Tribuna/Футбол/Блоги/Ноу Баланса/В «Динамо» знову COVID – УПЛ попросила клуб пройти нові тести. Матчу з «Шахтарем» поки нічого не загрожує

В «Динамо» знову COVID – УПЛ попросила клуб пройти нові тести. Матчу з «Шахтарем» поки нічого не загрожує

Напруга перед Класичним.

Блог — Ноу Баланса
7 ноября 2020, 19:02
10
В «Динамо» знову COVID – УПЛ попросила клуб пройти нові тести. Матчу з «Шахтарем» поки нічого не загрожує

Напруга перед Класичним.

• Коронавірус в «Динамо» не відступає. Напередодні нападник команди Владислав Супряга здав позитивний тест на ковід. Він став уже десятим футболістом киян, в кого за менш ніж два останні тижні виявили хворобу – після Бущана, Миколенка, Бойка, Цитаішвілі, Дуелунда, Гармаша, Караваєва, Шапаренка та Белуце.

За інформацією Tribuna.com та інших ЗМІ, ковід у Супряги виявили в ході обов’язкового перед від’їздом в табір збірної України тестування. Адже Андрій Шевченко викликав Владислава на найближчі матчі національної команди проти Польщі, Німеччини та Швейцарії.

• Попри те, що офіційно київське «Динамо» досі не повідомило про коронавірус у Супряги, це уже спровокувало відповідну реакцію. Так, УАФ сьогодні підтвердила факт ковіду у Влада та повідомила, що замість нього штаб Шевченка довикликав у збірну нападника «Коньяспору» Артема Кравця.

Зреагувала на факт ковіду у Супряги й Прем’єр-ліга. Зважаючи на завтрашнє дербі «Динамо» та «Шахтаря», керівництво ліги звернулось до столичного клубу та його суперників з рекомендацією провести позачергове тестування – щоб уникнути участі в поєдинку інших потенційно заражених гравців біло-синіх.

Про це розповів Footboom виконавчий директор УПЛ Євген Дикий:

«З’явилася інформація, що футболісти перед виїздом до збірної пройшли тестування, яке виявило випадки зараження інфекцією. У зв’язку з цим ми звернулися до клубів, щоб вони зробили додаткові тести з метою максимально запобігти можливому розповсюдженню хвороби. Тепер чекаємо інформації щодо результатів додаткового тестування перед завтрашнім матчем.

Якщо брати сьогоднішні регламентні документи, то тестування клуби зобов’язані проходити раз на два тижні. У разі виявлення інфекції футболіст або співробітник клубу просто ізолюється. Що стосується додаткового тестування, то воно в даній ситуації не проходить в наказовому порядку, а має рекомендаційний характер. Проте, ми вдячні клубам, що вони ставляться з розумінням до даної ситуації. Щодо крайнього терміну подачі результатів, то як такого дедлайну немає, але всі розуміють, що результат повинен бути наданий до матчу».

• За роз’ясненням Tribuna.com звернулась до віце-президента «Динамо» Олексія Семененка. Він порадив очікувати остаточної інформації по Супрязі на офіційному сайті клубу. Також Семененко не став коментувати інформацію про рекомендацію УПЛ пройти позачергове тестування перед грою з «Шахтарем».

Натомість Олексій додав, що після прибуття з Іспанії, де динамівці в середу провели матч Ліги чемпіонів проти «Барселони», команда пройшла обов’язкове тестування на ковід. Це одна з вимог уряду України до прибулих з країн червоної зони людей. До таких країн сьогодні відноситься й Іспанія.

Але результати цього тестування віце-президент «Динамо» також не став коментувати. Як і те, чи брав Супряга участь в цьому тестуванні.

• Натомість про своє позачергове тестування перед Класичним сповістив «Шахтар».  Воно також пов’язане і з погіршенням епідемічної ситуації в клубі – напередодні про виявлений у себе коронавірус повідомив гендиректор гірників Сергій Палкін.

«Тому ми вирішили перед матчем з «Динамо» провести додаткові тести, щоб не наражати команду суперника на ризик. Сподіваємося, представники «Динамо» також пройдуть додаткове тестування, щоб убезпечити персонал і гравців обох клубів», – прокоментував тестування голова медичної служби «Шахтаря» Дмитро Скібінський. 

Результати цього тестування повинні бути відомі сьогодні ввечері.

• Як стало відомо Tribuna.com, «Динамо» сьогодні або уже пройшло, або пройде позачергове тестування також. Очевидно, зважаючи на рекомендацію УПЛ, яка, втім, не має обов’язкового характеру, – ліга не може в цьому випадку вимагати від клубів тестування. Це можуть зробити лише державні органи влади – наприклад, МОЗ.

Коли саме будуть результати тестування динамівців – сьогодні чи уже завтра – невідомо.

• Враховуючи ковід у Супряги, завтра «Динамо» не зможе розраховувати в сумі на третину футболістів із заявки команди. Це все одно не загрожує перенесенням зустрічі, оскільки в команді є необхідна кількість здорових гравців для проведення гри.

Згідно з пунктом 1.7 Тимчасового протоколу для організації та проведення футбольних матчів в Україні в умовах карантину, «матч повинен відбутися за розкладом, якщо клуб буде налічувати щонайменше 13 заявлених футболістів команд клубу (включаючи принаймні одного воротаря)».

Крім цього в УПЛ Tribuna.com запевнили, що зараз взагалі не йде мова про можливе перенесення гри.

Загалом в заявці основної команди «Динамо» на офіційному сайті УПЛ 31 футболіст. Навіть з врахуванням травмованих у киян буде достатня кількість здорових футболістів у складі. Питання тільки, наскільки це вплине на якість гри команди.

 Фото: твіттер «Динамо», Віктор Перегняк,

Другие посты блога

Все посты