Tribuna/Футбол/Блоги/Ноу Баланса/Просто ще один день у 2020-му. Просто ще одна перемога «Шахтаря» над «Реалом»

Просто ще один день у 2020-му. Просто ще одна перемога «Шахтаря» над «Реалом»

В цьому році можливе все.

Блог — Ноу Баланса
2 декабря 2020, 10:23
19
Просто ще один день у 2020-му. Просто ще одна перемога «Шахтаря» над «Реалом»

В цьому році можливе все.

Якщо примружитись, то цю аномальну перемогу пояснити логічно можна. «Реал» на спущених колесах проти перебинтованого «Шахтаря» – українці в таких умовах зіграли максимально просто: віддали м’яч супернику, вистояли перший тайм, включились в другому на контрах і вуаля.

Але розплющмо очі – ненормальності в ще одному тріумфі команди Каштру над найтитулованішим клубом Ліги чемпіонів непристойно багато. І якщо зрозуміти це в першому турі заважав успішний попередній сезон гірників, то після 0:10 від «Боруссії» такий результат відчувається абсолютно неадекватним.

До речі, результат ігор з менхенгладбахцями відчувається таким же.

Просто саме в цей рік, і саме в цей сезон все таке відірване від реальності та нормальності. Бляха, «Манчестер Сіті» йде в другій половині таблиці АПЛ, «Барселона» конвульсує в Ла Лізі за межами зони єврокубків, а «Мілан» взагалі з переполоху воскрес і видерся в лідери Серії А.

І на все це нам невтомно не перестає вказувати на прес-конференціях Луїш Каштру. Виступи його «Шахтаря» якнайкраще зображають коронавірусний футбол. Особливо ось ця друга перемога над «Реалом» Зідана.

«Шахтар» переміг всуху, зігравши з мадридцями не з Пятовим у воротах. Анатолій Трубін – 19 років, четверта гра в ЛЧ, другий сухар, 8 сейвів після восьми ударів «Реала» в створ воріт. При всьому таланті Анатолія, це не можна назвати нормальним, враховуючи, що Пятов – основний голкіпер збірної України. Феноменально.

«Шахтар» переміг всуху, зігравши з «Реалом» з парою зелених центрбеків Бондар – Вітао. Українцю 21 рік, бразильцю 20. Другий взагалі вперше вийшов в основі на матч ЛЧ (дебютував у турнірі якраз в першому матчі проти мадридців). Хоча саме йому WhoScored в підсумку поставив найкращу оцінку в матчі. І це при тому, що хлопець явно нервував. Дивовижно.

«Шахтар» переміг завдяки голу Дентіньо... Ні, не так. Завдяки голу Дентіньо!!! Ветеран гірників навряд чи зіграв би сьогодні, якби у Каштру була адекватна підміна для Мораєша. Але на виході вийшла вдала заміна від тренера (дві вдалі, враховуючи вихід Соломона), яка вигідно трансформувала тривожну травму Жуніора. Ну і, звісно, бурхливе святкування Дентіньо – сумніваюсь, що ми здатні уявити спектр його емоцій в цей момент. Просто вау.

Зрештою, ненормальність цієї перемоги ще перед матчем мимовільно підкреслив Луіш Каштру – наголосив, що в цей насичений іграми та випробуваннями період він не встигає бути тренером (буквально тренувати команду, якій важливіше відновитись між іграми) та розвивати складні напрацювання.

Але навіть після такого, а також ковід-епідемії в команді, «Шахтар» все одно якимось дивом перемагає «Реал» вдруге за сезон і повертає до тями своїх зомлілих після «Боруссії» прихильників. Просто ще один день у 2020-му.

Фото: «Шахтар»

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Все посты