Tribuna/Футбол/Блоги/Ноу Баланса/«Шахтар» страждає через відсутність міжсезоння і нових трансферів

«Шахтар» страждає через відсутність міжсезоння і нових трансферів

«Десна» це підкреслила.

Блог — Ноу Баланса
4 октября 2020, 20:34
20
«Шахтар» страждає через відсутність міжсезоння і нових трансферів

«Десна» це підкреслила.

«В цьому сезоні чемпіонат буде набагато складніший», – сказав перед грою захисник «Шахтаря» Додо. Підстави так говорити у нього є не лише зовнішні. Гірники переживають кризу через відсутність нормального відпочинку та повноцінної підготовки у міжсезоння.

Нова кампанія для команди Каштру стартувала всього через чотири дні після останнього матчу попередньої. Такою стала ціна за бажання виступити в Лізі Європи якомога краще. В ному сезоні «Шахтар» не виблискує – програв Суперкубок, дозволив «Зорі», «Руху» та «Десні» відібрати в себе очки, обіграв лише «Колос» та «Олімпік». Такою є ціна за, можливо, набагато меншу, ніж в інших команд, кількість відпочинку в році загалом.

Кадрове питання не менш критичне. Збільшення кількості вихованців у заявці та на полі – це не лише свідома політика омолодження складу, але і її побічний ефект. У «Шахтаря» немає нових трансферів, а це часто стає проблемою для вихолощеної попереднім сезоном команди.Тут систематичність донецького клубу дала збій. Або нам чогось не до кінця пояснили.

Адже травми за таких умов будуть неуникними. Степаненко, Кривцов, Мораєш, Маркос Антоніо, тепер от Коноплянка, уже давно Ісмаілі – замінити їх усіх доводиться молодіжними резервами. А так бракує одного-двох підписань гравців, готових допомогти тут і зараз. Або хоча б розбавити колектив свіжою мотивацією. Її зараз «Шахтарю» не вистачає до болю.

А ще ж нікуди не поділись старі ігрові трабли. «У нас величезні проблеми в обороні», – не з таких слів лідера команди мав би починатись сезон чемпіона. Перед виїздом до Чернігова помічник Каштру Северіно розповів, що в команді «скорегували позиціювання, блок та те, як вона захищається і реагує на втрату м’яча». Але потім у грі Гуцуляк все одно в обох голах «Десни» обігрував чемпіонську оборону наче стоячу.

З моменту голу Коваленка та до виходу Тете «Шахтар» був вимкнений. І також покоцана травмами та температурю «Десна» атака за атакою невтомно нагадувала, в кого «величезні проблеми в обороні». Після першого тайму у господарів було більше ударів по воротах загалом та в їхній створ зокрема. Сіверяни були як ніколи близькі до першої перемоги над «Шахтарем».

Натомість «Шахтар» врятувала аномалія у вигляді раритетного голу Дентіньо. Здається, це ще одне підтвердження, що в клубі коїться щось не те. І на це «не те» безперечно тиснуть зовні успіхи «Динамо» Луческу, яке незвично вище гірників у таблиці, ще й очолює її.

Від чемпіонського клубу чекають акцентованої реакції. Бо успішний лоск минулого сезону пришвидшено тліє. Єдине, хотілось би, щоб від цієї реакції не постраждав головний тренер, якого можуть зробити винним одноосібно. Палкін полюбляє всі досягнення клубу пояснювати саме системною роботою керівництва, а не успіхами тренерів. А ось чи визнає він, що і в проблемах команди є чимала провина його особисто та всього керівництва?

Фото: «Шахтер»

Другие посты блога

Все посты