Tribuna/Футбол/Блоги/Ноу Баланса/«Здалося, проблемою повернення хлопців ніхто не займається». «Динамо» атакувало УАФ

«Здалося, проблемою повернення хлопців ніхто не займається». «Динамо» атакувало УАФ

Все через хворих динамівців у збірній.

Блог — Ноу Баланса
16 ноября 2020, 09:25
37
«Здалося, проблемою повернення хлопців ніхто не займається». «Динамо» атакувало УАФ

Все через хворих динамівців у збірній.

Що сталось?

Напередодні виїзного матчу з Німеччиною в таборі збірної України виявили п’ятьох заражених коронавірусом осіб. Ними виявились менеджер національної команди Вадим Комардін (паралельно працює в «Динамо») та четверо гравців – Андрій Ярмоленко, Віктор Коваленко, а також двоє динамівців Віктор Циганков та Сергій Сидорчук. Їх одразу перевели на самоізоляцію в одному з готелів Лейпціга, де розташувалась українська делегація.

Наступного дня УАФ проінформувала: усі п’ятеро хворих не будуть проходити весь термін самоізоляції в Німеччині – їх доставлять додому на наступний день після гри різними чартерними рейсами. Зокрема, для Ярмоленка «Вест Гем» замовить окремий літак з Лейпціга до Лондона, а іншим чартером, який прибуде з Києва, додому відправлять Коваленка, Сидорчука, Циганкова та Комардіна.

Але невдовзі «Динамо» на офіційному сайті заперечило інформацію УАФ та звинуватило асоціацію тому, що та зволікає зі спробами доставити хворих в Київ. Сьогодні клуб продовжив атакувати УАФ претензіями та звинуваченнями.

Як саме поводилось «Динамо»?

Першою була вчорашня заява на офсайті клубу одразу після матчу України та Німеччини:

«Не дочекавшись учора від УАФ рішення, коли четверо гравців національної збірної, інфіковані на COVID-19, будуть відправлені додому (керівництво УАФ навіть міркувало відправити хворих футболістів автобусом), президент «Динамо» самостійно організував їхнє повернення».

Клуб пояснив, що з допомогою глави МВС Арсена Авакова Ігор Суркіс домовився з однією із західних авіакомпаній про трансфер хворих до Борисполя у супроводі лікаря (така вимога міжнародного медпротоколу).

«Тому Віктор Циганков, Сергій Сидорчук та менеджер збірної Вадим Комардін уже перебувають у польоті та незабаром будуть удома», – підсумував клуб.

На додачу уже сьогодні «Динамо» на офіційному сайті розмістило слова вдячності Ігорю Суркісу від батька Віктора Циганкова Віталія:

«Весь час з того моменту, коли дізнався, що у Віті та інших хлопців позитивні тести на COVID-19, я не знаходив собі місця. Батьківське серце не може залишатися спокійним у подібній ситуації – тим паче коли твоя дитина далеко від дому, яким би він не був дорослим…

А тут ще й інший момент – на певному етапі здалося, що проблемою повернення хлопців в Україну взагалі ніхто не займається! Але, слава Богу, цим зайнялося «Динамо» в особі Ігоря Суркіса, і питання трансферу з Німеччини було оперативно вирішено.

Віктор та Віталій Циганков

О другій годині ночі з суботи на неділю Віктор та його товариші повернулися додому, і я зміг привітати сина з днем ​​народження особисто, а не телефоном!»

Череда звинувачень УАФ від киян продовжилась реакцією на випуск новин телеканалів «Футбол». Віце-президент «Динамо» Олексій Семененко звернувся до директора каналів Олександра Денисова з відкритим листом:

«ФК «Динамо» висловлює повагу та інформує, що у ваших випусках новин міститься неправдива інформація стосовно повернення з Німеччини гравців національної збірної, які захворіли на COVID-19.

Зокрема йдеться про те, що нібито Віктор Циганков, Сергій Сидорчук та менеджер збірної Вадим Комардін за сприяння УАФ будуть відправлені до Києва чартерним рейсом у неділю, 15 листопада. Насправді названі особи вже давно перебувають вдома, бо прибули до Борисполя ще вночі іноземним бортом, який було організовано керівництвом клубу.

Про це вчора пізно увечері повідомив офіційний сайт ФК «Динамо». Звертаємо увагу на цю прикру помилку, яка виникла з вини УАФ, і пропонуємо подати цю інформацію в ефір у коректній редакції».

У відповідь телеканали відкинули ці звинувачення.

Як на все це зреагувала УАФ?

На офіційному сайті асоціації сьогодні ввечері вийшло пояснення ситуації від ще одного менеджера збірної України Олексія Таргонського:

«Одразу після того, як тест на COVID-19 виявився позитивним у п’яти представників збірної України, ми з’ясували процедуру, за якою збірники могли бути доставлені додому. Для початку слід було дочекатися дозволу місцевої влади на те, щоб інфіковані особи залишили територію Німеччини. У день гри, 14 листопада, представник місцевої влади Лейпцига повідомив, що дозвіл отримано, і хлопці мають залишити країну до найближчого понеділка.

Українська асоціація футболу одразу ж замовила 180-місний літак «Ембраєр», який із дотриманням медичного протоколу був готовий перевезти збірників до Києва. Паралельно з нами сконтактувався англійський «Вест Хем», який повідомив, що бере на себе організацію доставки свого гравця, Андрія Ярмоленка, безпосередньо до Лондона. Ярмоленко, до слова, вилетів до Лондона сьогодні в першій половині дня, як і представник «Шахтаря» Віктор Коваленко на чартері, організованому УАФ, до Києва.

Віктор Коваленко повертається окремим чартером з Лейпціга в Київ

Разом із Віктором мали летіти й три динамівці — Віктор Циганков, Сергій Сидорчук та Вадим Комардін. Ми запланували виліт на ранок неділі, аби хлопці спокійно подивилися у своїх готельних номерах матч Німеччина — Україна, а не їхали в аеропорт пізньої ночі, як, власне, і сталося. Необхідності екстрено евакуювати динамівців у суботу вночі не було жодної».

Чому ж тоді «Динамо» настільки гучно зреагувало на цю ситуацію?

Такого пояснення з боку київського клубу поки немає. Через це звинувачення поки мають маніпулятивний вигляд через давнє протистояння «Динамо» та братів Суркісів із главою УАФ Андрієм Павелком.

Столичний клуб не пояснив, чим саме викликана необхідність негайно повернути хворих в Україну, якщо вони в Німеччині все одно перебували під наглядом лікарів. До того ж кияни, звинувачуючи УАФ, власноруч виявили порушення самоізоляції з боку Віктора Циганкова – його батько розповів, що привітав сина «особисто, а не телефоном».

Сукупність цих фактів може говорити про характер інформаційної атаки у цих звинувачень «Динамо». Принаймні доти, доки клуб не розтлумачить свою поведінку.

Фото: УАФ

 

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты