Tribuna/Футбол/Блоги/Ноу Баланса/Матч Швейцарія – Україна скасували. Що потрібно знати

Матч Швейцарія – Україна скасували. Що потрібно знати

Все через спалах ковіду в нашій збірній.

Блог — Ноу Баланса
17 ноября 2020, 19:45
50
Матч Швейцарія – Україна скасували. Що потрібно знати

Все через спалах ковіду в нашій збірній.

* УЄФА скасував проведення матчу 6 туру Ліги націй Швейцарія – Україна, який мав відбутись сьогодні в Люцерні. Все через спалах захворюваності на коронавірус в таборі українців.

«У зв’язку з компетентним рішенням департаменту охорони здоров’я кантону Люцерн перевести на карантин усю делегацію національної команди України матч Ліги націй УЄФА Швейцарія — Україна не може відбутися», – цитує рішення головного футбольного органу Європи сайт УАФ.

Таке рішення прийняли попри бажання УЄФА, УАФ та Швейцарської федерації футболу таки провести матч. Подальша доля поєдинку поки невідома.

* Нагадаємо, що напередодні виїзного та вирішального матчу Ліги націй зі Швейцарією в збірній України стався новий спалах коронавірусу. За вчора та сьогодні в ході декількох тестувань в таборі національної команди виявили сімох людей, хворих ковідом.

Це шестеро гравців – Руслан Маліновський, Євген Макаренко, Едуард Соболь, Дмитро Різник, Сергій Кривцов, Жуніор Мораес -, а також тренер з фізпідготовки команди Іван Баштовий. При цьому у Кривцова та Мораеса це вже другий позитивний результат – раніше вони перехворіли ковідом в «Шахтарі».

Усіх виявлених хворих помістили на самоізоляцію в номерах готелю, де зупинилась українська делегація перед матчем у Люцерні.

Така ж халепа спіткала нашу збірну кілька днів тому перед виїзною грою в Німеччині.

* Рішення про скасування сьогоднішньої гри прийняли попри те, що в складі України все ще є необхідна для матчу кількість здорових гравців – УЄФА в таких випадках вимагає 13 футболістів, включно з як мінімум одним воротарем.

Весь цей час команда Шевченка продовжувала підготовку до гри навіть в таких умовах. Зокрема, зранку провела тренування на стадіоні місцевого клубу «Кікерс» Люцерн. В занятті взяли участь 18 гравців.

Додамо, що в таборі збірної Швейцарії також кадрові проблеми через хворих на ковід гравців.

* Попри це міська влада Люцерна, зважаючи на різкий спалах хвороби в таборі України (чого не сталось в Лейпцігу), все ж прийняла рішення помістити всю українську делегацію на карантин. Через це матч зі Швейцарією й опинився під загрозою перенесення, хоча перемовини тривали й після цього.

Першою про це повідомила швейцарська федерація футболу.

«У зв’язку з рішенням головного лікаря Люцерна (карантин для збірної України) доля матчу зараз залежить від УЄФА.Чекаємо рішення й повідомимо його, як тільки воно з’явиться».

* З цього випливає, що УЄФА намагався домовитись із владою Люцерна про можливість проведення поєдинку. За інформацією швейцарського видання Blick, розглядався варіант перенесення гри на завтра, 18 листопада – щоб українська сторона встигла доставити у Швейцарію здорових гравців молодіжної збірної та команди U-20, які не контактували з поточним складом головної збірної.

УАФ підтвердила УЄФА, що не має нової команди на заміну ні сьогодні, ні завтра.

* Також розглядалися варіанти проведення матчу в іншому швейцарському кантоні – але, судячи з новин, такий шлях було також забраковано.

* Це не перший такий випадок в європейському футболі збірних в часи коронакризи. У вересні у подібній ситуації опинилась збірна Чехії. Щоправда, там ініціатива перенесення гри йшла від самих чехів.

Через двох хворих футболістів команди (Томаш Соучек та Патрік Шик), які контактували з масажистом збірної, місцева федерація вирішила помістити решту складу на самоізоляцію, а матч 2 туру Ліги націй перенести.

Проте з цим не погодився УЄФА, тому чехам довелось збирати абсолютно інший склад на запланований матч із шотландцями. В підсумку програли британцям 1:2.

* Долю матчу тепер буде вирішувати контрольно-дисциплінарний і етичний комітет УЄФА. Це не питання одного чи двох днів  – наприклад, по матчу Румунія – Норвегія, який не змогли зіграти на минулому тижні, досі немає жодного рішення.

Всі можливі варіанти розвитку подій з матчем Швейцарія – Україна оглянули в окремому матеріалі – лінк тут.

Фото: УАФ

 

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты