Tribuna/Футбол/Блоги/Ноу Баланса/У Ястремської виявили допінг – українського бійця за цей препарат дискваліфікували на 14 місяців

У Ястремської виявили допінг – українського бійця за цей препарат дискваліфікували на 14 місяців

Рішення про тимчасове відсторонення українка поки не оскаржує.

Блог — Ноу Баланса
7 января 2021, 23:29
9
У Ястремської виявили допінг – українського бійця за цей препарат дискваліфікували на 14 місяців

Рішення про тимчасове відсторонення українка поки не оскаржує.

• Другу ракетку України Даяну Ястремську від сьогодні тимчасово відсторонили від змагань. Причина – допінг.

Всесвітня федерація тенісу (ITF) на офіційному сайті повідомила – у взятій в позазмагальний період пробі сечі 20-річної тенісистки, яку відправили на перевірку до лабораторії WADA в Монреалі, виявили заборонену речовину. Це були метаболіти местеролона.

• 22 грудня Ястремській оголосили звинувачення в порушенні антидопінгових правил, а від сьогодні набирає чинності її тимчасове відсторонення.

Вона мала право оскаржити це рішення ITF, подавши відповідну заяву до голови Незалежного трибуналу, спеціально скликаного з цього приводу. Але спортсменка вирішила поки не користатись ним, йдеться в заяві.

• Водночас Даяна на своїх сторінках у соцмережах опублікувала заяву, в якій запевняє, що ніколи не вживала нічого забороненого для спортсменів:

«Кілька днів тому я отримала повідомлення від ITF про те, що в моїй пробі від 24 листопада 2020 року виявили метаболіти местеролону. Я твердо запевняю, що ніколи не вживала жодних препаратів, що покращують працездатність, чи інших заборонених речовин.

Я приголомшена, також тому, що за два тижні до цього тесту – 9 листопада 2020 року – моя проба на турнірі WTA в Лінці виявилась негативною. Після цього останнього в році турніру я припинила тренування, щоб відпочити перед новим сезоном».

Згідно з правилами Тенісної антидопінгової програми, позитивні тести цієї групи заборонених речовин обов’язково караються тимчасовим відстороненням. Його тривалість залежить від розслідування спеціально скликаного Незалежного трибуналу, подати апеляцію в який все ще має право Ястремська.

Відтак участь Даяни, як мінімум, в турнірах WTA 500 та Australian Open поки під загрозою.

• Местеролон за класифікацією WADA належить до групи анаболічних агентів. Це анаболічний стероїд, який першочергово призначають чоловікам для лікування низького рівня тестостерону.

На це у своїй заяві й наголосила Даяна:

«У моїй сечі була виявлена ​​дуже низька концентрація метаболітів местеролона. З огляду на таку низьку концентрацію і негативний результат тесту двома тижнями раніше, я отримала наукову оцінку про те, що речовина могла потрапити в організм випадково, перебуваючи в складі чогось іншого.

Крім того, я була проінформована, що ця речовина використовується як ліки для чоловіків, а жінкам не рекомендується його використовувати через побічні ефекти, які вона викликає.

З огляду на конфіденційність розгляду, ви розумієте, що я більше не можу поділитися інформацією на цьому етапі. Однак, зараз я працюю зі своєю командою, і ви можете бути впевнені, що я рішуче налаштована зробити все, щоб очистити своє ім’я». 

Втім, местеролон також часто використовують в бодібілдінгу - його використовують для схуднення перед змаганнями та більшої рельєфності м’язів. 

• У вересні минулого року у пробі українського бійця змішаних єдиноборств Олександра Доскальчука також виявили местеролон. Через це він отримав дискваліфікацію на 14 місяців.

В Канаді та США местеролон регулюється законами про контрольовані речовини, прийнятих для контролю за наркотиками. Його вважають жорстким анаболіком.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты