Tribuna/Футбол/Блоги/Ноу Баланса/Вєрняєв відсторонений від змагань. Ніхто нічого не пояснює, тренер не виключає допінг

Вєрняєв відсторонений від змагань. Ніхто нічого не пояснює, тренер не виключає допінг

Йде розслідування.

Блог — Ноу Баланса
5 января 2021, 18:09
23
Вєрняєв відсторонений від змагань. Ніхто нічого не пояснює, тренер не виключає допінг

Йде розслідування.

• Олімпійський чемпіон Ріо-2016 Олег Верняєв вже місяць перебуває під підозрою та розслідуванням Міжнародної федерації гімнастики.

Все почалось на початку грудня, коли українського гімнаста несподівано не включили в склад збірної на чемпіонат Європи в Туреччині. Головний тренер команди Геннадій Сартинський пояснив це так:

«По-перше, Олег закінчує дисертацію – йому потрібно захистити її. По-друге, у нього були мікротравми, тому він не поїхав з нами на чемпіонат Європи».

• Згодом виявилось, що на сайті Міжнародної федерації гімнастики (FIG) статус Вєрняєва в переліку атлетів змінили з «активний» на «відсторонений». Утім, пояснення цього рішення від FIG не пролунало.

В коментарі американському виданню NBC речник FIG пояснив, що зараз триває розслідування щодо Верняєва, тому поки він не буде нічого коментувати:

«Відсторонення триватиме до кінця процедури, яка зараз в процесі. Міжнародна федерація гімнастики не буде нічого коментувати з цього приводу до її закінчення».

Відтак, причина відсторонення досі не зрозуміла. На запит Tribuna.com генеральний секретар Української федерації гімнастики Оксана Куліда відповіла, що не може коментувати рішення FIG.

• Не прокоментував досі відсторонення й сам Вєрняєв, попри наші спроби зв’язатись із ним. Натомість його тренер Геннадій Сартинський в розмові з Tribuna.com розповів, що йому заборонено що-небудь коментувати Міжнародною федерацією гімнастики:

«Сказали, поки нічого не говорити. Коли буде рішенням, тоді можна буде щось сказати. Можливо йде мова про допінг, але поки нічого не розповідаємо. Це поки закрита інформація.

Чим зараз займається Олег? Поки нічим».

• Директор Національного антидопінгового центру України Іван Курліщук в коментарі Tribuna.com пояснив, що поки про факт допінгу говорити рано:

«Ця інформація ще не перевірена, документів ми не маємо. Цим займається Міжнародна федерація [гімнастики]. Про щось ми зможемо говорити, якщо буде рішення чи постанова.

Такі відсторонення не обов’язково говорять про факт вживання допінгу. Може не було документа про терапевтичне використання якогось препарату. Тобто, що він може його приймати, але цього не відмітили. Може перевіряють це, різні бувають ситуації. Тому поки коментувати немає що.

Але, очевидно, якась підозра є. Ми туди не втручаємось, бо є міжнародні стандарти процедури».

Наразі невідомо, скільки триватиме розслідування по Вєрняєву і чи під загрозою зараз його участь в літній Олімпіаді в Токіо.

Фото: AFP

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты