Tribuna/Футбол/Блоги/Ноу Баланса/«Зорі» нічого ловити в ЛЄ з такою обороною. Але від Скрипника залежить небагато

«Зорі» нічого ловити в ЛЄ з такою обороною. Але від Скрипника залежить небагато

Рецензія Миколи Решнюка.

Блог — Ноу Баланса
30 октября 2020, 08:55
18
«Зорі» нічого ловити в ЛЄ з такою обороною. Але від Скрипника залежить небагато

Рецензія Миколи Решнюка.

Якби цю рецензію писав тренер «Браги» Карлуш Карвальял, він точно знайшов би влучну цитату-порівняння для матчу в Запоріжжі. Наприклад, «для успішної риболовлі потрібна не лише вудка, але й наживка». Португалець – мастак на такі афоризми.

«Зоря» точно риболовить в Лізі Європи з наживкою – яскравою комбінаційною грою попереду, яка є головною чеснотою команди. Але для бажаного результату цього замало – потрібна тривка оборона, завдяки якій зусилля в атаці матимуть відчутніший сенс. Така собі вудка.

Поєдинок на «Славутич-Арені» вже на старті нагадав про її відсутність у господарів. Спочатку проспана атака суперника в чотири передачі, починаючи з воротаря. Незабаром необачна втрата м’яча на своїй половині, різка контра «Браги» і неповторний удар Ґайтана в дев’ять з-за меж штрафного. Виявилось, переможний.

Судячи з подальшого розвитку подій матчу, очевидно – «Зоря» повинна була зіграти цей матч на рівних, не обов’язково в статусі переслідувача. Якби не ці дві прикрі помилки в обороні, «Брага» не перейшла б на відверту гру другим номером. Якби португальці цього не зробили, численні атаки команди Скрипника отримали б більше кисню попереду та мали б більше шансів закінчитись голом(-ами).

Адже «Зоря» в грі проти закритої «Браги» завдала 16 ударів по воротах – майже втричі більше за суперника. 

Але це уже наслідки. А причин кілька. Наприклад, провтик менеджменту луганців, який в одне міжсезоння допустив утрату одразу трьох основних оборонців. Для будь-якого захисту це критична втрата, особливо без своєчасних трансферів на заміну.

Цю кадрову проблему Скрипника посилили травми. Видається, що з тим же Абу Ханною було б спокійніше, і в купі з першою причиною не довелось би грати з двома номінальними хавами – Цвеком та Хомченовським – на позиціях захисників. Найперше в єврокубках.

«Жахливо увійшли в гру, дуже погано. Все планували по-іншому», – резюмував після гри Віталій Вернидуб, який взяв провину в першому голі на себе. Так теж буває – коли провалюєш домашню роботу й виявляєшся не готовим до такого старту гри. І все ж, Скрипник зі своїми хлопцями тут більше є заручником обставин, ніж винуватцем.

Просто деталі в єврокубках мають більше значення. І саме вони сьогодні зіграли на користь «Браги».

Фото: твіттер «Зорі»

Другие посты блога

Все посты