Tribuna/Футбол/Блоги/Ноу Баланса/Час смакувати. Найвидатніші матчі України проти топ-збірних

Час смакувати. Найвидатніші матчі України проти топ-збірних

В тому числі проти чемпіонів світу та Європи.

Блог — Ноу Баланса
14 октября 2020, 14:20
28
Час смакувати. Найвидатніші матчі України проти топ-збірних

В тому числі проти чемпіонів світу та Європи.

Збірна Шевченка вичавила з себе небачені досі ресурси та подарувала країні рідкісну перемогу над топом – всього четверту таку. Ще ціннішим результат з Іспанією робить те, як Україна незвично для себе за один тиждень пройшла шлях від фіаско з Францією, через бойову поразку з Німеччиною, до історичного тріумфу з іспанцями. А не навпаки, коли часто нашу збірну підводить функціональна готовність.

Саме час переглянути нашу колекцію видатних матчів з топ-збірними, які закінчились або приголомшливими перемогами, або не менш грандіозними нічиїми.

Україна – Німеччина 0:0, кваліфікація ЧС-1998

Заруба з чинними на той час чемпіонами Європи. Попри рахунок, матч засипав глядачів моментами – в той літній вечір вболівальникам на «Олімпійському» точно було ніколи нудьгувати. Перший позитивний результат в протистояннях з грандами.

Франція – Україна 0:0, кваліфікація Євро-2000

Бути в одній групі з чинними чемпіонами світу. Не програти обидва матчі, не пропустивши від Зідана, Анелька або Піреса. Запаморочливі сейви Шовковського та Бартеза. Крута збірна Йожефа Сабо.

В Парижі

В Києві

Україна – Німеччина 1:1, плей-офф кваліфікації ЧС-2002

Третій поспіль невдалий захід України в плей-офф кваліфікацій на ЧС та ЧЄ. Хоча вперше почали не з поразки, а з обнадійливої нічиєї зі загрозливими німцями. Нерв, зіпсовані нагоди у Шеви, але крик-гол Зубова. Жодних натяків, що через чотири дні в Дортмунді буде погром.

Україна – Іспанія 2:2, кваліфікація Євро-2004

Матч імені голу Горшкова. Завдяки швидкому м’ячу Вороніна Україна весь поєдинок веде в рахунку, поки в останній десятихвилинці Іспанія не перевертає все з ніг на голову. І аж на другій доданій Олександр Горшков дальнім ударом обігрує Касільяса. Екстаз.

Україна – Франція 2:2, кваліфікація Євро-2008

Матч останнього туру, який нічого не вирішував для нас турнірно, але прикрасив розсипану після дебюту на ЧС кваліфікацію. Останній матч Блохіна перед першим відходом зі збірної, швидкий гол Вороніна, парашут головою від Шеви.

Україна – Англія 1:0, кваліфікація ЧС-2010

Та сама перша перемога над топ-збірною. Той самий вечір в Дніпрі. Той самий удар Назаренка. Ті самі промахи Шеви та Руні. Те саме пекло фаєрів на трибунах. То було історично.

Україна – Німеччина 3:3, товариський матч 2011

Єдиний товариський матч в переліку, хоча ми до та після цього поєдинку грали нічийні спаринги з Італією. Просто неможливо ігнорувати видовищне відкриття реконструйованого під Євро-2012 «Олімпійського». В той вечір Україна на рівних грала з командою Озіла, Крооса, Мюллера та Гетце. М’ячі майбутніх лідерів Ярмоли і Коно, а також знову крутий гол Назаренка, якого Блохін випустив ще в першому таймі замість Безуса.

Англія – Україна 1:1, кваліфікація ЧС-2014

Нічия на «Уемблі». Хіт-парадний гол Коноплянки. Рятівний гол Лампарда з пенальті на останніх хвилинах. Кайф. Зважаючи на потім нульову нічию з англійцями в Києві, це двоматчеве протистояння команда Фоменка виграла.

Україна – Франція 2:0, плей-офф кваліфікації ЧС-2014

Перемога, яка змусила нас повірити, що настав час пройти нарешті сито плей-офф – і не важливо, що в суперниках сама Франція. Але ейфорія після голів Зозулі та Ярмоленка нас жорстоко обманула. Хоч і залишила приємний відгомін в нашій пам’яті.

Україна – Португалія 2:1, кваліфікація Євро-2020

Суха нічия в Лісабоні на початку кваліфікації переконала нас, як краще грати проти чемпіонів Європи. В Києві грізний Роналду з партнерами знову не зміг побороти наснагу збірної України, помножену на навіжену підтримку трибун. Голи Яремчука та Ярмоленка проти удару Кріша з пенальті. Усім кохання.

Україна – Іспанія 1:0, Ліга націй 20/21

Чому б не насолодитись цим ще раз?

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты