально. Перед подачею хтось з тренерів ще крикнув центрбеку концентруватись на м’ячі.

В другому голі Ілля Забарний невдало вибрав позицію перед боротьбою за верхній м’яч. Її (боротьбу) мав знову вигравати Пехкерт, але Томаша в спину штовхнув тезка Кендзьора. В підсумку ці позиційні помилки стали визначальними в грі «Динамо».

• Забарний в матчі привернув увагу також тим, що часто брав на себе роль плеймейкера. Особливо в другій половині матчу Іллі часто доводилось розпочинати атаки «Динамо» довгими передачами в перед – вийшло непогано, але все одно безрезультативно.

Аналізуючи гру усіх семи захисників киян у грі, найкраще з усіх виступив Миколенко. Віталій залюбки повернувся після осінніх виступів на рідний лівий фланг, де загострював попереду та відбирав ззаду. Як наслідок, ще під кінець першого тайму видихнувся – все ж перший матч на зборах.

• Після 13 місяців відсутності через допінг-дискваліфікацію повернувся у склад киян Артем Бєсєдін. Форвард на гру з «Леґією» вийшов одразу в старті, що виявило бажання Мірчі Луческу якомога швидше перевірити футболіста в дії.

Перший небезпечний момент у матчі – результат дій Артема, який за рахунку 0:0 несподівано виграв боротьбу у центрбека поляків Ігоря Левчука, коли той починав позиційну атаку. Момент закінчився тим самим невдалим виходом Вербіча віч-на-віч.

Загалом Бєсєдін жодного разу не пробив по воротах та гостротою не запам’ятався, але у вічі впала рішуча налаштованість Артема боротись за кожен м’яч. Ну і втрата звичних габаритів – після роботи в залі нападник помітно схуд.

• Повернення Сідклея після оренди в «Корінтіанс» вийшло менш помітним. За другий тайм бразилець запам’ятався хіба що фолом, за який суддя призначив штрафний, та епізодом, в якому суперник обіграв його на вході в штрафну киян. Обійшлось без результативних помилок.

• На фоні останніх років незвично бачити в дії та здоровим уже на старті тренувальних зборів Віктора Циганкова. Лідер «Динамо» починає рік без травм, що вже є добрим сигналом. І це вже дається взнаки – єдиний (хоч і незарахований) гол біло-синіх забив саме він.

• Конкуренція Бущана та Бойка за місце у воротах далі триває не на користь Дениса, який і пропустив усі два м’ячі. Хоча його вини в них нема, та й перед цим Бойко видав непоганий сейв, Бущан зіграв сухо та без криків з боку Луческу (в першому таймі Мірча гучно звернувся до Бойка на ім’я, коли той вибив м’яч в аут, – на думку тренера, можна було зіграти продуктивніше).

• Загалом в грі «Динамо» кардинальних тактичних змін поки не простежується. Команда діє у звичній схемі та знайомими методами. Тому варто придивлятись до епізодів на кшталт функцій плеймейкера у Забарного та адаптації повернених в команду після тривалої перерви.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты